Όταν ο δήμαρχος του Μιλγουόκι συνάντησε τον δήμαρχο Τροπαίων, 1920

Όταν ο δήμαρχος του Μιλγουόκι συνάντησε τον δήμαρχο Τροπαίων, 1920

Οκτώβριος 18, 2017 - 21:02
0 σχόλια

Βουνό με βουνό δεν σμίγει! Αλλά ένα αρκαδικό χωριό είναι δυνατόν να έρχεται κοντά με μία από τις μεγαλύτερες Πολιτείες της Αμερικής και μάλιστα σε επίπεδο δημάρχων.

Μια διασκεδαστική ιστορία και μια φωτογραφία από τον Τύπο της εποχής μοιράστηκε με τους φίλους του λογαριασμού Όμορφα Χρόνια στο Facebook ο Σπυρίδων Σαρρής από τη συνάντηση του δημάρχου του Μιλγουόκι και του δημάρχου Τροπαίων τη δεκαετία του 1920.

Ο κ. Σαρρής εξηγεί:

Ο Δήμαρχος του Μιλγουόκι (αριστερά στη φωτογραφία), της μεγαλύτερης πόλης της Πολιτείας Ουισκόνσιν των Ηνωμένων Πολιτειών, Daniel Webster Hoan (1881-1961), εξέχων στέλεχος του σοσιαλιστικού κόμματος, υπερηφανευόταν ότι ήταν ο πιο ψηλός (1.88 m) δήμαρχος μέχρι που συνάντησε τον παππού μου Σπύρο Ι. Σαρρή (1869-1957) δήμαρχο των Τροπαίων Αρκαδίας (στο κέντρο της φωτογραφίας) που ήταν ψηλότερος (1.93m).

Ο Daniel Webster Hoan παρέμεινε δήμαρχος για 24 χρόνια, διάστημα που συνιστά τη μακρύτερη συνεχή σοσιαλιστική διοίκηση στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Σήμερα, τον Hoan τον θυμούνται ως έναν από τους καλύτερους δημάρχους της αμερικανικής ιστορίας. Μέρος της επιτυχίας του οφείλεται στο ότι διαφώνησε με το σοσιαλιστικό κόμμα το οποίο δεν ήθελε την είσοδο της Αμερικής στον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αποχώρησε από το σοσιαλιστικό κόμμα και πήγε στο Δημοκρατικό. Ο Παππούς μου είπε ότι στην ερώτηση του δημάρχου Hoan πόσους κατοίκους έχουν τα Τρόπαια του απάντησε «τόσους πολλούς που πουλώ (είχε εμπορικό) ένα σακί πιπέρι κάθε μήνα». Αυτή η αναφορά του ήταν ο λόγος που στα Τρόπαια των αποκαλούσαν «ο μυθοπλάστης».


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.