Ο εορτασμός της Ζωοδόχου Πηγής στην Τρίπολη (pics,vid)

Ο εορτασμός της Ζωοδόχου Πηγής στην Τρίπολη (pics,vid)

Απρίλιος 12, 2018 - 22:24
0 σχόλια

Πλήθος κόσμου στην Κάρτσοβα το απόγευμα της Πέμπτης με δεκάδες προσκυνητές και επισκέπτες να καταφτάνουν στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής οπόυ τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός παρουσία του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κκ Αλεξάνδρου.

Ο Σεβασμιώτατος κατά το λόγο του ανέφερε πως το σημείο που βρίσκεται τώρα ο Ιερός Ναός της Ζωοδόχου Πηγής ήταν το ομώνυμο μοναστήρι της Κάρτσοβας έως τα τέλη του 17ου αιώνα και τα κατάλοιπα του μοναστηριού αυτού είναι μονάχα δύο δέντρα που βρίσκονται το περιβάλλοντα χώρο.

Εδώ και λίγα χρόνια έχει φτιαχτεί από τον Μητροπολίτη ένας από τους πιο συγχρόνους παιδικούς σταθμούς της Τρίπολης όπου και έχει την ονομασία «Ζωοδόχος Πηγή»

Η γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής αποτελεί μία από τις σημαντικότερες γιορτές της Ορθόδοξης Εκκλησίας με σημαντικό συμβολισμό και θρησκευτικά μηνύματα που έχουν να κάνουν με την ζωή και το νόημα της χριστιανοσύνης που αποτελεί πηγή ζωής για τον άνθρωπο. 

ακολουθεί βίντεο

Ειδήσεις: 
Video: 

Arcadiaportal.gr - Ο εορτασμός της Ζωοδόχου Πηγής στην Τρίπολη


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.