Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 9 - 11 Σεπτεμβρίου

Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 9 - 11 Σεπτεμβρίου

Σεπτέμβριος 09, 2022 - 14:10
0 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Το ArcadiaPortal.gr πιστό στο ραντεβού του κάθε Παρασκευή σας έχει ετοιμάσει προτάσεις για το πώς να περάσετε το Σαββατοκύριακο.

Όλες οι εκδηλώσεις στην Αρκαδία συγκεντρωμένες για να επιλέξετε πώς θα περάσετε ένα όμορφο και διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο.

Οι προτάσεις μας είναι οι εξής:

Τρίπολη: 48o Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή

Αρκαδικό Αντάμωμα από τον Σύλλογο Αρκάδων Ιλίου

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου έρχεται στο Άστρος

Ο 23ος Κολοκοτρώνειος δρόμος

Κινηματογράφος

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΑΝΕ ΟΙ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ

Μια σαγηνευτική ιστορία μυστηρίου βασισμένη στο όμωνυμο best seller μυθιστόρημα, η ταινία Εκεί Που Τραγουδάνε Οι Καραβίδες, αφηγείται την ιστορία της Κάια, ενός κοριτσιού που εγκαταλείφθηκε τους ανθρώπους και μεγάλωσε μέχρι την ενηλικίωση στους επικίνδυνους βάλτους της Βόρειας Καρολίνας. Για χρόνια, οι φήμες για την «Πιτσιρίκα του Βάλτου» στοίχειωναν το Μπάρκλι Κοόυβ, απομονώνοντας την ευαίσθητη κι έξυπνη Κάια από την κοινότητά της. Όταν δύο νεαροί από την πόλη γοητεύονται από την ομορφιά της, η Κάια ανοίγεται σε μια νέα ζωή, αλλά όταν ο ένας από τους δύο βρεθεί νεκρός, η κοινωνία την βαφτίζει ως κύρια ύποπτη. Καθώς η υπόθεση εξελίσσεται, η ετυμηγορία για το τι πραγματικά συνέβη περιπλέκεται ακόμη περισσότερο, απειλώντας να αποκαλύψει τα πολλά μυστικά που κρύβονταν μέσα στο βάλτο.

Ολόκληρο το πρόγραμμα ΕΔΩ

Εξόρμηση

Κοσμάς

Ένα από τα ομορφότερα χωριά της Πελοποννήσου βρίσκεται στην Αρκαδία και συγκεκριμένα στοn Δήμο Νότιας Κυνουρίας. Ο καταπράσινος Κοσμάς  περιτριγυρίζεται  από έλατα, πλατάνια, καρυδιές, καστανιές και κερασιές βρίσκεται σε υψόμετρο 1.150 μέτρων.

Όχι άδικα, λοιπόν, έχει χαρακτηριστεί  «το μπαλκόνι του Πάρνωνα» από τους κατοίκους της περιοχής, που βρίσκεται σε σημείο που συνδέει Αρκαδία και  Λακωνία. Μάλιστα, όταν ο καιρός το επιτρέπει, στον ορίζοντα διακρίνεται  το νησί των Σπετσών.

Για να επισκεφτεί κάποιος τον παραδοσιακό Κοσμά έχει δύο επιλογές: η πρώτη είναι να ακολουθήσει το παραλιακό κομμάτι της Κυνουρίας, να φθάσει στο Λεωνίδιο και από εκεί  μέσα από μια μαγική διαδρομή 30 χιλιομέτρων με το φαράγγι του Δαφνώνα, τα πετρόκτιστα γεφύρια  και καταπράσινα δάση να βρεθεί  στο χωριό. Μοναδικό μειονέκτημα αυτής  της διαδρομής, οι στροφές. Μπορείτε να κάνετε στάση στο μοναστήρι της Έλωνας που είναι χτισμένο μέσα στο βράχο και χρονολογείται από το 1300 μ.Χ.

Εναλλακτικά μπορείτε να φθάσετε στον Κοσμά ερχόμενοι από Σπάρτη, μια διαδρομή περίπου 52 χλμ. Στον ποταμό Ευρώτα πριν από την πόλη της Σπάρτης στρίβουμε αριστερά με προορισμό τον Πάρνωνα.
Περνώντας μέσα από γραφικά χωριά ανηφορίζουμε και σε λιγότερο από μία ώρα φθάνουμε στον Κοσμά.

Στο χωριό δεσπόζει η επιβλητική πετρόχτιστη εκκλησία των Αγίων Αναργύρων  στην πλατεία που σύμφωνα με την παράδοση χρονολογείται το 1884. Περιβάλλεται από επτά τεραστία πλατάνια ηλικίας 137 ετών και στο πίσω μέρος της εκκλησίας  βρίσκονται τα τρία «Λιοντάρια», οι βρύσες που τρέχουν αδιάκοπα νερό από τις πηγές της περιοχής.

Στην πλατεία υπάρχουν καφέ, εστιατόρια και καταστήματα που πωλούν παραδοσιακά προϊόντα. Δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφτείτε το  καφέ «Πλάτανος» με τους φιλόξενους ιδιοκτήτες του και να απολαύσετε  τον καφέ σας με την καταπληκτική σπιτική καρυδόπιτα.

Περπατώντας στα σοκάκια του χωριού, θα δείτε μοναδικά κτίσματα από πέτρα με  τη φυσική ομορφιά να σας σαγηνεύει. Επίσης μπορείτε να επισκεφτείτε τη Βιβλιοθήκη και το Λαογραφικό Μουσείο που στεγάζονται στο κτίριο του σχολείου.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.