Ο Δήμος Τρίπολης καταγράφει τις ζημιές από τις πλημμύρες σε οικοσκευές και υποδομές

Ο Δήμος Τρίπολης καταγράφει τις ζημιές από τις πλημμύρες σε οικοσκευές και υποδομές

Φεβρουάριος 27, 2019 - 11:07
0 σχόλια

Οι απανωτές καταιγίδες που έπληξαν την Αρκαδία σχεδόν επί δύο μήνες έχουν αφήσει τα σημάδια τους στις περιουσίες των κατοίκων των χωριών του Δήμου Τρίπολης, οι οποίοι είδαν τα σπίτια τους να πλημμυρίζουν για ακόμα μία φορά (θυμίζουμε ότι πρόσφατα 25 σπίτια πλημμύρισαν μόνο στο Ζευγολατιό, δείτε ΕΔΩ), ενώ οι καλλιέργειες των παραγωγών της περιοχής έχουν σχεδόν ολοκληρωτικά καταστραφεί.

Ο όγκος του νερού, τεράστιος. Αλλά, από την άλλη πλευρά, ο πλημμελής καθαρισμός ρεμάτων και χαντακιών όπως και η αλόγιστη απόρριψη σκουπιδιών που καταλήγουν στις καταβόθρες συνέβαλαν στο να βγει η κατάσταση εκτός ελέγχου και για ακόμα μία φορά τα χωριά του Δήμου να πνιγούν στο νερό και στη λάσπη.

Τόσο η Περιφέρεια όσο και ο Δήμος Τρίπολης προσπαθούν, κατόπιν... εορτής, να επουλώσουν τις πληγές, αλλά σχεδιάζουν και τρόπους αντιμεώπισης ανάλογων φαινομένων έστω και προσωρινά.

Ο αντιδήμαρχος κ. Γεωργανόπουλος κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης έλαβε τον λόγο για να ανακοινώσει ότι από πλευράς Δήμου έχουν συγκροτηθεί επιτροπές, προκειμένου να γίνει η καταγραφή των ζημιών στις οικοσκευές αλλά και στις υποδομές.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, συγκροτήθηκε η επιτροπή και θα ξεκινήσει άμεσα η καταγραφή των καταστροφών στις οικιακές συσκευές, προκειμένου να αποζημιωθούν οι άνθρωποι. Ακόμη, είπε ότι ο ΕΛΓΑ έχει ξεκινήσει τις καταγραφές των καταστροφών στυην αγροτική παραγωγή και στις καλλιέργειες και ότι έχει ξεκινήσει τις εκτιμήσεις.

Τέλος, ανέφερε ότι άλλη επιτροπή συγκροτείται, προκειμένου να καταγράψει τις ζημιές στις υποδομές, οι οποίες είναι πολλές και σοβαρές.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.