Ο Dean Karnazes στην Ελλάδα

Ο Dean Karnazes στην Ελλάδα

Σεπτέμβριος 04, 2014 - 08:33
0 σχόλια

Ο μαραθωνοδρόμος που συγκαταλέγεται στους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους του πλανήτη έρχεται για δεύτερη φορά στη χώρα μας με αφορμή το Navarino Challenge.

Ο αθλητικός τουρισμός είναι μια παρεξηγημένη έννοια στη χώρα μας, αφού συνδέεται με τα ομαδικά αθλήματα, ενώ το κοινό περιορίζεται στη θέση του θεατή. Το Navarino Challenge, πέρσι, απέδειξε πως μπορεί να είναι διαφορετικά.

Διοργάνωσε ένα αθλητικό τριήμερο με τρεις διαφορετικές διαδρομές, επίκεντρο την Αρκαδία και τη Μεσσηνία και κύριο στόχο την ενημέρωση για τη μεσογειακή διατροφή, αλλά και την ευαισθητοποίηση για την παιδική παχυσαρκία, με πρεσβευτή του τον ελληνικής καταγωγής υπερμαραθωνοδρόμο της The North Face, Dean (Κωνσταντίνο) Karnazes. 

Ο Dean, ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους του πλανήτη σύμφωνα με το περιοδικό Rime, είναι μια μοναδική κατηγορία δρομέα. Έχει τρέξει 350 συνεχή μίλια, χωρίς ύπνο, για τρεις ολόκληρες νύχτες, σε ακραίες καιρικές συνθήκες –σε υψηλές θερμοκρασίες ζέστης, στους 45οC στην Κοιλάδα του Θανάτου, και αντίστοιχα κρύου, στους -40οC στο Νότιο Πόλο– έχοντας ωθήσει το σώμα και το μυαλό του σε ασύλληπτα όρια. Φέτος έρχεται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα και το Navarino Challenge (19-21 Σεπτεμβρίου), μεταφέροντας στις αποσκευές του τις καλύτερες αναμνήσεις.

Περισσότερα  http://www.protothema.gr/Stories/article/406513/o-dean-karnazes-stin-ell...


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.