Παίζουμε κρυφτό;

Παίζουμε κρυφτό;

Μάρτιος 17, 2015 - 18:09
0 σχόλια

Παιδική χαρά για ενηλίκους τα ΙΚΕΑ στην Ευρώπη

Στο «Fight Club» ο Έντουαρντ Νόρτον γέμιζε το σπίτι του με αντικείμενα από τον κατάλογο της εταιρίας, προβάλλοντας τον καταναλωτισμό της δεκαετίας του '90. Σήμερα, και ενώ τα πολυκαταστήματα έχουν επιβληθεί ως αγορές, οι καταναλωτές βρήκαν τον τρόπο να τα μεταχειρίζονται ως... παιδική χαρά.

Είναι γνωστό ότι μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης διοργανώνονται δράσεις. Από διαμαρτυρίες έως πολιτιστικά δρώμενα, μικρότερης ή μεγαλύτερης εμβέλειας. Να, λοιπόν, που διοργανώνονται και ομαδικά παιχνίδια για ενηλίκους, βεβαίως. Όπως το κρυφτό στα καταστήματα ΙΚΕΑ. Και μάλιστα με συμμετοχές που αγγίζουν τον πληθυσμό μιας πόλης.
Η γνωστή σουηδική αλυσίδα επίπλων με τα αχανή καταστήματα -τα οποία είναι γεμάτα ιδανικές κρυψώνες- αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία απαγορεύει το κρυφτό στα καταστήματά της!

Οι σελίδες στο Facebook που προσκαλούν τον κόσμο να συμμετάσχει στο παιχνίδι έχουν χιλιάδες ακολούθους και συμμετέχοντες. Συνήθως συμμετέχουν 1.500-5.000 άτομα. Στο Άμστερνταμ, όμως, δήλωσαν ότι θα παίξουν κρυφτό σε κατάστημα της αλυσίδας 19.000 άνθρωποι!
Οι υπεύθυνοι τονίζουν στην ανακοίνωσή τους ότι είναι υποχρεωμένοι να διαφυλάξουν την ασφάλεια των πελατών τους και παρακαλούν πολύ τους πελάτες τους να μην... παίζουν στα καταστήματα.

Ωστόσο, οι συμμετέχοντες το θεωρούν εξαιρετικά διασκεδαστικό. Στο διεθνές πρακτορείο Bloomberg, ένας νεαρός Βέλγος εξομολογήθηκε: «Παίζαμε κρυφτό όλη μέρα. Εξαντληθήκαμε, αλλά είχε τόση πλάκα!». Ο συγκεκριμένος νεαρός παίζει και άλλα παιχνίδια, όπως να... λούζει με τούρτα κάποιον τυχαίο περαστικό στον δρόμο.

Μάλιστα, το κατάστημα της ΙΚΕΑ στο Βέλγιο, σεβόμενο την επιθυμία πελάτισσάς του η οποία ήθελε να παίξει κρυφτό εκεί προτού κλείσει τα 30, έδωσε την άδειά του για αυτό. «Είναι ωραίο καμιά φορά να κάνεις παιδιάστικα πράγματα», εξομολογήθηκε η ίδια.

Και, αν αναρωτιέται κανείς για την ηλικία των συμμετεχόντων, η κυρία στη φωτογραφία που κρύβεται μέσα σε ένα καροτσάκι γεμάτο σακούλες της γνωστής αλυσίδας στο Βέλγιο, δεν είναι ούτε 19 ούτε 20.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.