Ουκρανικό: Κοινή δήλωση από ΕΕ, ΗΠΑ και άλλες χώρες για να βγει εκτός SWIFT η Ρωσία

Ουκρανικό: Κοινή δήλωση από ΕΕ, ΗΠΑ και άλλες χώρες για να βγει εκτός SWIFT η Ρωσία

Φεβρουάριος 27, 2022 - 12:00
0 σχόλια

Νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Κυριακής η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν:

Θα προτείνω ένας συγκεκριμένος αριθμός ρωσικών τραπεζών να αποκλειστούν από το διατραπεζικό σύστημα SWIFT και έτσι δε θα μπορούν να προχωρήσουν σε χρηματοδότηση του πολέμου. Οι τράπεζες αυτές δεν θα είναι σε θέση να κάνουν χρηματοπιστωτικές συναλλαγές σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο και αυτό θα εμποδίσει τις ρωσικές εξαγωγές και εισαγωγές.
Θα «παραλύσουμε» τα περιουσιακά στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας και θα αφαιρέσουμε τη δυνατότητα από τον Πούτιν να βρει χρήματα για την πολεμική του μηχανή.
Θα εργαστούμε για να απαγορεύσουμε στους Ρώσους ολιγάρχες να χρησιμοποιούν τα χρηματοοικονομικά τους περιουσιακά στοιχεία στις αγορές μας, αποκόπτοντας τη Ρωσία από τις αγορές.

«Ο Πούτιν βάλθηκε να καταστρέψει την Ουκρανία, αλλά καταστρέφει και το μέλλον της χώρας του», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Κομισιόν.

 

Φωτογραφία EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.