O εορτασμός της επετείου της απόκρουσης του Ιμπραήμ στο Παρ. Αστρος

O εορτασμός της επετείου της απόκρουσης του Ιμπραήμ στο Παρ. Αστρος

Αύγουστος 07, 2011 - 22:01
1 σχόλια

από το astrosnews.gr

Με επιτυχία εορτάστηκε, για πρώτη φορά σήμερα Κυριακή 7/8, η επέτειος της απόκρουσης του Ιμπραήμ και του οκτώ χιλιάδων (!) στρατού του, το 1826, από τους έγκλειστους στο Κάστρο του Παραλίου Αστρους. Το πρόγραμμα του εορτασμού ξεκίνησε με τη δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας στο Νησί, ενώ στη συνέχεια, στον προαύλιο χώρο, ακολούθησε η σχετική ομιλία του Δρος. Ευάγγελου Ι. Κούκλη, τ. Λυκειάρχη, τον οποίο προλόγισε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραλίου Αστρους, κ. Κ. Κοράλλης.

Στη συνέχεια η τελετή μεταφέρθηκε στην πλατεία του Παραλίου Αστρους, όπου, μπροστά από την προτομή του στρατηγού Ζαφειρόπουλου (Ακουρου), έγινε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων. Το παρών έδωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, στην Αρκαδία, κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλος, ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Μ. Σκαντζός, ο αντιδήμαρχος κ. Π. Μαντάς, ο δ/σ κ. Θ. Μακρής, το τοπικό συμβούλιο του Παραλίου Αστρους (Χ. Πίκουλης, Ν. Κωνσταντίνου και Στ. Δελημανώλης) και ο πολιτευτής της ΝΔ στην Αρκαδία κ. Π. Καρβελάς.

Το εορτασμό οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παραλίου Αστρους, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα προβολής ενός τόσο σημαντικού γεγονότος, για ολόκληρη την περιοχή, που τόσα χρόνια έμενε “κρυφό” και άγνωστο για αρκετό κόσμο.

Μετά το τέλος της τελετής ακολούθησε… καφές στην πλατεία, με τα μέλη της δημοτικής αρχής να γίνονται αποδέκτες ιδεών και προτάσεων.
Η πρωινή ώρα του εορτασμού φαίνεται πως αποδείχτηκε “δύσκολη” για πολλούς, ώστε να καταφέρουν πρωινό ξύπνημα μια Κυριακή του Αυγούστου.
Πολλοί ήταν αυτοί που έδωσαν συγχαρητήρια σ’ αυτή την πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου για την ανάδειξη μιας “ξεχασμένης” μάχης.

Video: 

youtube://v/eHWMPvB_pSc


Υπάρχει 1 Σχόλιο

επειδη εχετε χασει τη μπαλα σαν site να σας πληροφορησω οτι πολιτευτης ειναι αυτος που εχει υπαρξει εστω και μια φορα υποψηφιος βουλευτης.ο κυριος καρβελας συμπαθεστατος μεν αλλα δεν ηταν υποψηφιος ποτε.οποτε σταματηστε με τις ανακριβειες γιατι το εχετε παρακανει με τη σπεκουλα.και δικο σας να μην ειναι το δημοσιευμα οταν το ανεβαζετε εδω σημαινει οτι το αποδεχεστε.