Ο Σύλλογος Ακοβιτών Αθήνας - Πειραιά τίμησε τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη (pics)

Ο Σύλλογος Ακοβιτών Αθήνας - Πειραιά τίμησε τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη (pics)

Μάρτιος 28, 2019 - 08:16
0 σχόλια

Την Κυριακή 24-03-2019 ο Σύλλογος Ακοβιτών Αθήνας-Πειραιά σε κοινή συνεργασία με το Σύλλογο Αρκάδων Ηλιούπολης πραγματοποίησαν εκδήλωση με ιδιαίτερη αναφορά και τιμή στην ιστορική μνήμη του Γέρου του Μοριά Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Στην κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης και ώρα 11:00 π.μ. μπροστά στην προτομή του Εθνεγέρτη Ήρωα Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του . Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, αποδίδοντας έτσι τον αρμόζοντα φόρο τιμής σε όσους έχυσαν το αίμα τους για την απελευθέρωση του Έθνους. Στη συνέχεια στον εσωτερικό χώρο του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Ηλιούπολης , πλήθος μελών και φίλων παρακολούθησε την προβολή ταινιών. Την ταινία μικρού μήκους «Άκοβος – Μονοπάτια μνήμης» και την τρισδιάστατη «Η μάχη της Δραμπάλας». Η άρτια παρουσίαση έγινε από τη γραμματέα του Συλλόγου Αρκάδων Ηλιούπολης Κα Βλαχάκη Αικατερίνη.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ακοβιτών Αθήνας-Πειραιά Δημήτριος Χριστόπουλος , ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αρκάδων Ηλιούπολης Νικόλαος Αντζινάς, το μέλος του Δ.Σ. και Ειδικός Γραμματέας Παναρκαδικής ‘Ενωσης Παναγιώτης Μπένος , απηύθυναν λόγο με σύντομη αναφορά στη θεαματική ενότητα της συνδιοργάνωσης αυτής, που ήταν ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Άκοβος.

Ως κεντρικό ομιλητής, ο αξιόλογος Ιστορικός Ερευνητής Γεώργιος Πραχαλιάς στην εμπεριστατωμένη ιστορική αναδρομή παρουσίασε τη ζωή και το έργο του ήρωα Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και ιδιαίτερα το πέρασμά του από τον Άκοβο. Η μοναδική και συνάμα συγκινητική αυτή παρουσίαση του Γεωργίου Πραχαλιά καταχειροκροτήθηκε και βρήκε κοινή απήχηση στο πλήθος που τον παρακολουθούσε με μεγάλη συγκίνηση και ιδιαίτερο ενδιαφέρον !!

Η τελετή έκλεισε με μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από Κολοκοτρωναίικα τραγούδια της επανάστασης από τον Χορευτικό Σύλλογο των Αρκάδων Ηλιούπολης καθώς και ένα ποίημα που απήγγειλε με σθένος ο μικρός Στρατηγέλης Παναγιώτης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.