Ο Σαμαράς βάζει πωλητήριο ακόμα και στους τάφους των Αγίων

Ο Σαμαράς βάζει πωλητήριο ακόμα και στους τάφους των Αγίων

Σεπτέμβριος 07, 2012 - 08:24
2 σχόλια

Για ενοικιαστήριο ακόμα και στους τάφους των αγίων κάνει λόγο σκληρή ανακοίνωση της Νεολαίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με αφορμή το σχέδιο της Κυβέρνησης για την πώληση νησιών και νησίδων της χώρας, ένα εκ των οποίων είναι και το νησί Στροφάδες όπου υπάρχει το καστρομονάστηρο του Σωτήρος όπου έζησε και πέθανε ο Άγιος Διονύσιος.

Διαβάστε την ανακοίνωση που υπογράφει ο Μπάμπης Αποσκίτης

«ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Σειρά από πρότζεκτ τα οποία θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον επενδυτών και θα αποφέρουν έσοδα στα δημόσια ταμεία εξετάζουν όπως μαθαίνουμε στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Ένα από τα επικρατέστερα αφορά στη μακρόχρονη μίσθωση νησιών σε ιδιώτες από 40-50 χρόνια και πάνω.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», πρόκειται για περισσότερα από 30 μικρά νησιά και νησίδες με εμβαδόν από 100 έως 3.100 στρέμματα.

Μέσα στα νησιά που θέλει να νοικιάσει η κυβέρνηση, είναι και οι Στροφάδες στο Ιόνιο. Σε αυτά τα νησιά 2,6 τετρ. χλμ. όλα και όλα, 50 χλμ. από τις πλησιέστερες ακτές, βρίσκεται το καστρομονάστηρο του Σωτήρος χτισμένο το 1241 από την αυτοκράτειρα του Βυζαντίου Ειρήνη, σε αυτό το μοναστήρι έζησε και πέθανε ο Άγιος Διονύσιος του οποίου ο τάφος βρίσκεται εκεί μαζί με τους 58 μόνιμους κατοίκους, τους καλόγερους της μονής.

Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε την κυβέρνηση να σκέφτεται να βάλει ενοικιαστήριο. Ούτε την μονή λογαριάζουν, ούτε τους μοναχούς, ούτε καν τον Άγιο Διονύσιο που θέλουν να του ενοικιάσουν μέχρι και τον τάφο (λογικά ώστε ο καινούργιος ιδιοκτήτης να βγάζει εισιτήρια για τους θεοσεβούμενους που θα θέλουν να προσκυνήσουν).

Και είχε και το θράσος να ζητήσει ο κ. Σαμαράς από την Παναγία βοήθεια, για να τον κάνει πρωθυπουργό...»

 


2 Σχόλια

Ρε Αποσκιτάκο τόσα χρόνια τον Σαμαρά κυνηγούσες και εσύ και ο πατέρας σου απο πίσω και τώρα δεν σου κάνει????Τόσα χρόνια ήταν καλός τώρα μας ξύνισε???Για θυμήσου πως κάνατε όταν θέλατε να πάρετε το χρίσμα για την Γορτυνία και πως περιμέναντε ολημερίς και ολονυχτίς έξω απο το γραφείο του Σαμαρά...Ακούς εκεί Πρόεδρος Νεολαίας Ανεξάρτητων Ελλήνων...Πόσα μέλη έχει η νεολαία αυτή???

Δηλαδή το πρόβλημα είναι αν ο νέος ιδιοκτήτης κόβει εισητήρια στα κορόιδα που θα θέλουν να προσκυνήσουν(!) τα μάρμαρα ή το ότι δεν το είχαν σκεφτεί οι τεμπέληδες που μένουν στο μοναστήρι για να βγάλουν λίγα ακόμα (μαύρα) φράγκα; (Μήπως τελικά έχει δίκιο ο πρόεδρός σας Πανος-όνομα και πράμα-Καμμένος και όντως σας ψεκάζουν;)