Οι στόχοι και οι επόμενες κινήσεις για το νέο λιμάνι του Παραλίου Άστρους (vid)

Οι στόχοι και οι επόμενες κινήσεις για το νέο λιμάνι του Παραλίου Άστρους (vid)

Οκτώβριος 31, 2015 - 09:33
0 σχόλια

Ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Παναγιώτης Μαντάς μίλησε στο astrosnews.gr για το μέλλον και τη χρήση του νέου λιμανιού του Παραλίου Άστρους. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην καταγραφή των σκαφών και στην κατηγοριοποίηση των θέσεων, στην απόφαση για εκτέλεση μελέτης βιωσιμότητας με στόχο να μπει το λιμάνι στο χάρτη των ακτοπλοϊκών προορισμών, αλλά και για τις επόμενες κινήσεις της δημοτικής αρχής για το θέμα.

Ο κ. Μαντάς παρατήρησε ότι κατά την τουριστική περίοδο το νέο λιμάνι του Παραλίου Άστρους αποτέλεσε πόλο έλξης για τους επισκέπτες της Βόρειας Κυνουρίας, καθώς πολλοί έσπευσαν να δουν από κοντά και να θαυμάσουν το έργο κατά την τελευταία φάση της ολοκλήρωσής του. Και τόνισε ότι το ζητούμενο τώρα πια είναι το νέο λιμάνι να αποκτήσει τη λειτουργικότητα που θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη όλης της περιοχής.

Ακόμα, ξεκαθάρισε ότι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο είναι ο κύριος του έργου και σε καμία περίπτωση δεν παραλαμβάνει έργα, αλλά έχει παρουσία και την εποπτεία του χώρου και πλέον μπορεί να κάνει άμεσα παρεμβάσεις ώστε να κάνει το λιμάνι λειτουργικό. Άμεσα θα τακτοποιηθούν ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις θέσεις ελλιμενισμού και τα τέλη, και η επόμενη ενέργεια του ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου είναι μια μελέτη βιωσιμότητας, οικονομικοτεχνικού χαρακτήρα, προκειμένου να αποτυπωθεί το δείγμα της αγοράς στο οποίο απευθύνεται το λιμάνι του Παραλίου Άστρους ως τουριστικός λιμένας, αλλά και να εξετάσει τις ενδεχόμενες συνεργασίες με τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον Αργοσαρωνικό.

Πρέπει τα χρήματα να πιάσουν τόπο και να είναι το έναυσμα για μια νέα στήριξη της τοπικής οικονομίας

Το ερχόμενο Σάββατο ο Δήμος συμμετέχει σε συνέδριο στην Ερμιονίδα, όπου θα συμμετέχουν Δήμοι της Αργολίδας και της Αττικής που βρέχονται από τον Αργοσαρωνικό, προκειμένου ο Δήμος να διερευνήσει τη θέση του στον τουριστικό χάρτη. Όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, είναι η δεύτερη κίνηση εξωστρέφειας του Δήμου σε σχέση με το λιμάνι και θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες κινήσεις, προκειμένου το νέο λιμάνι να αποκτήσει τη δυναμική που πρέπει.

Video: 

astrosnews_Π.ΜΑΝΤΑΣ_ΝΕΟ ΛΙΜΑΝΙ_29_10_15


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.