Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 29-30 Σεπτεμβρίου - 1 Οκτωβρίου

Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 29-30 Σεπτεμβρίου - 1 Οκτωβρίου

Σεπτέμβριος 29, 2017 - 20:32
0 σχόλια

Το ArcadiaPortal.gr πιστό στο ραντεβού του κάθε Παρασκευή, σάς έχει ετοιμάσει προτάσεις για το πώς να περάσετε το Σαββατοκύριακο.

6η Εθελοντική αιμοδοσία από τον Σύλλογο «Άξιον Εστί»

Έναρξη χορευτικών τμημάτων στα Βέρβενα

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2017 στον υγρότοπο του Μουστού

Πανηγυρίζει ο ΙΝ Παναγίας Γοργοεπηκόου Τριπόλεως

Γιορτάζουμε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών στην Τρίπολη

Εκδήλωση για τη νόσο του Αλτσχάιμερ στην Τρίπολη

Φθινοπωρινό αντάμωμα στο Καλονέρι Γορτυνίας

«Η επικοινωνία γιατρού - αρρώστου» του Δ. Χρυσού στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο

Γιορτή μελιού και καρυδιού στο Ροεινό

Το ΚΑΠΗ Τρίπολης γιορτάζει την Ημέρα Τρίτης Ηλικίας με εκδρομή

Ο ΣΑΟΟ εξορμά στην παραλιακή Κυνουρία

Εκδήλωση τιμής για τους ηλικιωμένους από την ΙΜ Μαντινείας και Κυνουρίας

Έναρξη των συναντήσεων για το Θεατρικό Εργαστήρι Άστρους

 

Αθλητικά

Super League

Κυριακή (1/10, 20:30)
Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ

Γ’ Εθνική (5ος όμιλος)

Κυριακή (1/10, 14:00)
Λεωνίδιο-Ζάκυνθος

Κύπελλο Αρκαδίας (Γ’ φάση)

Κυριακή (1/10, 16:00)
Πανθυρεατικός-Απόλλωνας Τυρού

ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Παίδες

Κυριακή (1/10)(17:00) Δρομείς-Απόλλωνας Τρίπολης
(20:00) Πελασγός-Πολύβιος

ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Έφηβοι 

Κυριακή (1/10)
(18:00) Πελασγός-Γαργαλιάνοι
(19:00) Αρκαδικός-Δίων Κυπαρισσίας

ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Νεανίδες

Κυριακή (1/10)
(15:00) Άμιλλα Τρίπολης-ΑΟ Κροκεών
(16:00) Πελασγός-Αρκαδικός
 

Βιβλίο

«Σκιές στο Νείλο» (Το τρίτο βιβλίο της τετραλογίας «Το κουαρτέτο της Ιερουσαλήμ»), Συγγραφέας: Whittemore Edward, Εκδότης: Εκδόσεις Γκοβόστη, Αριθμός Σελίδων: 736, Έτος Έκδοσης: 2015

Οι «Σκιές στο Νείλο» είναι ένα αριστοτεχνικό παραμύθι, ένα μυθιστόρημα για το καλό και το κακό καθώς και τις περίεργες μεταμφιέσεις τους, ένα έπος για την αγάπη, τα μυστήρια του χρόνου και την τραγωδία του πολέμου, μια μαγική οδύσσεια που καλύπτει περισσότερο από έναν αιώνα.

Μια ξάστερη νύχτα του 1942 η έκρηξη μιας χειροβομβίδας σε κάποια φτωχογειτονιά του Καΐρου σκότωσε επί τόπου έναν άντρα. Το όνομά του ήταν Στερν. Ήταν ένας μυστηριώδης διακινητής όπλων και μορφινομανής, του οποίου ο θάνατος θα έπρεπε να θεωρείται ήσσονος σημασίας εκείνες τις ζοφερές ημέρες - τις πιο μαύρες του αιώνα. Στο Μέτωπο της Ερήμου οι Γερμανοί συνέχιζαν την προέλασή τους πετυχαίνοντας τη μία νίκη μετά την άλλη και τα πανίσχυρα Afrika Corps του Ρόμελ βρίσκονταν πολύ κοντά στο να κυριεύσουν την Αίγυπτο και να αποκτήσουν τον έλεγχο της Μέσης Ανατολής. Κι όμως εν μέσω όλων αυτών, η Υπηρεσία Πληροφοριών των Συμμάχων δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον Στερν και φαίνεται να την απασχολεί πολύ το αίνιγμα του θανάτου του, που τελικά ίσως να αποβεί καθοριστικός για την έκβαση ολόκληρου του πολέμου. Όλο και μεγαλύτερες αλήθειες κρύβονται πίσω από το ερώτημα: για ποιον δούλευε ο Στερν; Ο φίλος του Στερν, ο Τζο Ο’ Σάλιβαν Μπίαρ, σε ένα κυνήγι για την αναζήτηση της αλήθειας, οδηγείται μέσα από τις φτωχογειτονιές του Παλιού Καΐρου σε ένα ετοιμόρροπο ξενοδοχείο, το Hotel Babylon, το οποίο κατά το παρελθόν λειτουργούσε ως οίκος ανοχής. Στο υπόγειο του ξενοδοχείου τον περιμένει ο Μπλέτσλι, ένας κατάσκοπος με κατεστραμμένο πρόσωπο. Στη ρεσεψιόν ένας γερασμένος αποτυχημένος ποιητής, ο Αχμάντ, ξεφυλλίζει τις στήλες των κοσμικών από εφημερίδες τριάντα ετών, ενώ ταυτόχρονα περιφρουρεί μια μυστική καμαρούλα. Με τη βοήθεια του Λίφι, ενός θλιμμένου κλόουν και ταχυδακτυλουργού, ο Τζο καταδύεται στο παρελθόν, κατορθώνοντας εν τέλει να αποκρυπτογραφήσει το μυστηριώδη κώδικα της ζωής του Στερν και να ξεδιαλύνει το πλέγμα των σκιών ενός χαμένου κόσμου...

 

Φθινοπωρινή εξόρμηση στην Καστάνιτσα

Είναι πραγματικά υπέροχο να περιδιαβάζει κανείς την Καστάνιτσα οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Και πραγματικά εντυπωσιακό να την κοιτάς από ψηλά.

Το ορεινό χωριό της Αρκαδίας, χτισμένο στις πλαγιές του Πάρνωνα σε υψόμετρο 840 μέτρων, ανήκει στα Τσακωνοχώρια, στα χωριά δηλαδή που ιδρύθηκαν από Τσάκωνες. Και πραγματικά εντυπωσιακό να την κοιτάς από ψηλά, 

Το χωριό, που είναι παραδοσιακός οικισμός, μιας και διατηρεί αναλλοίωτη την αρχιτεκτονική του, ιδρύθηκε από Τσάκωνες οι οποίοι κατέφυγαν στα ορεινά του Πάρνωνα κατά τη διάρκεια των Σλαβικών επιδρομών στην Πελοπόννησο στα τέλη του 6ου αιώνα μ.Χ. Αναφέρεται για πρώτη φορά σε έγγραφο του 1293 μ.Χ. και είναι το πρώτο Τσακωνοχώρι για το οποίο υπάρχει γραπτή αναφορά. 

Η Καστάνιτσα ήταν χτισμένη πάνω σε πέρασμα στρατηγικής σημασίας, για τη φύλαξη του οποίου είχε χτιστεί κάστρο στην κορυφή του λόφου, πάνω από τον οικισμό, ερείπια του οποίου διατηρούνται έως σήμερα. Αναφορές για το χωριό συνεχίζουν να υπάρχουν κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Το χωριό έδωσε το «παρών» στην επανάσταση του 1821. Οι Καστανιώτες αντιστάθηκαν σθεναρά στα στρατεύματα του Ιμπραήμ, που εισέβαλαν στην περιοχή το 1826, σώζοντας το χωριό από την καταστροφή.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.