Ομιλία σε γονείς από σχολική σύμβουλο στο Άστρος

Ομιλία σε γονείς από σχολική σύμβουλο στο Άστρος

Οκτώβριος 30, 2014 - 21:59
0 σχόλια

Το Κεντρο Πρόληψης Αρκαδίας σε συνεργασία με τη Σχολική Σύμβουλο Δρ. Γεωργία Καρούντζου διοργανώνει ομιλία σε γονείς με θέμα: «Κατανοώντας και ενθαρρύνοντας τα παιδιά στο μεγάλωμά τους και την πορεία τους προς την αυτονομία».

Η αντίληψη που έχει ο άνθρωπος για τον εαυτό του δημιουργείται όταν είναι ακόμα παιδί στην οικογένειά του και αργότερα στο σχολείο. 
Μέσα από τις σχέσεις με τους σημαντικούς ενήλικες (γονείς, δασκάλους), μέσα από την οριοθέτηση και τη θέσπιση κανόνων καθώς και την ενίσχυση της υπευθυνότητας και της αυτονομίας του, το παιδί αποκτά την αίσθηση της προσωπικής του ταυτότητας, αντίληψη του προσωπικού του ορίου και των ορίων των άλλων γύρω του. Καλλιεργεί ταυτόχρονα κοινωνικές δεξιότητες, εξασκείται στους κοινωνικούς κανόνες, αποκτά αρχές και αξίες, προετοιμάζεται για τις δυσκολίες και μαθαίνει να επιλέγει έναν υγιή τρόπο ζωής.

Ομιλήτρια: Αναστασία Μπεντεβή, Κοινωνιολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνη, Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αρκαδίας «Ανέλιξη».

Παρασκευή 31/10/2014 και ωρα 16:00 στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΣΤΡΟΥΣ

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.