Παπαηλιού: Η αμπελοκαλλιέργεια και η οινοποιία μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για την ανάπτυξη της Μαντινείας

Παπαηλιού: Η αμπελοκαλλιέργεια και η οινοποιία μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για την ανάπτυξη της Μαντινείας

Αύγουστος 28, 2023 - 08:54
0 σχόλια

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Η. Παπαηλιού στη «Γιορτή του Κρασιού» στο Ζευγολατιό

Με τη «Γιορτή του Κρασιού» αναδεικνύεται η αλυσίδα από την παραγωγή, το αμπέλι και το σταφύλι, μέχρι την παρασκευή ενός σημαντικού προϊόντος-πλουτοπαραγωγικής πηγής της μαντινειακής γης, του κρασιού, του μοναδικού μοσχοφίλερου, συμβάλλοντας έτσι στην προβολή της παραγωγής, της παρασκευής και της διάθεσής του.

Η αμπελοκαλλιέργεια και η οινοποιία μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Μαντινείας, στο πλαίσιο προώθησης ενός νέου παραγωγικού υποδείγματος, της κοινωνικά δίκαιης παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Προς αυτή την κατεύθυνση χρειάζεται και η συλλογική δράση των παραγωγών και η ενεργός στήριξη από την πολιτεία

Ταυτόχρονα, με τη γιορτή «του κρασιού», διατηρούνται ζωντανές και προβάλλονται οι λαϊκές πολιτιστικές παραδόσεις του Ζευγολατιού και της ευρύτερης περιοχής, που αποτελούν τμήμα του λαϊκού πολιτισμού και συνιστούν στοιχεία της τοπικής-αρκαδικής και ευρύτερα της εθνικής ταυτότητας.

«Οίνος ευφραίνει καρδίαν».


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.