Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 11 - 13 Μαΐου

Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 11 - 13 Μαΐου

Μάιος 11, 2018 - 14:00
0 σχόλια

Το ArcadiaPortal.gr πιστό στο ραντεβού του κάθε Παρασκευή σας έχει ετοιμάσει προτάσεις για το πώς να περάσετε το Σαββατοκύριακο.

Όλες οι εκδηλώσεις στην Αρκαδία συγκεντρωμένες για να επιλέξετε πώς θα περάσετε ένα όμορφο και διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο.

Οι προτάσεις μας είναι οι εξής:

Το έργο #DopOut στην Πλατεία Άρεως

«Αφιέρωμα στη Μάνα – Γη» στην Τρίπολη

Παρουσίαση του βιβλίου του Στέλιου Βαρβαρέσου στην Τρίπολη

Ετήσια γιορτή του Συλλόγου Ισαραίων «Ο Άγιος Νικόλαος»

Εκδηλώσεις για την ιστορική μάχη του Βαλτετσίου

Oι μαθητικοί αγώνες Λεωνίδεια 2018

Το ΚΑΠΗ Τρίπολης γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας

Εκδήλωση για τη γιορτή της μάνας από το Λύκειο Ελληνίδων Τρίπολης

 

Κινηματογράφος

ΘΑΡΡΟΣ Ή ΑΛΗΘΕΙΑ

Ένα φαινομενικά ακίνδυνο παιχνίδι «Θάρρος ή Αλήθεια» μεταξύ φίλων καταλήγει αιματηρό, όταν κάποιος ή κάτι, απειλεί θανάσιμα όσους δεν αποφασίζουν να ακολουθήσουν τους κανόνες και να "τολμήσουν" ή να «πουν την αλήθεια»...

(Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του CineVille ΕΔΩ)

Αθλητισμός

Το Ενωσιακό Βαθμολογούμενο πρωτάθλημα τένις κατηγορίας Ε3

2ος Αγώνας Ανωμάλου Δρόμου Πάρνωνα στον Κοσμά

Φιλικό Πρωτάθλημα Κατάβασης 2018 στην Τρίπολη

Ο 6ος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2018 στην Μεγαλόπολη

Tripolis Archery Event

 

Εξόρμηση

Βαλτέτσι

Ένα χωριό που έγινε δρόμος στην Αθήνα για να τιμηθεί η μεγάλη του προσφορά στην επανάσταση. Βρίσκεται δυτικά της Τρίπολης, σε απόσταση 12 χιλιομέτρων και υψόμετρο 1050 μέτρων. Η θέση του είναι σε ένα μικρό οροπέδιο ανάμεσα σε τέσσερεις λόφους: Χωματοβούνι, Μύλοι, Νταβρουλέικα και Κούκοι.

Ο τόπος οικίστηκε γύρω στο 1650 ξανά, γιατί και στην αρχαιότητα ήταν κατοικημένος. Υπήρξε το θέατρο της σπουδαίας και καθοριστικής μάχης του Βαλτετσίου. Η πλατεία του χωριού, γεμάτη με πλατάνια, φιλοξενεί το μνημείο αυτών των μεγάλων στιγμών και ανδριάντες του Κολοκοτρώνη και του Νικηταρά. Το Βαλτέτσι είναι μια καθαρά ποιμενική κοινότητα. Τα παλιότερα χρόνια οι κάτοικοι ξεκαλοκαίριαζαν εδώ και το χειμώνα κατέβαιναν στα πιο πεδινά. Οπότε υπήρχε και το παράδοξο τα παιδιά να πηγαίνουν στο σχολειό τους το καλοκαίρι και να κάνουν διακοπές το καλοκαίρι. Η εκκλησιά του χωριού έγινε με επιστασία του Γέρου του Μοριά και έχει αρχιτεκτονικά μέλη από τον αρχαίο ναό της Αθηνάς Σώτηρος. Είναι αφιερωμένη στη Θεοτόκο.

 Η περιοχή, λόγω του ποιμενικού χαρακτήρα της, έχει κρατήσει ανόθευτους τους κώδικες της τιμής, της φιλοξενίας, της αγάπης για τους οικείους αλλά και τους ταξιδιώτες. Με τον άγριο αλλά όμορφο χαρακτήρα του τοπίου και το σπάνιο ήθος των ανθρώπων αποτελεί μια νησίδα μέσα στο χρόνο και το χώρο.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.