Πάμε Ίμια;

Πάμε Ίμια;

Φεβρουάριος 06, 2020 - 13:15
0 σχόλια

Ω, παίδες Τριπολίτες, θυμάστε το «πάμε πλατεία;» του Λαζόπουλου; Ε, η φάση φέτος ήταν  «πάμε Ίμια;». Ή μήπως όχι;..

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Πού ακούστηκε υπουργός Εθνικής Άμυνας να βγάζει στο σεργιάνι τις κρίσιμες συνομιλίες που είχε με τον Μητσοτάκη τις ώρες που το «Ουρούτς Ρέις» έπλεε εντός, εκτός και επί τα αυτά της ελληνικής υφαλοκρηπίδας; Ο διάλογος δε, άκρως τηλεοπτικός: «“Κύριε πρωθυπουργέ, είναι σε εκείνο το σημείο. Το παρακολουθούμε από απόσταση”. “Εντάξει, κύριε υπουργέ, ψυχραιμία”. Πρωινός διάλογος. Μετά από λίγες ώρες: “Κύριε υπουργέ, μετακινήθηκε;”. “Aλλαξε λίγο πορεία, αλλά δεν είμαστε σίγουροι ότι βγαίνει”. “Τι συνιστάτε, κύριε υπουργέ;”. “Ψυχραιμία, κύριε πρωθυπουργέ”».

Σε άλλες δηλώσεις του, ο λαλίστατος υπουργός παραδέχτηκε ότι η Τουρκία μάς τέσταρε. Και ο ίδιος φρόντισε να δώσει στη δημοσιότητα τον τρόπο χειρισμού της κατάστασης, προκειμένου να ξέρουν, βρε αδερφέ, και οι απέναντι αν μας τέσταραν ικανοποιητικά!

Η σημερινή επέτειος των Ιμίων είχε, από ελληνικής πλευράς, τη σιγή των ιχθύων που ζουν στο Αιγαίο. Με τον ΣΥΡΙΖΑ να διαμαρτύρεται και τους φιλοκυβερνητικούς δημοσιογράφους να υπερασπίζονται την κυβέρνηση, λέγοντας «και τι θέλατε, δηλαδή; να πετάξει ως άλλος Καμμένος με το ελικόπτερο ο υπουργός να πετάξει λουλούδια;».

Αποτέλεσμα αυτού, η δήλωση του Ερντογάν ότι εφέτος δεν τον προκάλεσαν οι Έλληνες, δηλαδή δεν πήγαν Ίμια, επομένως δεν υπήρχε λόγος να πάει κι αυτός.

Είπε ο Ερντογάν: «Φέτος δεν ζήσαμε κρίση στα Ίμια. Γιατί; Διότι τηρήσαμε μια συγκεκριμένη στάση. Δηλώσαμε πως αν γίνει κάποια κίνηση όπως στο παρελθόν τότε θα απαντήσουμε διαφορετικά και θα δείτε πως αν η Ελλάδα δεν κάνει κάτι στα Ίμια δεν θα γίνει και από την πλευρά μας». Και συμπλήρωσε: «Ο υπουργός Άμυνας μου πιθανότατα θα καλούσε τον Έλληνα υπουργό Άμυνας για να τον ευχαριστήσει και για να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία στα Ίμια και στα υπόλοιπα νησιά».
Ο Παναγιωτόπουλος διέψευσε τον Τούρκο πρόεδρο αλλά, για ακόμα μία φορά, αναρωτιόμαστε πόση σημασία έχει τελικά αυτό...

Ο Ερντογάν πρέπει να ευχαριστήσει και την Ντόρα, η οποία με ανεπίσημη παρέμβασή της στα «ΝΕΑ» και τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο φέρεται να προβλέπει πως ενδεχόμενη προσφυγή στη Χάγη μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια της ΑΟΖ του Καστελόριζου, αλλά θα μπορέσει να κατοχυρώσει δικαιώματα άλλων νησιών, όπως της Ρόδου και της Λέρου, και για αυτό το λόγο θα πρέπει να οδηγηθεί η ελληνοτουρκική διαμάχη στο διεθνές δικαστήριο.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.