Οι «Αμετανόητοι Αναρχικοί» πίσω από την επίθεση με μολότοφ στη Μονή Πετράκη

Οι «Αμετανόητοι Αναρχικοί» πίσω από την επίθεση με μολότοφ στη Μονή Πετράκη

Αύγουστος 16, 2016 - 09:44
0 σχόλια

Να χτυπήσει τον πιο «παραδοσιακό πόλο του ελληνικού κράτους (την Εκκλησία» επιχείρησε η ομάδα «Αμετανόητοι Αναρχικοί» με την επίθεση με μολότοφ στη Μονή Πετράκη στο κτίριο της Ιεράς Συνόδου στις 8 Αυγούστου, η οποία ανέλαβε την ευθύνη της εμπρηστικής επίθεσης.

Στην προκήρυξή τους, η οποία δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου, τονίζουν ότι η πράξη τους αποτελεί «απάντηση στο νέο κύμα κρατικής καταστολής» και καταγγέλλουν την εισβολή της Αστυνομίας σε καταλήψεις μεταναστών, στη Θεσσαλονίκη.

«Χτυπώντας τον πιο παραδοσιακό πόλο του ελληνικού κράτους (Εκκλησία), δείξαμε ότι εκεί που αναζητούν ασφάλεια τα αριστερά και δεξιά αφεντικά, υπάρχει ένας τάφος στον οποίο θα θαφτεί όλο το σύστημα εξουσίας. Ο Τόσκας λέει ότι “έχουν γνώση οι φύλακες”. Εμείς λέμε ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Στοχεύσαμε σε μια κεντρική δομή. Διεισδύσαμε και διαφύγαμε από μια υποτιθέμενα υπερφρουρούμενη περιοχή. Χρησιμοποιήσαμε απλά, αλλά πάντα αποτελεσματικά όπλα: τις εμπρηστικές μολότοφ. Έτσι δείξαμε ότι όποιος θέλει μπορεί να οργανωθεί για να επιτεθεί στην εξουσία».

«Στις 27 Ιούλη το κράτος εισέβαλε σε τρεις στεγαστικές καταλήψεις μεταναστών στη Θεσσαλονίκη. Έγιναν 100 προσαγωγές, που κατέληξαν σε 74 συλλήψεις και ποινικές διώξεις. Η κατάληψη του Ορφανοτροφείου για την οποία εμφανίζεται η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης ως ιδιοκτήτης και μηνυτής των καταληψιών, κατεδαφίστηκε το ίδιο πρωί».

ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΗΤΑΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ

Όπως υποστηρίζουν σε άλλο σημείο του κειμένου, «το χτύπημα στη Μονή Πετράκη ήταν επίθεση σε ένα διοικητήριο του εχθρού. Οι πολιτικές δράσεις ενάντια στην Εκκλησία δεν στρέφονται ενάντια στους θρησκευόμενους. Τα κράτη και οι Εκκλησίες προκαλούν τον φανατισμό, τους εθνικούς-θρησκευτικούς πολέμους, την προσφυγιά και τον ρατσισμό. Μετά το χτύπημά μας το παπαδαριό και όλα τα κόμματα δεν έχασαν την ευκαιρία να υποδαυλίσουν το θρησκευτικό μίσος ενάντια στους “ασεβείς”. Αλλά δεν μπορούσαν να κρύψουν τον φόβο τους απέναντι στην αδυναμία τους να θωρακίσουν τα διοικητικά κέντρα τους και τους χλιδάτους χώρους διαβίωσής τους. Ο πανικός τους φανερώνει πόσο φτηνή προπαγάνδα είναι τα περί “λατρευτικού δικαιώματος”».

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.