O Δήμος Μεγαλόπολης στηρίζει την υποψηφιότητα της Τρίπολης για πολιτιστική πρωτεύουσα

O Δήμος Μεγαλόπολης στηρίζει την υποψηφιότητα της Τρίπολης για πολιτιστική πρωτεύουσα

Μάιος 26, 2015 - 14:46
0 σχόλια

Ο Δήμος Μεγαλόπολης στηρίζει την υποψηφιότητα του Δήμου Τρίπολης για να είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021 και μάλιστα στην περιοχή της Μεγαλόπολης θα γίνουν και πολλές εκδηλώσεις εκείνη την περίοδο.

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο στην Μεγαλόπολη, πάρθηκε ομόφωνη απόφαση για τον σκοπό αυτό και υπάρχει και ψήφισμα το οποίο αναφέρει:

Αποφασίζουμε ΟΜΟΦΩΝΑ

Να συμμετάσχει ο Δήμος Μεγαλόπολης σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια με δράσεις δικές μας, οι οποίες θα έχουν Ευρωπαϊκή διάσταση και θα αναδεικνύουν το πολιτιστικό απόθεμα του τόπου μας. Η χώρα της Μεγάλης Πόλης , του Λυκαίου Φωτός, της Αρχαίας Λυκόσουρας, του σπουδαίου Αρχαίου Θεάτρου της , του Φιλοποίμενα και του Πολυβίου , των μοναδικών παλαιοντολογικών ευρημάτων, του μεσαιωνικού κάστρου της Καρύταινας αλλά και των δημιουργών των νεότερων χρόνων, θα προτείνει και θα συζητήσει με τον καλλιτεχνικό διευθυντή τις δράσεις οι οποίες θα ενταχθούν στον φάκελο της υποψηφιότητας και θα πραγματοποιηθούν σε χώρους το Δήμου Μεγαλόπολης.

Να καλέσει όλους τους φορείς και τους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών που ζουν η κατάγονται από τον Δήμο μας να συμβάλλουν στην κοινή προσπάθεια.

Ορίζει δε ως εκπρόσωπο του Δήμου στο φορέα διαβούλευσης που συγκροτείται τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης κ. Παπαδόπουλο Διονύσιο.

Η επιτυχία του μεγάλου αυτού εγχειρήματος για την Τρίπολη, την Μεγαλόπολη και ολόκληρη την Αρκαδία είναι υπόθεση όλων μας, αισθανόμαστε αυτή την ευθύνη και με μεγάλη χαρά συμμετέχουμε στο σύγχρονο " Κοινό των Αρκάδων".

Από την ενημέρωση που έκανε ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Παπαδόπουλος προκύπτει ότι στην περιοχή της Μεγαλόπολης σχεδιάζονται να γίνουν πολλές εκδηλώσεις που θα ενσωματωθούν στον φάκελο της διοργάνωσης.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί από την κάμερα του Καφενείου της Μεγαλόπολης τι ακριβώς συζητήθηκε ...

Ειδήσεις: 
Video: 

O Δήμος Μεγαλόπολης στηρίζει την υποψηφιότητα της Τρίπολης για πολιτιστική πρωτεύουσα


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.