Οι Γορτύνιοι να αναδείξουμε την ανάγκη της αντιπλημμυρικής προστασίας

Οι Γορτύνιοι να αναδείξουμε την ανάγκη της αντιπλημμυρικής προστασίας

Σεπτέμβριος 08, 2023 - 18:45
0 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Οι εικόνες χάους σε πολλούς δήμους της χώρας μετά από κάθε βροχόπτωση αναδεικνύουν τις σημαντικές διαχρονικές ελλείψεις βασικών υποδομών και έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, καθώς και την απουσία ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής θωράκισης.

Η στάση των κυβερνήσεων, των περιφερειακών και δημοτικών τους αρχών, που αποδίδουν τις συνέπειες στην ένταση του φαινομένου, είναι το "βολικό" άλλοθι για τη διαχρονική ανυπαρξία σύγχρονων αντιπλημμυρικών έργων και άλλων κρίσιμων υποδομών και δικτύων, για την άναρχη δόμηση, για τη μη λήψη ακόμη και στοιχειωδών μέτρων, όπως ο καθαρισμός ρεμάτων και φρεατίων.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι δήμοι εμφανίζουν σοβαρές ελλείψεις στην αντιπλημμυρική θωράκιση και την προστασία της ίδιας της ανθρώπινης ζωής. Όσο επικρατεί το κέρδος ως βασικό κριτήριο για τα δημόσια έργα, όλο και περισσότερο θα παραγκωνίζονται οι λαϊκές ανάγκες. Γι' αυτό σήμερα δεν υπάρχει ολοκληρωμένος σχεδιασμός στην πολεοδόμηση, τη χωροταξία, την πολιτική προστασία, που να υπηρετεί πραγματικά τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Η πυρόπληκτη Γορτυνία, η Γορτυνία που έχει έντονες βροχοπτώσεις ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες, οφείλει να δώσει έμφαση σε αυτά τα ζητήματα. Οι μέχρι σήμερα δημοτικές αρχές Κούλη και Μέγα που διοικούν το δήμο για σχεδόν 15 χρόνια ουδέποτε ασχολήθηκαν σοβαρά με αυτά τα ζητήματα. Απαιτείται λοιπόν, αλλαγή πορείας, δυναμική διεκδίκηση από τους ίδιους τους Γορτύνιους ώστε να δοθούν πολλοί περισσότεροι πόροι από το κεντρικό κράτος, κάτι που θα αρχίσει να αποτυπώνεται και στο Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου με την εκτέλεση τέτοιων έργων. 

Η ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης στις επικείμενες εκλογές αποτελεί εγγύηση ότι αυτά τα ζητήματα θα τίθενται με μεγαλύτερη ένταση και αποφασιστικότητα στη δημόσια συζήτηση αλλά και το δημοτικό συμβούλιο.

Δρ Βασίλης Σιοκορέλης
υπ. δημοτικός σύμβουλος Γορτυνίας
με τη Λαϊκή Συσπείρωση


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.