Παγανός: Αξιοποίηση λιγνίτη με σύγχρονη τεχνολογία

Παγανός: Αξιοποίηση λιγνίτη με σύγχρονη τεχνολογία

Μάρτιος 19, 2012 - 19:57

Κατά των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που στο δήμο Μεγαλόπολης στήριζαν και στηρίζουν την πολιτική ενάντια στο λιγνίτη τάχθηκε στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Μεγαλόπολης Κώστας Παγανός με αφορμή τον ένα χρόνο " Καλλικράτη".

ο κ. Παγανός σημείωσε πως "μαζί με τον κυβερνητικό συνδικαλισμό κήρυξαν το τέλος του λιγνίτη και έκαναν ημερίδες για τη μεταλιγνιτική εποχή. Αυτή η πολιτική περιόρισε τη δραστηριότητα της ΔΕΗ , χάθηκαν εκατοντάδες θέσεις σταθερής δουλειάς και εργασίας και έφερε μαρασμό στη Μεγαλόπολη και τα γύρω χωριά. Την ίδια ώρα γέμισαν τα βουνά με ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά καταστρέφοντας γόνιμη γη, χωρίς θέσεις εργασίας που μεγαλώνουν μόνο τα κέρδη των μονοπωλίων αφού πουλούν το ρεύμα πανάκριβα".

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Μεγαλόπολης επεσήμανε πως "τώρα ετοιμάζονται αμέσως τις εκλογές να παραδώσουν τις λιγνιτικές μονάδες της Μεγαλόπολης σε ιδιώτες, τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα και όσοι εργαζόμενοι απέμειναν θα βρεθεούν αντιμέτωποι με την απόλυση και την ανεργία".

Και κλείνοντας ο κ. Παγανός μίλησε για την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης. Της μοναδικής παράταξης που παλεύει για την αξιοποίηση του λιγνίτη με σύγχρονη τεχνολογία, χωρίς να ρυπαίνει, που παλεύει για αποκλειστικό δημόσιο φορέα ενέργειας, που να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων.