Ο «Κλεισθένης» συνολικά στο μικροσκόπιο του ΠεΣυ Πελοποννήσου με αφορμή τις απαλλοτριώσεις για τη ΣΔΙΤ

Ο «Κλεισθένης» συνολικά στο μικροσκόπιο του ΠεΣυ Πελοποννήσου με αφορμή τις απαλλοτριώσεις για τη ΣΔΙΤ

Νοέμβριος 11, 2019 - 17:08
0 σχόλια

Κατά τη συνεδρίαση του ΠεΣυ Πελοποννήσου τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» Θανάσης Πετράκος ζήτησε να συζητηθεί το θέμα της μεταφοράς της αρμοδιότητας από το ΠεΣυ στην Οικονομική Επιτροπή των απαλλοτριώσεων για τη ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα. Ο κ. Πετράκος επεσήμανε ότι το θέμα είναι σοβαρό και ότι θα έπρεπε να συζητηθεί, καθώς παρά την αρνητική απόφαση του ΠεΣυ σχετικά με τις απαλλοτριώσεις, στην ΟΠΙκονομική Επιτροπή θα ληφθεί θετική απόφαση αφού η κυρίαρχη παράταξη έχει την πλειοψηφία.

Ο κ. Τατούλης από την πλευρά του σημείωσε: «Είναι σοβαρό το θέμα και πρέπει να συζητηθεί σήμερα. Υπήρξε μια προσπάθεια της Οικονομικής Επιτροπής για δεύτερη φορά να έρθει σε αντίθεση με την προηγούμενη απόφαση του ΠεΣυ. Αυτό εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους, και διαφαίνεται μια επιπολαιότητα από την περιφερειακή πλειοψηφία. Η τροπολογία δεν είναι αναγκαία και ικανή να διασφαλίσει τη συνταγματικότητά της. Δεν μπορούμε να μπούμε στη λογική να συζητηθεί στο επόμενο ΠεΣυ, αφού υπάρχει αναγγελία του Πρωθυπουργού».

Ο κ. Δέδες είπε ότι η πρόταση του κ. Πετράκου αναδεικνύει μεγαλύτερο θέμα, και αυτοδιοικητικό, αφού η απόφαση για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στην Οικονομική Επιτροπή δίνει τον τόνο μιας νέας πολιτικής συμπεριφοράς, όπου θα λαμβάνονται αποφάσεις εκ των άνω, σε συμβούλια που δεν έχει η κυβέρνηση την πλειοψηφία.

Ο κ. Μπουντρούκας, από την πλευρά του, πρότεινε να μπει πρώτο θέμα εντός ημερήσιας διάταξης στην επόμενη συνεδρίαση.

Ο κ. Γόντικας υπογράμμισε ότι για την παράταξή του αυτά είναι ψευτοδιλήμματα, και ότι πρέπει ο λαός να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, αφού κουμάντο κάνουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ο κ. Τζεμπετζής επέλεξε να μην τοποθετηθεί.

Ο κ. Κάτσαρης συμφώνησε με τα όσα είπε ο κ. Γόντικας, αλλά τόνισε ότι αν ο ίδιος ο περιφερειάρχης δεσμευθεί ότι δεν θα ληφθεί απόφαση στην Οικονομική Επιτροπή, ώστε να συζητηθεί εκτενώς το θέμα.

Όπως είπε, δεν εμπιστεύεται κανέναν ο ίδιος ότι αυτό το θέμα δεν θα περάσει με άλλους τρόπους από την Οικονομική Επιτροπή.

Ο κ. Παναγιώτης Νίκας πρότεινε να γίνει την επόμενη Δευτέρα συνεδρίαση του ΠεΣυ για τον «Κλεισθένη» γενικότερα. Στη συνέχεια, ο περιφερειάρχης προτεινε να είναι το Σώμα πιο προσεκτικό σε όλα τα ζητήματα και να μην αυτοαναγορεύονται κάποιοι σε μεγάλους νομικούς. «Το αδιέξοδο που συζητάτε εδώ δεν είναι τίποτε άλλο από το αδιέξοδο της απλής αναλογικής. Και όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν, θα οδηγήσουν σε αποφάσεις και των συλλογικών οργάνων και της χώρας. Δεν υπάρχει επιπολαιότητα καμία στους δύο μήνες που έχουμε αναλάβει. Εννιά χρόνια υπήρχαν επιπολαιότητες. Αποδεχόμαστε να γίνει μια συνολική συζήτηση για τον ''Κλεισθένη'' που θα έχει και ιδεολογικά χαρακτηριστικά από εμάς. Αλλά στο θάμα μας, σας λέω ότι ισχύει ο νόμος που ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων. Θα διερευνήσουμε τις συνέπειες που συνεπάγεται η μη υπακοή στον Νόμο και η μη εφαρμογή του Νόμου. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, ενδεχομένως αυτά να στραφούν και εναντίον προσώπων», είπε, τέλος, ο περιφερειάρχης.

Τελικώς, το θέμα αλλά και τα ζητήματα που προκύπτουν από τον «κλεισθένη» θα συζητηθούν την επόμενη Τετάρτη σε συνεδρίαση του ΠεΣυ.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.