Παντελής Τσιλιβής: «Θέλω να εκλεγώ βουλευτής, όχι για να γίνω "κάποιος" αλλά για να κάνω κάτι!» (photos)

Παντελής Τσιλιβής: «Θέλω να εκλεγώ βουλευτής, όχι για να γίνω "κάποιος" αλλά για να κάνω κάτι!» (photos)

Απρίλιος 28, 2012 - 00:41
9 σχόλια

Ιδιαίτερα συγκινημένος εμφανίστηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Αρκαδία Παντελής Τσιλιβής, εξαιτίας της μαζικής προσέλευσης των πολιτών στην κεντρική ομιλία του, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Τρίπολης (9:00 μ.μ.), γεγονός που, όπως εκτιμήθηκε από τον ίδιο, «αποδεικνύει περίτρανα ότι η εμπιστοσύνη (προς το πρόσωπό του) παραμένει ίδια και αναλλοίωτη».
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Παντελής Τσιλιβής τόνισε την κρισιμότητα των επερχόμενων εκλογών, δηλώνοντας ότι «δεν είναι ώρα για μεγάλα λόγια, αλλά η ώρα του προβληματισμού και της περισυλλογής, καθώς οι εκλογές, αυτήν τη φορά, θα κρίνουν την τύχη και τη φυσιογνωμία της χώρας μας».

Στόχος της επόμενης κυβέρνησης θα πρέπει να είναι η διασφάλιση της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, «διαφορετικά μπαίνουμε σε άλλα μονοπάτια που δε γνωρίζουμε πού θα μας πάνε», είπε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια, ο κος Τσιλιβής, αφού αναφέρθηκε αναλυτικά στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών (ανεργία, κλείσιμο επιχειρήσεων, μείωση επενδύσεων, κ.α.), υπογράμμισε ότι η απογοήτευση, η καχυποψία και ο θυμός του κόσμου αποτελούν δικαιολογημένα συναισθήματα και, για αυτόν το λόγο, όλοι οι πολιτικοί άρχοντες οφείλουν να είναι ειλικρινείς και «να λένε τα πράγματα με το όνομά τους», αναγνωρίζοντας τα λάθη τους και διδασκόμενοι από αυτά. Η ψήφος, ωστόσο, των πολιτών δεν πρέπει να βασιστεί στα συναισθήματα και στην έκφραση της οργής των πολιτών, πράγμα που θα οδηγήσει στην απόλυτη κατάρρευση. Αντίθετα, θα πρέπει να βασιστεί στη λογική και να αποτελεί ψήφο ευθύνης για τη σωτηρία του τόπου. Η παρουσία μίας σταθερής κυβέρνησης, που θα αποφασίζει για το μέλλον του τόπου είναι απολύτως απαραίτητη και, για αυτόν το λόγο, το ΠΑΣΟΚ «επιδιώκει την πρωτιά» και είναι ανοικτό στην προοπτική σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας, σε αντίθεση με τη Νέα Δημοκρατία που επιδιώκει μάταια την αυτοδυναμία.

Ακολούθως, ο Παντελής Τσιλιβής δήλωσε: «Το Μνημόνιο πρέπει να πάψει, πλέον, να αποτελεί άλλοθι για την άσκηση της πολιτικής που υποχρεούμαστε να κάνουμε. Είναι ένα συγκεκριμένο οικονομικό πρόγραμμα, με ειδικές πολιτικές, που οδηγούν στη δημοσιονομική προσαρμογή. Η αυριανή ελληνική κυβέρνηση, ωστόσο, θα πρέπει να κάνει ένα εθνικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη της χώρας. Η ελληνική κυβέρνηση έχει την ευθύνη ανοικοδόμησης ενός κράτους δικαίου και όχι το Μνημόνιο. Δε θα μας πει το Μνημόνιο πώς θα αντιμετωπίσουμε τη γραφειοκρατία, τις μίζες και τις ρεμούλες! Αυτό θα πρέπει να το κάνει η ελληνική κυβέρνηση, που θα ξεκινήσει ουσιαστικά από την αρχή». Σύμφωνα με τον υποψήφιο βουλευτή, το ΠΑΣΟΚ έκανε αρκετά λάθη και δεν ακολούθησε την ιδεολογία του, εξαιτίας της κρίσης, αλλά κανείς δεν πρέπει να ξεχνά τα λάθη της προηγούμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.    

Όσον αφορά στον ίδιο, ο κος Τσιλιβής αρνήθηκε το χαρακτηρισμό του επαγγελματία πολιτικού, επισημαίνοντας ότι, μέχρι τώρα επέλεξε να μην διεκδικήσει κανένα αξίωμα ή διορισμό -«επειδή απλά δε με ενδιέφεραν και δε με αφορούσαν», είπε χαρακτηριστικά. Η απόφασή του να συμμετέχει σε αυτές τις εκλογές, παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν, ελήφθη από το ειλικρινές προσωπικό ενδιαφέρον του να συμμετέχει στην προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της χώρας και επειδή ο ίδιος έχει την πεποίθηση ότι μπορεί να συμβάλει με όλες τις δυνάμεις του προς αυτήν την κατεύθυνση. «Δε θέλω να γίνω ο βουλευτής των παρελάσεων, των εκδηλώσεων και των πελατειακών σχέσεων και του ‘χτυπήματος στην πλάτη’… Είμαι παρών στην πρώτη γραμμή του αγώνα… Όχι για να γίνω κάποιος αλλά για να κάνω κάτι… για τη χώρα και την Αρκαδία, που δικαιούται να αποκτήσει τη θέση που της αξίζει».

Β.Θ.
 

Ειδήσεις: 

9 Σχόλια

ΑΣΕ, ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗΣΕΙΣ. Η ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ. ΑΣΕ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ. ΕΣΥ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ Λ Ι Γ Ο Σ !!!

ΑΝΟΝΥΜΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΙΚΑΝΟΣ? ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ? ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΝΟΕΙΣ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟ π.χ. ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ! ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ!

Aν δε βγεις - που δε θα βγεις - δε θα προλαβαίνεις να υπερασπίζεσαι ψηφοφόρους σου. Είναι πολλές οι μαϊμού συντάξεις, και τα επιδόματα.

Καλη επιτυχία μαστορα

Oπως και να εχει,Αμα παρει λιγοτερους ψηφους απο τον Κωνσταντινοπουλο τοτε εσεις οι ψηφοφοροι στο Πασοκ εχετε προβλημα.

ΠΑΝΤΕΛΩ ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ!Η ΑΡΚΑΔΙΑ ΨΗΦΙΣΕ!ΣΤΙΣ 7 ΜΑΙΟΥ 2012 ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΣΙΛΙΒΗΣ.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΑΣΟΚ ΑΛΛΑ Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΙΔΙ.ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΕΝΑΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΔΕΞΙΟΣ.ΟΥΤΕ ΝΔ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΩ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΑΣ ΕΦΘΑΣΑ 50 ΧΡΟΝΩΝ

http://www.youtube.com/watch?v=EiMqH0V46FU&feature=share%27%2C%29 Αφιερωμένο στους Σπύρους