Πανάκριβη η ανανέωση του διπλώματος οδήγησης

Πανάκριβη η ανανέωση του διπλώματος οδήγησης

Ιανουάριος 26, 2023 - 13:21
0 σχόλια

Eurokinissi

Οι οδηγοί που απέκτησαν δίπλωμα οδήγησης το 2013 ή το απέκτησαν από αντικατάσταση λόγω απώλειας ή φθοράς του παλαιού διπλώματος, το 2028 πρόκειται να ανανεώσουν το δίπλωμά τους και να περάσουν ξανά από γιατρούς και να πληρώσουν παράβολα αξίας 128 ευρώ.

Υψηλό αντίτιμο θα καταβάλλουν και οι οδηγοί που πρέπει θα αντικαταστήσουν το χάρτινο ροζ- δίπλωμα με την νέα πλαστική κάρτα άδειας οδήγησης.

Για να ανανεώσει κανείς το δίπλωμα οδήγησης θα πρέπει να πληρώσει 128 ευρώ. Το ποσό αυτό περιλαμβάνει

    ένα παράβολο αξίας 50 ευρώ για ανανέωση,
    ένα παράβολο 30 ευρώ για την έκδοση διπλώματος
    ένα παράβολο παγίου τέλους χαρτοσήμου και εισφορά υπέρ τρίτων αξίας 18 ευρώ
    δύο παράβολα γιατρών με 10 ευρώ έκαστος

Τι ισχύει για το παλιό δίπλωμα οδήγησης

Όσοι έχουν κρατήσει το ροζ χάρτινο τρίπτυχο δίπλωμα θα πρέπει μέχρι τις 19 Ιανουαρίου του 2033 να το ανανεώσουν.  Άλλωστε υπάρχει Κοινοτική Οδηγία που προβλέπει την αντικατάσταση όλων των παλαιών διπλωμάτων έως το 2033 και την διοικητική αναθεώρησή τους κάθε 15 έτη.

Παρόλα αυτά, στην Ελλάδα τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα,  καθώς η διοικητική αναθεώρηση των αδειών οδήγησης προβλέπει και γιατρούς αλλά και το παράβολο της ανανέωσης που κοστίζουν σήμερα 128 ευρώ.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.