Ο Διοικητής του «Παναρκαδικού» παραδέχθηκε ότι η κατάσταση είναι οριακή…«ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΧΕΙ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ»!!!

Ο Διοικητής του «Παναρκαδικού» παραδέχθηκε ότι η κατάσταση είναι οριακή…«ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΧΕΙ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ»!!!

Ιούλιος 27, 2010 - 00:26

Γιατί ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι το Νοσοκομείο λειτουργεί σε αταξία και ότι χρειάζεται ένα εξάμηνο «για να το φέρουμε σε μία ανεκτή λειτουργία»!
Ποια ζητήματα διερευνά η Δικαιοσύνη και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας

Τρείς μήνες συμπλήρωσε στη θέση του Διοικητή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος και με αυτή την αφορμή έδωσε μία συνέντευξη τύπου. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνέντευξης, είπε μεγάλες αλήθειες και μίλησε τη γλώσσα της αλήθειας. Ήταν μία συνέντευξη μέσα από την οποία προέκυψαν σημαντικές ειδήσεις και έγιναν μεγάλες αποκαλύψεις.

Τρείς μήνες συμπλήρωσε στη θέση του Διοικητή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος και με αυτή την αφορμή έδωσε μία συνέντευξη τύπου. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνέντευξης, είπε μεγάλες αλήθειες και μίλησε τη γλώσσα της αλήθειας. Ήταν μία συνέντευξη μέσα από την οποία προέκυψαν σημαντικές ειδήσεις και έγιναν μεγάλες αποκαλύψεις.

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

Ορισμένα από τα πλέον χαρακτηριστικά κομμάτια αυτής της συνέντευξης τύπου, έτσι όπως αποτυπώθηκαν δια στόματος του κ. Παπαδόπουλου είναι τα παρακάτω:
 Δεν παρέβαλα από κανέναν τίποτα. Ανέλαβα τα καθήκοντα μου.
 Βρήκα προβλήματα και κρίσεις.
 Επιθυμία μας είναι να το καταστήσουμε περιφερειακό νοσοκομείο.
 25.000.000 € πέφτουν στην τοπική οικονομία της Αρκαδίας κάθε χρόνο από το Νοσοκομείο.
 Το τμήμα εξωτερικών ιατρείων λειτουργεί σε πέντε ορόφους και αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Πρέπει να παρέχουν υπηρεσίες στο ισόγειο. Να έχει άμεση πρόσβαση ο πολίτης.
 Είναι ένα Νοσοκομείο που λειτουργεί σε αταξία, οργανωτική, οικονομική και κτηριολογική.
 Το κτίριο λειτουργεί χωρίς πολεοδομική άδεια, πληρώσαμε ένα πρόστιμο 52.000 € για το λόγο αυτό.
 Ζητήσαμε μία μελέτη καθ’ ύψος στα ΤΕΠ για να γίνει το μικροβιολογικό, η αιμοδοσία, η ΜΕΘ , τα νέα χειρουργεία και η νέα χειρουργική πλευρά. Μάλλον, θα ενταχθεί σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα η χρηματοδότηση θα γίνει από το ΕΣΠΑ.
 Το ψυχιατρικό θα αλλάξει θέση και θα μπει απέναντι από τα ΤΕΠ.
 Κληρονομήσαμε χρέος 1.300.000 € και αναγκαστήκαμε να το διακανονίσουμε με την εταιρεία για τον μαγνητικό.
 Σε αταξία η περιουσία του Νοσοκομείου σε κληροδοτήματα. Θα το δούμε με τη νομική υπηρεσία για να τα αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο.
 Δεν λειτουργούσε τίποτα, ούτε τα συμβούλια κρίσης των γιατρών, δεν υπήρχε θεσμική κρίση αυτού του νοσοκομείου, ο καθένας έκανε ό,τι ήθελε.
 Υπάρχουν ζητήματα που διερευνά η Δικαιοσύνη (και θέματα για μελέτες έξω από προμήθειες) και το Σώμα Επιθεώρησης εργασίας .
 Μέχρι σήμερα οι προμήθειες γίνονταν με απευθείας αναθέσεις. Το σταματήσαμε αυτό. Ήδη, προχωράμε στη δημοσίευση διαγωνισμών για να ομαλοποιηθεί το σύστημα μέχρι το Σεπτέμβριο για να πάψουν τα νοσοκομεία να έχουν αυτή την οικονομική αιμορραγία.
 Χρειαζόμαστε ένα εξάμηνο για να φέρουμε το Νοσοκομείο σε μία ανεκτή λειτουργία!
 Μέχρι 31.12.2009 διακανονίσαμε χρέη 32.000.000 € για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο.
 Για το πρώτο εξάμηνο του 2010 έχουμε ένα χρέος που πρέπει να πληρώσουμε περίπου 7.000.000 € περίπου και τα βεβαιωθέντα έσοδα είναι περίπου 5.000.000 €, γίνεται ένας αγώνας από την πλευρά μας να υπάρχει ισοσκελισμός των εσόδων και των εξόδων. Δεν τα έχουμε καταφέρει ακόμα.
 Το Νοσοκομείο έχει 647 υπαλλήλους, 161 ιατροί, 266 νοσηλευτικό και οι 240 τεχνικό και λοιπό προσωπικό. Τα Κέντρα Υγείας έχουν 125 υπαλλήλους, 23 γιατροί και το λοιπό διοικητικό προσωπικό είναι 102.
 Τα κέντρα υγείας υπολειτουργούν, έχουν μεγάλες ελλείψεις όλα.
 Το Νοσοκομείο έχει 185 κλίνες, όταν άλλα νοσοκομεία της περιφέρειας έχουν 300! Και έχει επίσης 18 εξεταστικά κρεβάτια.
 Παρά τα έργα βελτίωσης, αυτό το νοσοκομείο θα έχει ένα πεπερασμένο χρόνο ζωής, όχι πάνω από μία δεκαετία.
 Πρέπει να μιλήσουμε για ένα νέο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, στις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου, παράλληλα με τη δημιουργία Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου, για να δώσουμε μία νέα αναπτυξιακή πορεία για την Τρίπολη.
 Ό,τι πρόβλημα δεν μπορέσω να λύσω, θα το κόψω!
 Ξέρω ότι κινούνται δύο θέματα στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας. Το ένα θέμα είναι ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός που αφορούσε την ένταξη ενός πακέτου 3.000.000 € στην περιφέρεια Πελοποννήσου, το οποίο απεντάχθη και ξέρω ότι γίνεται έρευνα από το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας. Ένα άλλο θέμα που ξέρω ότι ψάχνει το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας για το τι έγινε μιά μελέτη για το τραυματολογικό η οποία εγκρίθηκε, δεν υλοποιήθηκε, ξανασυζητήθηκε, υπάρχει ένα κενό διάστημα στις προηγούμενες διοικήσεις. Για τα θέματα αυτά με ενημέρωσαν οι συνεργάτες μου ότι έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη.
 Για τον μαγνητικό τομογράφο, το υπουργείο υγείας κινήθηκε τάχιστα, δόθηκε μία τρίμηνη παράταση, ακολούθως κάναμε έναν έντιμο διακανονισμό με την εταιρεία, τους καταβάλαμε ένα ποσό 293.000 € για να αποκαταστήσουμε τη σχέση μας με την εταιρεία, τους προτείναμε τρίμηνη παράταση και τους προτείναμε την εξόφληση του χρέους σε τρία εξάμηνα, άτοκα. Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις, το αποδέχτηκαν κι έτσι ο μαγνητικός ξεκίνησε πάλι να λειτουργεί.
 Η αγορά μαγνητικού δεν συμφέρει το νοσοκομείο με δικά του χρήματα, διερευνούμε την περίπτωση να γίνει αυτό με χρήματα του ΕΣΠΑ.
 Το «411» κινείται σε μία διαδικασία να μας παραχωρήσει μία νοσηλευτική πτέρυγα για να αποσυμφορήσει τις παθολογικές κλινικές, που υπάρχουν ράντζα. Έχουν απαντήσει θετική και απομένουν τυπικά θέματα.
 Δεν υπάρχει καμία απόφαση να κλείσει κάποιο κέντρο υγείας στην Αρκαδία.

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις

Ειδήσεις: