Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Ιούνιος 06, 2020 - 11:10
0 σχόλια

Εντελώς διαφορετικό από τις άλλες χρονιές θα είναι φέτος το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος καθώς καλούμαστε να διαχειριστούμε διαφορετικά τις μέρες ξεκούρασης και φυγής.

Το ArcadiaPortal.gr σας έχει ετοιμάσει προτάσεις για το πώς να περάσετε ωραία το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Οι προτάσεις μας είναι οι εξής:

Εθελοντικός καθαρισμός στον Χάραδρο

Περπατάμε 13 χλμ. στο Parnon Trail

Επετειακές εκδηλώσεις για τη μάχη της Δραμπάλας

Βιβλίο

Το ξεκαθάρισμα

Συγγραφέας: Grisham John
Εκδότης: Ελληνικά Γράμματα

Οκτώβριος 1946, Κλάντον, πολιτεία του Μισισιπή. Η τοπική κοινωνία συγκλονίζεται από το απεχθέστερο ίσως έγκλημα που έγινε ποτέ στην περιοχή. Δράστης ο Πιτ Μπάνινγκ, ένας παρασημοφορημένος ήρωας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, επικεφαλής μιας από τις πιο σημαντικές οικογένειες της περιοχής, επιτυχημένος γαιοκτήμονας, εξέχων παράγοντας της τοπικής κοινότητας και πιστό μέλος της Εκκλησίας των Μεθοδιστών. «Δεν έχω να πω τίποτα», είναι το μόνο που έχει να δηλώσει στη συγκλονισμένη οικογένειά του, στον σερίφη, στους δικηγόρους του, στον δικαστή, στους ενόρκους. Είναι προφανές σε όλους πως ο Πιτ Μπάνινγκ δεν φοβάται τον θάνατο και δεν θα ανακαλέσει ποτέ την απόφασή του να πάρει στον τάφο του τα κίνητρα που τον οδήγησαν στον φόνο.

Ένα συγκλονιστικό ταξίδι από τις δικαστικές αίθουσες των Ηνωμένων Πολιτειών έως τις ζούγκλες των Φιλιππίνων και τις αδυσώπητες μάχες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου με οδηγό την ιστορία ενός άνδρα, στοιχειωμένου από τα φαντάσματα του παρελθόντος και έτοιμου να πληρώσει το πιο ακριβό τίμημα για να κρατήσει καλά κρυμμένα κάποια σκοτεινά μυστικά.

Διασκέδαση

Devero All Day Coffee and Lunch

Πλατεία Άρεως 2 και Τάσου Σεχιώτη, Τρίπολη

Το Αγνάντι - Κάτω Βέρβενα

Kάτω Βέρβενα - Βόρεια Κυνουρία

Ταβερνείο Ψηστήρι ...όπως παλιά

Αγίου Γεωργίου 2, ΤΡΙΠΟΛΗ

Ταινία

To French Dispatch του Γουές Άντερσον

Το The French Dispatch θα μας πάει στο Παρίσι του 1950, εκεί όπου ένας Αμερικάνος ξέμεινε μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο και θέλει να φτιάξει τη ζωή του. Για να το κάνει αυτό στήνει την δική του επιχείρηση, ένα περιοδικό, όπου στόχο έχει να γράφει ό,τι θέλει χωρίς περιορισμούς και χωρίς εμπόδια.

Εξόρμηση

Τυρός

Αν θέλεις να συνδυάσεις βουνό και θάλασσα, τότε ο Τυρός είναι ο επόμενος σου προορισμός! Βρίσκεται στην Κυνουρία, 21 χλμ. νότια από το Άστρος, κοντά στο αρχαίο ιερό του Απόλλωνα Τυρίτα και είναι ένα πανέμορφο παραθεριστικό κέντρο που ξεκινάει από τις κατάφυτες πλαγιές του Πάρνωνα και φτάνει χαμηλά μέχρι τα νερά του Μυρτώου Πελάγους.

 Ο Τυρός Κυνουρίας βρίσκεται κοντά στο αρχαίο ιερό του Απόλλωνα Τυρίτα, που λατρευόταν με αυτό το προσωνύμιο ως προστάτης της παραγωγής γάλατος και τυριού.

Χωρίζεται στον Άνω Τυρό, το ορεινό του τμήμα που βρίσκεται σκαρφαλωμένο στις πλαγιές του Πάρνωνα και τον Κάτω Τυρό, το παραθαλάσσιο τμήμα του, λίγο χαμηλότερα και την Παραλία Τυρού, που ακουμπά στα υπέροχα νερά του Μυρτώου πελάγους.

Ο Άνω Τυρός, είναι αμφιθεατρικά χτισμένος με ωραία πέτρινα σπίτια, αγναντεύει το πέλαγος, ενώ αν ακολουθήσεις το ορεινό μονοπάτι θα σε οδηγήσει σε υπέροχες πεζοπορικές εμπειρίες προς το οροπέδιο Παλαιοχωρίου. Στο βουνό Ωριόντας, σε υψόμετρο 1.000 μ., υπάρχουν ερείπια ενός εντυπωσιακού μεσαιωνικού κάστρου.

Από την άλλη, η Παραλία Τυρού, με άρτια τουριστική υποδομή, προσφέρει μια μεγάλη ακτή –σχεδόν 2 χιλιόμετρα μήκος– για κολύμπι, πλούσια βλάστηση στην ενδοχώρα της, καθώς κι ένα μικρό θεατράκι που χρησιμοποιείται για πολιτιστικές εκδηλώσεις το καλοκαίρι. Πολλές όμορφες παραλίες προσφέρονται και για ψαροντούφεκο ή ήσυχο μπάνιο (Τρίκερι, Τηγάνι), ενώ στην ενδοχώρα υπάρχουν σπηλιές (Φούρνος) και σπηλαιοβάραθρα (Δέσσε) που πρέπει να επισκεφθείς.

Γραφικοί ορμίσκοι και δαντελωτές ακρογιαλιές, Κρυονέρι, Τσέρφος, Ζαρίτσι, γειτονεύουν με το παραλιακό χωριό. Λίγο νοτιότερα από την Παραλία Τυρού, στον παραδοσιακό οικισμό Σαπουνακαίικα, διατηρούνται στη θέση Κάστρο λείψανα αρχαίου κάστρου (3ος π.Χ. αι.), που ταυτίζεται πιθανότατα με την αρχαία πόλη του Τυρού, τα αρχαιολογικά ευρήματα της οποίας φυλάσσονται στο Δημαρχείο Λεωνιδίου.

Εξόρμηση από το .mythicalpeloponnese.gr

 

Οι καταρράκτες Νεμούτα στον ποταμό Ερύμανθο

Ποταμός Ερύμανθος κοντά στο συνοικισμό Ελαία Γορτυνίας στα σύνορα Αρκαδίας  - Ηλείας

Βρίσκεται κοντά στη Νεµούτα, ένα χωριό του νομού Ηλείας στα σύνορα µε την Αχαΐα και την Αρκαδία, χτισμένο σε υψόμετρο 560 µ. πλάι στον ποταμό Ερύµανθ,  ο οποίος όπως και ο Λάδωνας είναι παραπόταμος του Αλφειού ποταμού.

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.