Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 29 - 31 Μαρτίου

Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 29 - 31 Μαρτίου

Μάρτιος 29, 2024 - 14:00
0 σχόλια

Το ArcadiaPortal.gr πιστό στο ραντεβού του κάθε Παρασκευή σας έχει ετοιμάσει προτάσεις για το πώς να περάσετε το Σαββατοκύριακο.

Όλες οι εκδηλώσεις στην Αρκαδία συγκεντρωμένες για να επιλέξετε πώς θα περάσετε ένα όμορφο και διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο.

Σεμινάριο για θέματα στρατηγικής και δεξιοτήτων με την μέθοδο της παιχνιδοποιημένης μάθησης στο Λεβίδι

«Άξιον Εστί»: Εθελοντική αιμοδοσία σε Τρίπολη και Άστρος

Εθελοντική δενδροφύτευση στην Τρίπολη

Follow The Stars 2024 από τον όμιλο τένις της ΑΕΚ Τρίπολης

Δεύτερο Χορωδιακό Φεστιβάλ Νότιας Κυνουρίας

«Το στιχάκι» στο Στασινοπούλειο Κοινωφελές Ίδρυμα στην Τεγέα

Παρουσίαση του βιβλίου «Μίλα, Πηνελόπη!» της Αγγέλας Καστρινάκη στην Τρίπολη

«Γεωργάντεια 2024» - Περίπτερο αγροτικών προϊόντων, την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα

Από τις Κολλίνες θα ξεκινήσει το 22ο trail ride και experience trophy

Ο Σύλλογος Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Νότιας Κυνουρίας «Η Ζεστή Φωλιά» κόβει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του

 

Πρόσκληση σε συνάντηση εργασίας με τον ΓΓ Τουρισμού στη Δημητσάνα

 

 

Ανοιξιάτικη απόδραση: Εκδρομή στην πηγή Σίντζι

Πέντε χιλιόμετρα από την κωμόπολη της Κανδήλας, στα 700 μέτρα υψόμετρο, περιτριγυρισμένη από τα αρκαδικά Όρη και στην άκρη μιας πανέμορφης κοιλάδας καλλιεργήσιμων εκτάσεων, βρίσκεται η Πηγή Σίντζι. Η πηγή αυτή από τη δεκαετία του 1990 έχει γίνει πόλος έλξης για σπηλαιοδύτες και  σπηλαιολόγους από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχουν γίνει πολύ σημαντικές αποστολές με την αρωγή και του ΣΠΕΛΕΟ και των δυτών μελών του με αποστολή ορόσημο, αυτή του 2009, όπου οι δύτες έφτασαν στο φοβερό βάθος των 153 μέτρων, καθιστώντας το σπήλαιο ως το βαθύτερο στην Ελλάδα και ένα από τα βαθύτερα στην Ευρώπη.

Η Υδάτινη πηγή είναι μία συγκεντρωμένη εκροή υπόγειου νερού που εμφανίζεται στην επιφάνεια του εδάφους ως ένα ρεύμα νερού που ρέει ελεύθερα. Οι πηγές και οι αναβλύσεις συνδέονται στενά με τον κύκλο του νερού στη φύση. Τα νερά των βροχών διεισδύουν στο υπέδαφος όπου συγκεντρώνονται σε υπόγειους ταμιευτήρες και στην συνέχεια βρίσκουν διέξοδο στην επιφάνεια μέσω των πηγών. Η πηγή διαστέλλεται από τη διαρροή νερού που είναι μία πιο αργή κίνηση υπόγειου νερού προς την επιφάνεια του εδάφους . Οι διαρροές νερού μπορούν να σχηματίζουν τοπικά τέλματα (λίμνες) ή ροές (ποτάμια) ή να εξατμίζονται, ανάλογα με την παροχή της διαρροής, την τοπογραφία και το κλίμα. Κατά το ιστορικό παρελθόν η παρουσία τους ήταν σημαντική για τη δημιουργία οικισμών ή την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων. Υδρογεωλογικά οι πηγές και γενικά οι αναβλύσεις είναι στην πραγματικότητα «υπερχείλιση» υδροφόρων στρωμάτων. Γι΄ αυτό εμφανίζονται γεωμορφολογικά στα χαμηλότερα σημεία, στο επίπεδο βάσης ορεινών όγκων. Οι πηγές πάντως αποτελούν σημαντική ένδειξη της υδροφορίας μιας περιοχής. Μεγάλος αριθμός μικρών πηγών στις παρυφές κοιλάδων ή στα κράσπεδα λόφων είναι ένδειξη ρηχού υδροφόρου ορίζοντα με μικρή περατότητα. Αντίθετα μεγάλες πηγές στον πυθμένα κοιλάδων, στο βασικό γεωμορφολογικό επίπεδο, είναι ένδειξη ύπαρξης μεγάλου υδροφόρου με σημαντική περατότητα. (ΠΗΓΗ: grafasdiving.gr)

Τώρα που η άνοιξη στολίζει τη φύση με λουλούδια, είναι η ιδανική εποχή για μια εκδρομή στην πηγή Σίντζι.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.