Ο… προεκλογικός αέρας φυσά και σηκώνει τη ζάχαρη άχνη από τη βασιλόπιτα

Ο… προεκλογικός αέρας φυσά και σηκώνει τη ζάχαρη άχνη από τη βασιλόπιτα

Ιανουάριος 23, 2023 - 21:00
0 σχόλια

Η καινούργια χρονιά έχει μπει για τα καλά και οι εκλογές που φέρνει μαζί της, έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους παντού.

Λαμβάνεις πρόσκληση για κοπή πίτας από τον οποιοδήποτε σύλλογο, αποφασίζεις να πας και να περάσεις καλά. Μετά τον εγκλεισμό της πανδημίας οι κοπές της πίτας είναι η τέλεια ευκαιρία μέσα στον χειμώνα να διασκεδάσεις και να δεις γνωστούς και φίλους.  Οι περισσότεροι σύλλογοι έχουν φροντίσει μάλιστα να υπάρχει και ζωντανή μουσική, οπότε το γλέντι θα ανάψει.

Έλα, όμως, που προτού κοπεί η πίτα δύσκολα θα αποφύγεις τις ομιλίες από όλους τους πολιτικούς που θα παραβρίσκονται εκεί.

Η εικόνα έχει ως εξής: Το τάδε ή το δείνα μαγαζί είναι γεμάτο από κόσμο –δεν πέφτει καρφίτσα-  και ο πρόεδρος ή το μέλος του συλλόγου που έχει αναλάβει τον ρόλο του τελετάρχη, ξεφυσώντας και με έκδηλο το άγχος μην ξεχάσει κανέναν, καλεί στο βήμα όλους όσοι θέλουν να απευθύνουν έναν «σύντομο» χαιρετισμό –και συνήθως είναι πολλοί!

Βουλευτές, περιφερειάρχες, δήμαρχοι και εκ νέου υποψήφιοι θα περάσουν από «τη σκηνή»  και θα δώσουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στον εκάστοτε σύλλογο για την ενεργή του δράση. Από το πουθενά, φέτος ακόμα και ο σύλλογος… της κουτσής Μαρίας είναι δραστήριος και προσφέρει στον τόπο. Δεν θα δοθούν όμως μόνο συγχαρητήρια, καθώς κάποιοι πολιτικοί δεν θα διστάσουν να κάνουν και τις παρατηρήσεις τους ως προς τη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Έπειτα κόβεται η πίτα και… μην τον είδατε τον Παναή, τις περισσότερες φορές.

Αυτό είναι κατανοητό με τόσες κοπές πίτας στις οποίες πρέπει τόσοι πολλοί να δώσουν το «παρών», άλλη λύση δεν υπάρχει. από το βιαστικό φευγιό των «επίτιμων» καλεσμένων και... βουρ για την επόμενη κοπή πίτας!

Τι να κάνουμε, αυτά έχουν οι εκλογές κι από εδώ και πέρα οι πολιτικοί θα «ξεφυτρώνουν» σαν τα μανιτάρια παντού -κι όχι σαν το άτιμο το σπάνιο φλουρί που δεν λέει να πέσει στα χέρια μας…


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.