Νικολάκου: Ξεκινάμε την υλοποίηση των δεσμεύσεων του Αναπτυξιακού Συνεδρίου

Νικολάκου: Ξεκινάμε την υλοποίηση των δεσμεύσεων του Αναπτυξιακού Συνεδρίου

Φεβρουάριος 28, 2018 - 17:02
0 σχόλια

Κατά τη συνεδρίαση του ΠεΣυ Πελοποννήσου στην Τρίπολη την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, στον απόηχο του 10ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου, η αντιπεριφερειάρχης κυρία Ντίνα Νικολάκου αναφέρθηκε στα πρώτα πορίσματα της διήμερης φιοργάνωσης:

»Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες, και θεωρώ ότι όσοι είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις συνεδρίες, αντιλήφθηκαν πόσο θετική ήταν η συνομιλία ανάμεσα στους φορείς και στις παραγωγικές τάξεις.

»Είναι εμφανές ότι τα όσα ακούστηκαν από τους υπουργούς ανταποκρίθηκαν πλήρως στις προσδοκίες της Περιφέρειας. Ο Πέτρος Τατούλης στο τέλος της διοργάνωσης αναφέρθηκε στο θετικό αποτέλεσμα του συνεδρίου.

»Δεν πήγαμε στο συνέδριο χωρίς να υπάρχει συνεργασία και συμφωνία με τα αρμόδια υπουργεία. Οι δικές μας διεκδικήσεις και απαιτήσεις είχαν να κάνουν με έναν ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό».

Ακόμα, η κυρία Νικολάκου αναφέρθηκε στην ωρίμανση των μελετών. Πρόκειται για έργα που έχουν τεθεί ως κορυφαία στην Περιφέρεια.

Τελείωσε η ΣΔΙΤ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και είναι έτοιμο για υπογραφή. 

«Πρέπει να είμαστε πολύ περήφανοι για τον τρόπο με τον οποίον η Περιφέρεια χειρίστηκε το συνέδριο. Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι η αντιπολίτευση του ΠεΣυ ήταν παρούσα και αγκάλιασε το συνέδριο».

Η κυρία Νικολάκου, στη συνέχεια, έθεσε τους δυο άξονες της πολιτικής της περιφερειακής αρχής:

«Πρώτον, ο θεσμός της Περιφέρειας πρέπει να υλοποιεί αλλά και να σχεδιάζει τις πολιτικές που θα εφαρμόσει», είπε.

Είδα αρκετούς από τους υπουργούς να το συμμερίζονται ως πολιτική άποψη.

«Δεύτερον, όσο κι αν έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις, πρέπει να συνεννοηθούμε. Αυτή είναι η πολιτική πρόταση από την Τρίπολη».

Ακόμα και οι επικριτές μας αναγνώρισαν ότι η περιφερειακή αρχή δουλεύει και «τρέχει» όλα τα έργα.

Γαλανιάδη Εύα


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.