Ο «Οιδίπους» αφηγήθηκε την ιστορία του κόσμου στην Τρίπολη (pics)

Ο «Οιδίπους» αφηγήθηκε την ιστορία του κόσμου στην Τρίπολη (pics)

Αύγουστος 27, 2018 - 09:53
0 σχόλια

Την Παρασκευή το βράδυ το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας παρουσίασε στην Τρίπολη την ιστορία του Οιδίποδα, σε σύνθεση αποσπασμάτων από επτά τραγωδίες με θέμα τον Θηβαϊκό Κύκλο και σκηνοθεσία Κώστα Τσακίρη, στο Θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου, την οποία τίμησαν με την παροουσία τους περίπου 250 θεατές.

Η παράσταση εξιστορούσε έναν από τους αρχαιότερους μύθους, αυτόν των Λαβδακιδών, όπως τον συνέλαβε ο λαός και τον διαχειρίστηκαν οι μεγάλοι τραγικοί ποιητές: από την άφιξη του Κάδμου στην Θήβα, τον γάμο του Λάιου με την Ιοκάστη, τη γέννηση του Οιδίποδα, την πατροκτονία και τη λύση του αινίγματος της σφίγγας, την τύφλωση, την εξορία, τη σύγκρουση του Ετεοκλή και του Πολυνείκη, την ανυπακοή της Αντιγόνης στην εντολή του Κρέοντα και το τέλος του Οιδίποδα.

Η παράσταση «Οιδίπους» είναι μια σύνθεση των επτά τραγωδιών που αναφέρονται στον μύθο του οίκου των Λαβδακιδών. Συγκεκριμένα: των τραγωδιών του Σοφοκλή «Οιδίπους Τύραννος», «Οιδίπους επί Κολωνώ» και «Αντιγόνη», των τραγωδιών του Ευριπίδη «Φοίνισσες», «Βάκχες» και «Ικέτιδες» και της τραγωδίας του Αισχύλου «Επτά επί Θήβας».

Η ταυτότητα της παράστασης: Σκηνοθεσία–σύνθεση κειμένου: Σταύρος Σ. Τσακίρης
Σκηνικά: Αλέξανδρος Ψυχούλης
Μουσική: Μίνως Μάτσας
Κίνηση: Ζωή Χατζηαντωνίου
Παίζουν: Μαρία Κίτσου, Δημήτρης Λάλος, Γεράσιμος Γεννατάς, Λένα Δροσάκη, Γιώργος Παπαπαύλου, Μάνος Καρατζογιάννης, Δημήτρης Παγώνης, Κώστας Νικούλι, Νάνσυ Χριστοπούλου, Ελένη Ανδρικοπούλου και ο Τάκης Χρυσικάκος


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.