Ώρα... απογραφής (επιτέλους) για την Περιφέρεια Πελοποννήσου!

Ώρα... απογραφής (επιτέλους) για την Περιφέρεια Πελοποννήσου!

Αύγουστος 26, 2011 - 12:52

- Τι θα δείξουν τα στοιχεία για τα gps και τις μετοχές της Μυρτιδιώτισσσας που είχαν βάλει φωτιά το Μάιο;

  Ήγγηκεν η ώρα της απογραφής για την περιφέρεια Πελοποννήσου διαδικασία η οποία κατά τις εξαγγελίες θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί μέσα στους πρώτους τρείς μήνες της νέας αιρετής περιφέρειας. Εν τέλει τα στοιχεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξεδόθη θα παρουσιαστούν στο ανώτατο όργανο το Περιφερειακό

Συμβούλιο την Δευτέρα , σε μια ειδική και έκτακτη συνεδρίαση η οποία θα φιλοξενηθεί στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό κέντρο της Τρίπολης στις 15:00 το μεσημέρι.

Η καθυστέρηση είναι ένα από τα γεγονότα που πρέπει να σημειωθούν αφού η απογραφή θεωρείτο αναγκαία από τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση έτσι ώστε να ξεκινήσει ορθά ο νέος θεσμός. Διότι η απογραφή θα έδειχνε ουσιαστικά στις νέες αρχές τα όσα παραλαμβάνουν αλλά και την κατάσταση την οποίαν βρίσκονταν δήμοι και περιφέρεια στις 31 -12 του 2010.
Το έτερο γεγονός που αξίζει και πρέπει να σημειωθεί πέραν της καθυστέρησης είναι τα όσα είχε αναφέρει γι αυτήν την απογραφή στο περιφερειακό συμβούλιο της 9ης Μαίου ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης ο οποίος κραδαίνοντας μεμονωμένα στοιχεία που είχαν προκύψει από την διαδικασία της απογραφής, επιτίθετο στην μείζονα αντιπολίτευση και στο Δημήτρη Δράκο ουσιαστικά προαναγγέλλοντας αποκαλύψεις μεγάλες όταν η απογραφή θα ολοκληρωνόταν! Οι αναφορές είχαν να κάνουν με μηχανήματα gps που δεν βρέθηκαν και δεν παραδόθηκαν ποτέ αλλά και για μετοχές της Μυρτιδιώτισσσας οι οποίες επίσης ήτο κατά τον περιφερειάρχη άφαντες. Η συνεδρίαση είχε λάβει τότε φωτιά, ο Δ. Δράκος είχε αντιδράσει, σύμβουλοι της πλειοψηφίας είχαν επιχειρήσει να συγκρατήσουν τον Περιφερειάρχη ενώ η αναφορά του Π. Τατούλη στο σύνολο της μειοψηφίας αφορμή του επικεφαλής Δ. Δράκου είχε οδηγήσει το σύμβουλο Π. Βαλασσόπουλο στο να αντιδράσει, να ζητήσει διαχωρισμό της μειοψηφίας από τα όσα ενδεχομένως να καταλογίζονται στον επικεφαλής σημειώνοντας ότι δεν δύναται όλοι να μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι ένεκα ενδεχόμενων παραλείψεων κάποιων.

Το «κατηγορώ» Τατούλη  στο Δ. Δράκο τον Μάιο
Ο περιφερειάρχης σ εκείνη τη συνεδρίαση αν και αμέσως μετά την τοποθέτηση επι προσωπικού του Δ. Δράκου αναδίπλωσε λέγοντας πως σέβεται τα μέλη του Π.Σ και δεν μίλησε για κανένα μέλος, άλλωστε οι όποιες ευθύνες σημείωσε, θα βρεθούν και θα αποδοθούν, είχε πρωτύτερα αναφερθεί με σαφήνεια στο Δ. Δράκο και πως όχι αφού του είχε καταλογίσει πως δεν ήταν συνεπής στην ευθύνη του να παραδώσει όλα όσα έπρεπε για την απογραφή : « Ξέρετε  ότι ψάχνουμε ακόμα  να βρούμε τις μετοχές της Μυρτιδιώτισσας; Οι μετοχές δεν χάθηκαν αλλά τα gps  που αγοράσατε για τα αυτοκίνητα μήπως βρέθηκαν;;; δεν θέλω να συνεχίσω !Δεν ήσασταν συνετός στην ευθύνη να παραδώσετε στο ακέραιο όλα τα στοιχεία που έπρεπε να παραδώσετε σ εμάς. Έχουν και άλλοι ευθύνες; Ποιοι άλλοι εκτός απο εσάς που ήσασταν επικεφαλής! Και το λέω αυτό γιατί προκληθήκαμε! Για να μην πω το μέγα πρόβλημα της απογραφής ,για τα λεγόμενα συστήματα πυροπροστασίας. Δεν θα συνεχίσω παραπέρα! Υπάρχουν τεράστια ζητήματα στην απογραφή , αυτή είναι η αλήθεια.
Εμφανώς ενοχλημένος ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας , από τις αναφορές περι απογραφής έλαβε το λόγο επι προσωπικού κατηγορώντας τον περιφερειάρχη για προσπάθεια πίεσης μέσω της επίθεσης αυτής ώστε η παράταξη να συμπαραταχθεί με την πρόταση της πλειοψηφίας. « Ο περιφερειάρχης μίλησε για απογραφή αφήνοντας αιχμές για τη δικιά μου νομαρχοντία. Είναι απαράδεκτο και χωρίς  στοιχεία, για πράγματα που δεν κατανοούμε και δεν αποδεχόμαστε ώστε να υποταχθούμε και να ψηφίσουμε την άποψη του . είναι προσωπικό το ζήτημα αυτό  και αγγίζει ζητήματα ευθύνης ποινικής
Έχει τη δικιά του  λογική ο περιφερειάρχης. Θέλει να ψηφίζουμε όλοι ότι θέλει κι όταν δεν το επιτυγχάνει επιτίθεται. Εις τη πίεση να υποταχθούμε στην πρόταση του λες και δεν έχει την πλειοψηφία, αποκαλύπτει τις δυσκολίες των απογραφών και αφήνει αιχμές. Είναι ένα πράγμα απαράδεκτο, χωρίς να έχουμε τα στοιχεία ν αφήνει αιχμές και να μιλά για χαμένες μετοχές , ότι χάθηκαν αναλώσιμα και εκτοξεύει κατηγορίες με μόνη πρόθεση να μας ισοπεδώσει όλους, κατηγορεί τους πάντες για τα πάντα! Έχουμε θέμα συγκεκριμένο, τον προϋπολογισμό! . Εχει βουίξει όλη η Ελλάδα μ εμάς και εμείς το χουμε κρυφό καμάρι; Δεν πρέπει να μιλήσουμε αλλά να υποταχθούμε; Δεν  δεχόμαστε μύγα στο σπαθί μας σε θέματα ηθικής τάξης και δεν θέλουμε ν χρησιμοποιούνται τέτοια ανύπαρκτα πράγματα για ν αλλάξουμε τις αποφάσεις μας!»
Το τι απ όσα το Μαίο αναφέρθηκαν έχουν βάση θα αποδειχτούν στην συνεδρίαση της Δευτέρας στις 15:00 το μεσημέρι με κανέναν να μην πιστεύει πως η συνεδρίαση της απογραφής θα ολοκληρωθεί ως έχει καθοριστεί εντός 3΄λωρου δεδομένου ότι στις 18:00 ακολουθεί και 2η τακτική αυτή τη φορά. Συνεδρίαση του περιφερειακού στον ίδιο χώρο. Το βέβαιο είναι πως… οι σύμβουλοι εκείνη την ημέρα θα κάνουν υπερωρίες!

 

Ειδήσεις: