Οι «μαϊμούδες» του Ελληνικού ποδοσφαίρου

Οι «μαϊμούδες» του Ελληνικού ποδοσφαίρου

Νοέμβριος 30, 2015 - 11:43
0 σχόλια

Τα όσα διαδραματίστηκαν στην αναμέτρηση του Αστέρα Τρίπολης με τον Ολυμπιακό στο άδειο λόγω τιμωρίας των ερυθρολεύκων "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για την 12η αγωνιστική της Super League με τις διαιτητικές αποφάσεις του Κύζα αλλά και των βοηθών προκαλούν γέλιο απορία για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η φάση του 73ου λεπτού  με τον Κύζα να δείχνει την άσπρη βούλα μοιάζει περισσότερο με ανέκδοτο παρά με πέναλτι με τον ρέφερι να αποδεικνύει στο παιχνίδι αυτό πως έχει το ταλέντο με τις αποφάσεις του να  διασκεδάζει τον φίλαθλο κόσμο και να του χαρίζει απλόχερα γέλιο σε αυτές τις δύσκολες είναι η αλήθεια μέρες.

Μάλιστα το κερασάκι στην τούρτα της διαιτητικής παράνοιας του Κύζα έρχεται στο 93ο λεπτό να δώσει ένα ακόμα αστείο πέναλτι που δεν θα έδινε ούτε η Ρένα Βλαχοπούλου στην ομώνυμη ταινία "Η Ρένα είναι οφ σάιντ"  στον Αστέρα απλά και μόνο για να ισοφαρίσει και καλά το λάθος του 73ου λεπτού σε ένα παιχνίδι που ήδη στο 17ο λεπτό έχει κοπεί ο Παπαδόπουλος από κανονική θέση ενώ έφευγε μόνος του με τον Ρομπέρτο σε μία φάση όπου ο βοηθός αυτή την φορά υπέδειξε οφ σάιντ.

Ο Αστέρας δεν έχει ανάγκη από τέτοια σφυρίγματα ούτε να λύσει τα ψυχολογικά του κάθε διαιτητή Κύζα που με την εφευρετικότητα του διαμορφώνει ένα αποτέλεσμα και αλλάζει στο τέλος τις ισορροπίες ενός αγώνα. Ο Αστέρα είναι εδώ για να παίξει ποδόσφαιρο με την αξία του και την πολύ δουλειά του να ανέβει πιο ψηλά στο προσεχές μέλλον.

Γι’ αυτό λοιπόν οι φίλαθλοι του Αστέρα θα πρέπει να νιώθουν ακόμα πιο πολύ υπερήφανη γι’ αυτήν την ομάδα και να την στηρίζουν με ακόμα μεγαλύτερη θέρμη διότι μέσα σε αυτό το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο που κάθε αγωνιστική συμβαίνει όλο κάτι καινούριο που σε γυρίζει αιώνες πίσω υπάρχει μία ομάδα που προσπαθεί να ξεφύγει από αυτή την νοοτροπία και να κάνει τα δικά της άλματα προς τα εμπρός.  

Αναφορικά με το καθαρά αγωνιστικό τώρα η αρκαδική ομάδα δεν απείλησε επιθετικά ρίχνοντας το βάρος της στην αμυντική της λειτουργία κλείνοντας υποδειγματικά τους χώρους μπροστά από την εστία του Μπαντή κάτι που έκανε με εξαιρετικό τρόπο μέχρι και το 1-0. Από κει και πέρα η κούραση από τον αγώνα και το ταξίδι στην Πράγα βγήκαν στο χορτάρι κάτι που επισήμανε και ο Στάικος Βεργέτης και μοιραία ήρθε το τελικό 3-1.

Υ.Γ. Οι μαϊμούδες του Ελληνικού ποδοσφαίρου το μόνο που μπορούν να πετύχουν είναι να μας κάνουν ακόμα καλύτερους. Η ώρα που θα νικάμε ακόμα και με κόντρα διαιτησίες πλησιάζει…

 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.