Ο Ρεντίκας «εκτελούσε» υπέροχα

Ο Ρεντίκας «εκτελούσε» υπέροχα

Απρίλιος 20, 2017 - 11:55
0 σχόλια

Μεγάλη εμφάνιση από τον Λιθουανό που ''έσπασε'' ξανά το tentex

Ο Ντοβίντας Ρεντίκας ήταν για μία ακόμα φορά ο μεγάλος πρωταγωνιστής της σπουδαίας νίκης του Αρκαδικού επί του Εθνικού για την 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας μπάσκετ Ανδρών.

Ο Λιθουανός άσος πήρε από το χέρι τον ΣΕΦΑ συμβάλλοντας καθαριστικά τόσο στο να μείνει η ομάδα εντός παιχνιδιού σε στιγμές όπου ο Εθνικός έδειχνε να ελέγχει την κατάσταση όσο και στην ανατροπή των τελευταίων λεπτών πετυχαίνοντας πολύ κρίσιμα καλάθια.

Ο «Ντόβι» ήταν ασταμάτητος κόντρα στον Εθνικό και με 25 πόντους δεν ήταν μόνο ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του αλλά και του αγώνα, που στο φινάλε βρήκε νικητή τον Αρκαδικό που έκανε ένα ακόμα πολύ σημαντικό βήμα για το πλεονέκτημα της έδρας στα επερχόμενα play out.

Η στατιστική απεικόνιση του Ντοβίντας Ρεντίκας είναι εντυπωσιακή καθώς οι προσπάθειες που πήρε ήταν εντός σχεδίου με τον ίδιο να δικαιώνει τον προπονητή και τους συμπαίχτες του και να βέβαια να αποδεικνύει πως πέραν από το να βάζει την μπάλα στο καλάθι ξέρει να κάνει χαρούμενους και τους υπόλοιπους με τις ασίστ του.

Έχουμε και λέμε λοιπόν... Σε 33' και 37'' που βρέθηκε στο παρκέ, ο Ντοβίντας Ρεντίκας σημείωσε 25 πόντους έχοντας 7/8 βολές, 6/7 δίποντα, 2/3 τρίποντα και ακόμα 5 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 ριμπάουντ με τον γενικό του βαθμό στο tentex να φθάνει στο 0.92 σε μία άκρως γεμάτη αγωνιστικά παρουσία.

Σε όλα αυτά θα πρέπει βέβαια να προσθέσουμε και ένα ακόμα στοιχείο που δεν διακρίνεται στους αριθμούς. Την άμυνά του. Πολλή δουλειά και εκεί με πίεση και ενέργεια βοηθώντας ουσιαστικά την ομάδα του και στις δύο άκρες του παρκέ του κλειστού γυμναστηρίου του ΔΑΚ Τρίπολης για να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα.

Το εντυπωσιακό είναι πως ο Ντοβίντας Ρεντίκας δεν τράβηξε επιθέσεις από το υπόλοιπο σύνολο, όπως δείχνουν οι αριθμοί, και δεν υπερέβαλε όντας πολύ εύστοχος στις προσπάθειες που πήρε, ενώ και οι πέντε τελικές του πάσες φανερώνουν τον πλουραλισμό που διακρίνει το παιχνίδι του.

Επίσης, το 0.892 είναι μια εξαιρετική επίδοση στο σύστημα tentex με τον Λιθουανό να τρελαίνει τα μηχανάκια και τους αριθμούς με βάση την πολύ καλή απόδοση που είχε στην αναμέτρηση με τον Εθνικό.

Η αξία και η ποιότητα του Ντοβίντας Ρεντίκας είναι δεδομένη, με τον ταλαντούχο φόργουρντ να απολαμβάνει την κάθε μέρα του στον ΣΕΦΑ και στο ελληνικό μπάσκετ, δικαιώνοντας τους ανθρώπους της ομάδας για την επιλογή τους στο πρόσωπό του.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.