Ο Π.Τατούλης στο Arcadia Portal: "Η Κοινωνία έχει κάνει την δική της υπέρβαση και αυτό θα αποτυπωθεί στην κάλπη"

Ο Π.Τατούλης στο Arcadia Portal: "Η Κοινωνία έχει κάνει την δική της υπέρβαση και αυτό θα αποτυπωθεί στην κάλπη"

Νοέμβριος 05, 2010 - 14:40
29 σχόλια

«Ημέρα γιορτής η 7η Νοεμβρίου: Η Κοινωνία έχει κάνει την δική της υπέρβαση και αυτό θα αποτυπωθεί στην κάλπη. Από την Αρκαδία ξεκινά η πορεία της μεγάλης νίκης» Ο Πέτρος Τατούλης παραχώρησε στο “Arcadia Portal” μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη ,την τελευταία του ως υποψήφιος περιφερειάρχης, η οποία είναι εξαιρετικά αποκαλυπτική. Μεταξύ άλλων ο Πέτρος Τατούλης ξεδιπλώνει το σχέδιο του σχετικά με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, όπως επίσης και τις πρώτες του κινήσεις ως περιφερειάρχης: τι θα γίνει με τις περιφερειακές και δημοτικές υπηρεσίες, με το ΕΣΠΑ, με τις αποζημιώσεις στους αγρότες.Επίσης ήταν ξεκάθαρος πως δεν στηρίζει κανέναν υποψήφιο δήμαρχο από την Τρίπολη ευχόμενος σε όλους καλή επιτυχία.

Θέτει το διακύβευμα των εκλογών, που είναι να γίνει η Πελοπόννησος μια ευρωπαική περιφέρεια, πρότυπο ανάπτυξης και παράδειγμα για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Αναφέρει ότι δεν θα περιμένει την 1η Ιανουαρίου για να κάνει προγραμματικές δηλώσεις και ότι δεν ζητάει ούτε μια ώρα χάριτος. Διευκρινίζει ότι οι θα συνεργαστεί με όλους μετεκλογικά, ενώ δηλώνει ότι την 7η Νοεμβρίου θα αποτυπωθεί στην κάλπη η νίκη που έχει ήδη φανεί στην κοινωνία. Τη βραδιά των εκλογών θα είναι στην Τρίπολη!
 
1. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Πελοποννήσου είναι η ανεργία, η οποία κάθε χρόνο μεγαλώνει και "χτυπά" κυρίως νέους κι γυναίκες. Πώς σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα αυτό?
Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές, ούτε και πατέντες που να λύνουν αυτομάτως το πρόβλημα. Δεν μπορούμε να μένουμε ούτε σε ευχολόγια, ούτε σε συνθήματα κενά περιεχομένου. Αυτό είναι σκέτος λαϊκισμός, που μας ζημίωσε εξαιρετικά τα προηγούμενα χρόνια. Η μόνη απάντηση στο θέμα της ανεργίας είναι η ανάπτυξη. Σήμερα έχουμε τη δυνατότητα, αν αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις μεγάλες δυνατότητες του νέου θεσμού, να απαντήσουμε δημιουργικά στην κρίση. Εμείς πιστεύουμε στην αυτόνομη ανάπτυξη της Πελοποννήσου. Η επιχειρηματικότητα είναι πηγή ανάπτυξης και ευημερίας. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, θα είμαστε δίπλα στο πλευρό του επιχειρηματία που θέλει να επενδύσει στην περιφέρειά μας και να δώσει δουλειές στους συμπολίτες μας. Για να επιτευχθεί αυτό θα αξιοποιήσουμε τις σχετικές διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου, με σκοπό τη διάφανη και ανοιχτή κατανομή πόρων προς τις επιχειρήσεις, χωρίς αποκλεισμούς και διαχωρισμούς σε «δικούς» μας και «άλλους». Οι πιστοποιήσεις και οι πληρωμές θα γίνονται με εξαιρετική ταχύτητα και απόλυτη διαφάνεια. Προτάσεις που έχουν ως στόχο την «αρπαχτή» δεν θα έχουν καμία τύχη. Με τη δημιουργία ενός σαφούς θεσμικού πλαισίου, που θα είναι ευέλικτο και μη γραφειοκρατικό, θα έχουμε τη δυνατότητα να προσελκύσουμε μεγάλες επενδύσεις. Με πραγματική ανάπτυξη θα ανοίξουμε νέες ευκαιρίες για τους πολίτες της Πελοποννήσου. Άλλωστε, η δημιουργία θέσεων εργασίας είναι συνυφασμένη με όλους τους τομείς της οικονομίας, από την κατασκευή των μεγάλων υποδομών που έχουν βαλτώσει εδώ και χρόνια έως την τουριστική ή αγροτική ανάπτυξη. Για όλους αυτούς τους τομείς έχουμε χαράξει ήδη έναν πολύ συγκεκριμένο στρατηγικό σχεδιασμό.
 
2. Ποιο είναι το στοίχημα του Πέτρου Τατούλη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου? Ποιές είναι οι προτεραίοτητές σας την επόμενη των εκλογών?
Τι θα κάνετε με τις υπηρεσίες; Το διακύβευμα αυτών των εκλογών το έχουμε θέσει από την πρώτη στιγμή. Εμείς θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε την περιφέρεια Πελοποννήσου, πρότυπο τοπικής οικονομίας, πυρήνα ανάπτυξης, που θα λειτουργήσει ως παράδειγμα για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Εμείς δεν περιμένουμε την 1η Ιανουαρίου για να εκφωνήσουμε προγραμματικές δηλώσεις. Με όρους σύγχρονου μάνατζμεντ έχουμε καταστρώσει σχέδιο δράσης, το οποίο αφορά σε πρώτη φάση και την εξομάλυνση των αρρυθμιών που θα προκληθούν από τη μετάβαση από το ένα σύστημα στο άλλο. Ξέρω ότι πολλοί από εσάς έχουν τις δικές τους ανησυχίες. Τους δικούς τους προβληματισμούς. Τους άκουσα όλον αυτόν τον καιρό που περπάτησα όλην την Πελοπόννησο. Οι άνθρωποι της αγοράς τρέμουν στην ιδέα ότι η διοικητική μεταρρύθμιση θα συνοδευτεί από ένα «φρενάρισμα» της Νέας Περιφέρειας. Ένα «φρενάρισμα» που θα μπλοκάρει τις αδειοδοτήσεις, θα καθυστερήσει την εκταμίευση των επιχορηγήσεων του επενδυτικού νόμου και θα αναβάλει για μεγάλο χρονικό διάστημα την απορρόφηση του ΕΣΠΑ Ένα φρενάρισμα που θα επιφέρει το τελειωτικό χτύπημα στην ήδη παραπαίουσα περιφερειακή οικονομία. Οι άνθρωποι που στελεχώνουν τις σημερινές δημοτικές, νομαρχιακές και περιφερειακές υπηρεσίες ζουν τη δική τους αγωνία. Από τη μια πλευρά δεν ξέρουν πού θα βρεθούν την επόμενη ημέρα της αναδιοργάνωσης, αν θα παραμείνουν στην ίδια θέση, αν θα αλλάξουν τμήμα, ή αν θα βρεθούν σε άλλη πόλη. Ταυτόχρονα, σε μια χρεοκοπημένη αυτοδιοίκηση πλανάται πάντοτε ο κίνδυνος να υπάρξει αδυναμία καταβολής μισθών με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Οι άνθρωποι της υπαίθρου, οι αγρότες, οι οποίοι έχουν άμεση εξάρτηση από τις Διευθύνσεις Γεωργίας, ανησυχούν για ενδεχόμενες μεγαλύτερες καθυστερήσεις στην είσπραξη των επιδοτήσεων και των αποζημιώσεων. Εάν το σύστημα φρενάρει τι θα συμβεί; Μπορεί η αγροτική οικονομία να αντέξει μεγαλύτερες καθυστερήσεις; Εύλογα ερωτήματα. Ορθές οι ανησυχίες. Ορατός ο κίνδυνος. Γνωρίζουμε τις ευθύνες που αναλαμβάνουμε. Διαθέτουμε την πλήρη ανθρωπογεωγραφία των υπηρεσιών της περιφέρειας. Και έχουμε ήδη καταγράψει με μεγάλη λεπτομέρεια όλες τις κρίσιμες υπηρεσιακές διαδρομές, η απρόσκοπτη λειτουργία των οποίων πρέπει να εξασφαλιστεί. Γνωρίζουμε με κάθε λεπτομέρεια τις ενέργειες της πρώτης κιόλας εβδομάδας προκειμένου να εξασφαλίσουμε την δυνατότητα στο περιφερειακό ταμείο να προβεί σε πληρωμές ενταλμάτων. Έχουμε ολοκληρώσει τον κύκλο επαφών μας στα υπουργεία εσωτερικών, οικονομίας και αγροτικής ανάπτυξης, προκειμένου να αντιμετωπισθεί έγκαιρα η όποια καθυστέρηση. Τόσο η διαχειριστική αρχή, όσο και οι Τεχνικές Διευθύνσεις της Νέας Περιφέρειας αποτελούν κρίσιμες συνιστώσες και τις αντιμετωπίζουμε με εξαιρετική προσοχή και υπευθυνότητα.
 
3. Σε περίπτωση που εκλεγείτε, θεωρείται οτι θα είστε έτοιμος την 1η Ιανουαρίου να αναλάβετε την περιφέρεια ή θα χρειαστεί μια περίοδος χάριτος ώστε να γίνει η ομαλή προσαρμογή από τις νομαρχίες στη διευρυμένη περιφέρεια?
Νομίζω ότι σας απάντησα αναλυτικά. Δεν θέλω ούτε λευκή επιταγή. Δεν ζητώ ούτε μια ώρα χάριτος. Είμαι απόλυτα έτοιμος να αναλάβω και τις αρμοδιότητες και τις ευθύνες και να παράγω συγκεκριμένα αποτελέσματα, μέσα σε συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια.
 
4. Σας προβληματίζει ο τρόπος με τον οποίο θα συνεργαστείτε με τους μελλοντικούς δημάρχους των καλλικρατικών δήμων, που προεκλογικά δεν σας στήριξαν ή στηρίζονται από άλλη παράταξη?
Πχ ο κος Σμυρνιώτης. ο οποίος έχει ταχθεί καθαρά υπερ της υποψηφιότητας του κου Δράκου. Ξέρετε είμαι πολλά χρόνια στην πολιτική. Σε δύσκολες εκλογικές αναμετρήσεις ο καθένας έχει το χρόνο να ασχοληθεί μόνο με την δική του πορεία προς την νίκη ή την ήττα. Οπότε, οι όποιες δηλώσεις γίνονται μόνο για να εξυπηρετήσουν κάποιες σκοπιμότητες άσχετες με την προεκλογική διαδικασία. Η Νέα Περιφέρεια θα είναι κάθετα αντίθετη σε ζητήματα διαφθοράς και αναποτελεσματικότητας. Από εκεί και πέρα, οι όποιες προεκλογικές διαφοροποιήσεις δεν διαφοροποιούν καθόλου τις συνεργατικές σχέσεις που αναπτύσσω με τον οποιοδήποτε φορέα. Και αυτό το έχω αποδείξει και στο παρελθόν.
 
5. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις σας δίνουν ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης. Πιστεύετε οτι το τοπίο θα ξεκαθαρίσει από την πρώτη Κυριακή?
Την 7η Νοεμβρίου η υπέρβαση που έχει ήδη συντελεσθεί στην κοινωνία θα αποτυπωθεί στην κάλπη. Θα είναι μια ημέρα γιορτής, όχι μόνο για την εκλογική νίκη, αλλά για την επιτυχία ενός πρωτοποριακού εγχειρήματος που αναλάβαμε και για την ελπίδα που γεννιέται για τον τόπο μας. Η πορεία της νίκης έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες.
 
6. Η στήριξή σας από το ΠΑΣΟΚ έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος. Φάνηκε τελευταία και από τη συνέντευξη του κ.Κωνσταντινόπουλου στη Δημοτική Ρδιοφωνία Τρίπολης. Ποιοι είναι οι λόγοι των αντιδράσεων αυτών κατα την άποψή σας?
Θεωρείται οτι έχετε οδηγήσει το τοπικό ΠΑΣΟΚ σε κρίση? Κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις έχουν να κάνουν με εσωτερικές διεργασίες σε πολιτικά κόμματα, που ούτε απήχηση στην κοινωνία έχουν και ούτε με αφορούν εμένα προσωπικά. Εγώ δεν ζήτησα καμία κομματική προστασία. Όταν επιχειρήθηκε για χάριν εντυπώσεων να φανεί το εγχείρημά μας «καπελωμένο» απέδειξα αυτό που από την πρώτη στιγμή λέμε, ότι η «Νέα Πελοπόννησος» είναι ένας υπερκομματικός, υπερβατικός και ανεξάρτητος οργανισμός.
 
7. Είναι γεγονός οτι οι πολίτες πλέον δείχνουν μια τάση αδιαφορίας και κορεσμού απέναντι στο πολιτικό σύστημα? Σας φοβίζει καθόλου το ενδεχόμενο μεγάλης αποχής από αυτές τις εκλογές?
Θάνο, καταλαβαίνω ότι κυρίως οι νέοι άνθρωποι είναι απογοητευμένοι και ότι το σύστημα έχει απαξιωθεί. Ωστόσο, απαραίτητο στοιχείο για να λειτουργήσει η Δημοκρατία είναι η συμμετοχικότητα. Χωρίς αυτήν νοθεύεται το πραγματικό αποτέλεσμα. Υπάρχει ένας μύθος που κυκλοφορεί: ότι η αποχή στέλνει μηνύματα και ότι το απολιτίκ είναι στάση ζωής. Δεν συμφωνώ. Κατανοώ βέβαια ότι αυτή η συμπεριφορά είναι αλληλένδετη με την ευρύτερη απαξίωση που υπάρχει για την πολιτική. Τα προβλήματα όμως της χώρας δεν λύνονται με την αδράνεια, η οποία ευνοεί τη διαιώνιση των καταστάσεων που σήμερα μας ενοχλούν. Σήμερα, πρέπει όλοι οι συμπολίτες μας να έχουν κατά νου ότι έχουμε μια μοναδική, την τελευταία ενδεχομένως ευκαιρία μας, να δώσουμε προοπτική ευημερίας στον τόπο μας. Στην περίπτωση που κι αυτή η ευκαιρία ανασυγκρότησης χαθεί, τότε οι εξελίξεις θα αποδειχθούν ακόμη πιο καταστροφικές. Και θέλω να σου πω κάτι, που λέω πολλές φορές και στα δικά μου παιδιά, διότι σε όλες τις οικογένειες υπάρχουν στιγμές δημιουργικών αντιπαραθέσεων. Τους λέω: Φέρτε στο μυαλό σας έναν άνθρωπο που δεν θεωρείτε καθόλου άξιο. Και μετά σκεφτείτε ότι αυτός θα αποφασίσει με την ψήφο του για το δικό σας μέλλον. Νομίζω ότι αυτή η εικόνα είναι καταλυτική.
 
8. Οι πολίτες του νομού Αρκαδίας σας γνωρίζουν και τους γνωρίζετε εδώ και δεκαετίες. Ποιο είναι το μήνυμά σας στους πολίτες των άλλων νομών της περιφέρειας?
Ότι έφθασε η ώρα να κερδίσουμε όλοι οι Πελοποννήσιοι ένα στοίχημα που εδώ στην Αρκαδία έχουμε κερδίσει εδώ και χρόνια. Να ρίξουμε τα κομματικά τείχη, που μας οδήγησαν στην οπισθοδρόμηση και το διχασμό και να αγωνιστούμε ως πολίτες της Νέας Περιφέρειας για ένα πιο φωτεινό μέλλον, στη βάση ενός συμβολαίου εμπιστοσύνης , εντιμότητας και μετρήσιμης αποτελεσματικότητας. Από την Αρκαδία έχει αρχίσει να πνέει ο άνεμος της αλλαγής.
 
9. Αλήθεια, την Κυριακή το βράδυ, σε ποιο νομό θα παρακολουθήσετε τα αποτελέσματα?
Θα είμαι στην Τρίπολη, όπως κάθε φορά, μαζί σας.
 
10. Το όνομα του Πέτρου Τατούλη ακούγεται σε όλες τις παρατάξεις που διεκδικούν το Δήμο Τρίπολης , ποια είναι η αλήθεια;Στηρίζει ο Πέτρος Υαυούλης κάποιον υποψήφιο στο Δήμο τρίπολης;
Είναι πάγια θέση μου ότι οι περιφερειακές και δημοτικές Αρχές θα πρέπει να είναι ακηδεμόνευτες και ότι οι πολίτες θα πρέπει ελεύθερα να τις αξιολογήσουν. Είμαι πολύ ξεκάθαρος σε αυτό που λέω. Εύχομαι σε όλους καλά εκλογικά αποτελέσματα.


29 Σχόλια

Καλή επιτυχία Πέτρο, τόσα χρόνια βοήθησες πολύ κόσμο, όλα καλά θα πάνε με σένα & ως περιφερειάρχη.

poios voithise re?mono o lykourentzos einai swstos politikos sthn arcadia.kanenas tatouli thn kuriaki.oloi drako.

ο λυκουρεντζος να μας εξηγησει πως στη διετή του υφυπουργια απο το ταπεινο γαλατσι μετοικησε στη δροσια...

και να μας πεί γιατί ξεκίνησε 4 σχολεία και όχι 5!! και γιατί δεν εβγάλε επιχορηγησεις σε διάφορούς συλλόγους για ψηφοθηρία και γιατί δεν παίζει με τον άνθρωπινο πόνο και την αρρώστια του καθενού!!

Στην Αρκαδία η Νεα Δημοκρατία εχει πέσει τόσο χαμηλά χάρη στο Λυκουρέτζο.

καλα σπιτι πηρε οχι παλατι ηρεμησε λιγο...........δηλαδη ο πετρος που μενει σε τσαντηρι?

παλατι πηρε και το υποδηλωνει η αντικειμενικη αξια της περιοχης...ο πετρος τατουλης πηρε σπιτι μετα απο 25 χρονια εργασιας...και βοηθαει ολον τον κοσμο ανεξαρτητως το τι ψηφιζουν...γιατι προπαντων ειναι γιατρος και ΑΝΘΡΩΠΟΣ..

...και εκμεταλεύεται τον πόνο του κοσμάκη και δεν έκανε ποτέ κάτι ουσιαστικό σαν πολιτικός. Για τις δουλίτσες του κουβέντα,έτσι;

Πέτρο μην βιαστεις να αρχίσεις την ομηλία. Περίμενε το Γιάννη που αυτός θα περιμένει το Δημήρτη και αυτός το Βασίλη. Να περάσουμε από όλους να το χαρείτε όλοι σας, ότι έχετε πολύ κόσμο.... καλη επιτυχία.

Arkan πέρα από αναίσχυντος, είσαι και ανορθόγραφος, το ξέρεις;

λυκουρεντζοπαιδο, ο πετρος τατουλης εξασφαλισε 230 εκατομμυρια ευρω για εργα υποδομης στο νομο αρκαδιας..που τη δεκαετια 1994-2004 τα χρηματα που εξασφαλιστηκαν για την αρκαδια δεν ξεπερνουσαν τα 50 εκ. ευρω..ναι,ηταν ο υπουργος της αρκαδιας..για μας, γι αυτον δεν ειναι μομφη αλλα τιτλος τιμης

clarkkent,η αισχυνη και η αιδως δεν ειναι χαρακτηριστικα που διακρινουν τα ατομα που συναπαρτιζουν και υποστηριζουν τη ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ..

Σε κάποια ομιλία θα σε συναντήσω να με διορθώσεις... Όπως όλοι και στις 4 θα είμαι...

η μεγαλη νικη ερχεται...και ορισμενοι απο σας θα βρεθουν σιδεροδεσμιοι για τις απατεωνίες τους..

Άκου παραμύθια που λέει ο arkan για 230 εκ. και τα πιστέυει κιόλας, αυτό είναι το ανησυχητικό!! και πού είναι τα έργα ρε φίλε; δε τα έκανε ο κάκος Καραμανλής, έτσι; Αυτα σε τίποτα παιδάκια που ψηφίζουν τη Μάρθα Βουρτση τη; Αρκαδικής Τηλεόρασης!!!!!!

prodosia opoios neodimokratis psifisei tatouli... oloi drako thn kuriaki...

Υπομονή λίγες ώρες απέμειναν, μέχρι τότε Φωτεινή κάνε την πράξη¨ 100 – 37 – 11 = Που θα είναι ο Αντώνης ?

polonned Δεν απόμειναν και πολλοί , του διαγράψατε όλους. Μας διώξατε , Μας υπερχρεώσατε , Μας κουράσατε φίλε μου. The Time Has Come.

προδοτες ειναι αυτοι που εγκαταλειψαν τη Ν.Δ. για να εξυπηρετησουν την προσωπικη τους ιδιοτελεια...ΠΟΛΑΝ-ΔΗΑΝΑ-ΚΕΠ...ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΤΕ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ..

kalutera kathari nea dimokratia xwris tatoulides,stamatakous,giannakopoulous,litrivides,barouxides aderfe... o samaras tha kanei polu megalo to komma mas.

ΚΑΛΑ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ,ΠΑΕΙ ΜΕ ΟΛΑ.ΚΚΝΔΕ ΠΑΣΟΚ ΔΝΤ ΛΑΟΣ ΣΜΥΡΝΙΩΤΗ ΠΑΥΛΗ ΕΚΚΕ...

βλεπω αρκαν μπαινοβγαινεις στο σπιτι του λυκουρ κ γνωριζεις το παλατι...εγω εχω δουλεψει πολυ περισσοτερο απο το τατουλη..αλλα βλεπεις δεν παιρνω απο παντου λεφτα κ συνταξεις

ποιους βοηθησε ο τατουλης ξερεις να μας πεις? βοηθησε μονο τους γορτηνιους με 5-7 παιδια για να αρπαζει πολλες ψηφους απο πολυπληθεις οικογενειες...... κατα τα αλλα το μονο που ξερει να λεει ειναι οτι ''.....δεν υπαρχουν δουλειες στην τριπολη,μονο γκαρσονι σε καφετερια εχω..............'' βγαλε συμπερασμα

Νομίζω ότι το ίδιο ακροατήριο σήμερα Παρασκευή παρακολούθησε 3 ομιλίες. την 4η την πνίξανε....δημοκρατικά ..... Κουρκούτι έγινε το μυαλό τους. Παυλής- Τατούλης- Σμυρνιώτης. για δείτε φωτογραφίες. Πλάκα έχουμε εμείς οι πελοποννήσιοι....

ΚΑΙ Ο ΑΡΚΑΝ ΔΕΝ "ΠΡΟΔΩΣΕ" ΤΗ ΝΔ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΕ ΠΕΤΡΑΝ? ΠΑΛΙ ΘΑ ΚΛΑΙΕΙ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΔΑΚΡΥ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ?

λοιπον,το βραδυ να κρυφτειτε δεν σας θελουμε στη γιορτη μας...καλοπληρωμενα παπαγαλακια οννεδιτοπουλα..στο καραμελα-στο κολωνακι-στη κηφισια

Να προσέχεις το λαιμό σου με το παγωτό που θατρως εκεί στην δωδώνη!!! Είσαι και λίγο βουλιμικός!!!!!!

poio galatsi re mpeta??? xalkidona emene kai pige stin likobrisi! mpeta oloi sas! masate tis karameles pou krazete kai xaftete ta paramithia pou sas taizoun!

PETRO S ARESE TO 0,9 DIAFORA ME DRAKO???????????????