Ο Αβραμόπουλος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Ο Αβραμόπουλος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Ιανουάριος 29, 2015 - 12:48
0 σχόλια

Επιβεβαιώθηκε το επικρατέστερο σενάριο ως προς την υποψηφιότητα του Δ. Αβραμόπουλου για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ συμφώνησαν στο πρόσωπο του επιτρόπου της ΕΕ και αναμένεται να δούμε αν θα λάβει τις 180 ψήφους που απαιτούνται από το Σύνταγμα στη Βουλή κατά την πρώτη ψηφοφορία, η οποία θα διεξαχθεί το πιθανότερο στις 13 Φεβρουαρίου.

Το βλέμμα τώρα στρέφεται στη Νέα Δημοκρατία, καθώς η επιλογή κεντροδεξιού υποψηφίου εκ μέρους της κυβέρνησης αναμένεται να διχάσει το κόμμα, το οποίο βρίσκεται σε συνεχή προβληματισμό σε σχέση με την πρόσφατη ήττα του στις εκλογές.

Προς το παρόν, ο κ. Αντ. Σαμαράς τηρεί στάση αναμονής, καθώς ο κ. Αβραμόπουλος προέρχεται από τα σπλάχνα της ΝΔ και είναι εξαιρετικά δημοφιλής. Εν αναμονή των εξελίξεων, να υπενθυμίσουμε ότι ακουγόταν και το όνομα του κ. Κ. Καραμανλή ως υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ωστόσο, όπως και ο ίδιος είχε δηλώσει, παρά την τιμή που θα του επιφύλασσε η πρόταση, δεν θα επιθυμούσε κάτι τέτοιο. Από το περιβάλλον του, εξάλλου, διαψεύδεται ότι η κυβέρνηση του έκανε άμεση ή έμμεση πρόταση.
 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.