Ο Άκης Χουζούρης νέος διοικητής στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης;

Ο Άκης Χουζούρης νέος διοικητής στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης;

Δεκέμβριος 10, 2015 - 11:44

Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο κ. Άκης Χουζούρης βρίσκεται ανάμεσα στους επικρατέστερους υποψηφίους για τη θέση του διοικητή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, μετά την απομάκρυνση του κ. Χρόνη ύστερα από τη δεκάμηνη αξιολόγηση που πραγματοποίησαν οι αρμόδιοι φορείς του υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Χουζούρης είναι απόφοιτος της σχολής ΑΣΕΤΕΜ ΣΕΛΕΤΕ και κατέχει το δίπλωμα του Εκπαιδευτικού Τεχνολόγου Ηλεκτρονικού Μηχανικού. Επίσης είναι απόφοιτος της σχολής Κοινωνικών Επιστημών του τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Ο Άκης Χουζούρης γράφτηκε στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. για πρώτη φορά το 1993. Συγκρούστηκε το 1994 οπότε και διαγράφτηκε από τη φοιτητική Νεολαία της ΠΑΣΠ. Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. των Φοιτητών της ΑΣΕΤΕΜ ΣΕΛΕΤΕ την περίοδο 1993-1994 και 1994-1995. Ασχολήθηκε ξανά με το ΠΑΣΟΚ και έγινε σύνεδρος του ΠΑΣΟΚ το 2001 και σύνεδρος της Ν. ΠΑΣΟΚ το 2002. Είχε συμμετάσχει ενεργά στην επικοινωνιακή ομάδα με την υποψηφιότητα του Δ. Ταλαγάνη για το Δ. Τρίπολης το 1998, το Ν. Δελφάκη για το Δ. Τρίπολης το 2002 και τον Π. Τσιλιβή για τη Νομαρχία Αρκαδίας το 2002. Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Αρκαδίας την περίοδο 2004- 2005 και της περιόδου 2010-2011. Το 2008 ξαναγράφτηκε στο ΠΑΣΟΚ και το 2010 συμμετείχε στις διαδικασίες ανάδειξης του υποψηφίου Δημάρχου για το Δήμο Τρίπολης. Ήταν Γραμματέας του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας για την τριετία 2010-2013. Αποχώρησε οριστικά από το ΠΑΣΟΚ μετά τις Δημοτικές εκλογές του 2010. Το 2011 μαζί με άλλους πολιτικούς φίλους δημιούργησε το Δίκτυο Αρκαδίας. Το Μάρτιο του 2012 γράφτηκε στη ΔΗΜ.ΑΡ., όμως αποχώρησε επίσημα στις 17 Μαΐου του 2012, όταν διαφώνησε με τη στρατηγική της ΔΗΜΑΡ για συγκυβέρνηση. Από το Μάρτιο του 2013 είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Αναδείχτηκε μέλος του ΔΣ της Οργάνωσης Μελών Τρίπολης του  ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας. Όλα τα πολιτικά άρθρά του έχουν δημοσιευτεί στο προσωπικό του site, από το 1998( άρθρα στον ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ και στις Αρκαδικές Ειδήσεις) έως το 2014.

Το 2008 τελείωσε το Master «Οργάνωση και Διοίκηση Δημοσίων Υπηρεσιών, Δημοσίων Οργανισμών και Επιχειρήσεων», στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, γεγονός που, όπως φαίνεται, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην επιλογή του ως διοικητή, καθώς η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη διοίκηση έχει προκριθεί από την κυβέρνηση ως απαραίτητο προσόν.

Είναι πιστοποιημένος από το Φεβρουάριο του 2005 στην αξιοποίηση τεχνολογιών Πληροφορικής. Κατέχει το Certificate of Competency in English του Πανεπιστημίου του Michigan και το MSU-CELP (Proficiency) in English του Michigan State University.

Διορίσθηκε στο Ελληνικό Δημόσιο ως εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης το 2003 και κατέχει οργανική θέση στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Τρίπολης. Διατέλεσε Διευθυντής στο 2ο ΕΠΑ.Λ. Τρίπολης, για 3 χρόνια. Από 01/09/2014 είναι Διευθυντής στο ΕΠΑ.Λ. Άστρους για 1 χρόνο.

Είναι Πρόεδρος των μεταπτυχιακών του Master στην Οργάνωση και Διοίκηση των Δημοσίων Υπηρεσιών, Δημοσίων Οργανισμών και Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Έχει διατελέσει μέλος Δ.Σ. ΕΛΜΕ Αρκαδίας, Γραμματέας του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας και σύνεδρος σε συνέδριο της ΟΛΜΕ.

Είναι  πιστοποιημένος εκπαιδευτής στην επιμόρφωση συνδικαλιστών στο Κοινωνικό Πολύκεντρο ΑΔΕΔΥ.

Οι γνώσεις και τα ενδιαφέροντά του καλύπτουν την Παιδαγωγική, την Επικοινωνία, το Management και τον Πολιτισμό.