Πάνω από 3.500 επισκέπτες το τριήμερο στην Καστάνιτσα - Μία τέλεια Γιορτή Κάστανου

Πάνω από 3.500 επισκέπτες το τριήμερο στην Καστάνιτσα - Μία τέλεια Γιορτή Κάστανου

Νοέμβριος 03, 2022 - 09:45
0 σχόλια

Με μια λέξη και καθ΄ ομολογία ήταν όλα υπέροχα.

Το τελευταίο διήμερο του Οκτώβρη το ΔΣ του Συλλόγου μας και η Κοινότητα Καστάνιτσας οργάνωσαν μια τέλεια Γιορτή Καστάνου .

Πάνω από 3.500 επισκέπτες πέρασαν το 3ήμερο από το χωριό μας χωρίς προβλήματα και  γκρίνιες ,γεύτηκαν παραδοσιακά εδέσματα  σε διάφορα σημεία του χωριού και γλυκά με βάση το κάστανο όπως μαρμελάδα, γλυκό κουταλιού ,τσουρέκια κλπ χορηγία της Περιφέρειας Αρκαδίας, αγόρασαν προϊόντα του τόπου μας από τους πάγκους των μικροπωλητών, είδαν τις ομορφιές του χωριού μας ,περπάτησαν στα σοκάκια του, ενημερώθηκαν στο περιβαλλοντικό κέντρο για την κουλτούρα ,την χλωρίδα ,την πανίδα, την ιστορία και τις τουριστικές επιλογές της περιοχής μας, στην Τσακώνικη αυλή άκουσαν  την τοπική διάλεκτο, οι  μικροί μας φίλοι στην παραμυθούπολη και στο παιδικό εργαστήρι  βρήκαν δημιουργική απασχόληση, όσοι ήθελαν να περπατήσουν με τον οδηγό μας έκαναν την βόλτα τους ,στο παραδοσιακό καφενεδάκι του <<Λιακούρη>> που άνοιξε για τις ανάγκες της γιορτής ήπιαν καφεδάκι , δοκίμασαν γλυκό του κουταλιού κάστανο ,μπακλαβά και  καστανόπαστα, στην αίθουσα του συλλόγου εύρισκες πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βιβλία και πολλά αναμνηστικά με εικόνες και δράσεις της Καστάνιτσας .

Φυσικά σε όλο τον ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΚΑΣΤΑΝΟΥ από άκρη σε άκρη στο χωριό ακούγονταν παραδοσιακά τραγούδια με την  ευγενική χορηγία του Δήμου μας και τα χορευτικά του Λυκείου Ελληνίδων Σπάρτης την μια μέρα και το χορευτικό Πραστού –Άγ. Ανδρέα την άλλη έδωσαν χρώμα και τόνο στη γιορτή παρασύροντας στο χορό τους παρευρισκόμενους.

Το καφενείο και η ταβέρνα δεν έμειναν στιγμή άδεια εξυπηρετώντας κάθε είδους επιθυμία των επισκεπτών.

Η ροή των εκατοντάδων αυτοκινήτων και τα 12 πούλμαν που ήρθαν με την βοήθεια των εθελοντών μας παρκαδόρων υπήρξε  απόλυτα διαχειρίσιμη.

Το γλέντι του Σαββάτου έληξε στις 06.00 το πρωί της Κυριακής όταν αποφάσισαν οι νεολαίοι μας να πάνε για ύπνο.

Το στοίχημα της μεταφοράς της Γιορτής μέσα στο χωριό κερδήθηκε πανηγυρικά μιας και ο καλοκαιρινός καιρός ήταν ο μεγάλος σύμμαχος. 

Την Γιορτή μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Βορ.Κυνουρίας  κος Γιώργος Καμπύλης, ο Δήμαρχος Τρίπολης κος Κώστας Τζιούμης ,ο Πρόεδρος του Δ.Σ κος Δημήτρης Κατσής,οι Αντιδήμαρχοι Γ.Κλεώπας, Κ.Καμπύλης, ο Ι.Δαλιάνης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γρ.Παινέσης και Γ.Λυτρίβης , ο Πρόεδρος του Αγ.Ανδρέα Θ.Σούρσος και η κα Άννα Βερούλη. Δυστυχώς δεν εκπροσώπησε κανένας την Περιφέρεια μας.

Ευχαριστούμε τους χιλιάδες επισκέπτες, τους εθελοντές και τους χορηγούς μας .

Εμείς υποσχόμαστε ότι στην επόμενη γιορτή θα είμαστε ακόμα καλύτεροι.!!!!

 

Με Εκτίμηση

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου.                           Η Κοινότητα Καστάνιτσας

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.