Νικολάκου: Οι αριθμοί αποδεικνύουν ότι η περιφερειακή αρχή δεν είναι σπάταλη και δεν κάνει κακοδιαχείριση

Νικολάκου: Οι αριθμοί αποδεικνύουν ότι η περιφερειακή αρχή δεν είναι σπάταλη και δεν κάνει κακοδιαχείριση

Δεκέμβριος 27, 2018 - 17:06
0 σχόλια

Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου με μοναδικό θέμα «Έγκριση της απογραφής της Περιφέρειας Πελοποννήσου όπως έχει διαμορφωθεί στις 31-12-2016 και έγκριση ισολογισμού έναρξης στις 01-01-2017», η εισηγήτρια κυρία Ντίνα Νικολάκου, αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά, σημείωσε ότι το θέμα έχει ήδη συζητηθεί διεξοδικά στην Οικονομική Επιτροπή.

Όπως είπε, η περιφερειακή αρχή είναι υπέρμαχος του διπλογραφικού συστήματος, καθώς δίνει με διαφανή τρόπο ανά πάσα στιγμή τη ρεαλιστική εικόνα της οικονομικής κατάστασης της Περιφέρειας, σημειώνοντας ότι το σύστημα αυτό εφαρμόστηκε από την 1η Ιανουαρίου του 2017.

Είμαστε απόλυτα συνεπείς στις υποχρεώσεις μας. Γι’ αυτό ζητήσαμε ειδικοί επιστήμονες να κάνουν αυτή τη δουλειά με προγραμματική σύμβαση.

Η κυρία Νικολάκου ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν ώστε να έχει το ΠεΣυ την καθαρή εικόνα των οικονομικών της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

«Ως τις 31/12/16 επιβεβαιώνεται αδιαμφισβήτητα η καλή συνεργασία, η καθαρή εικόνα, ο ισοσκελισμένος και ρεαλιστικός προϋπολογισμός. Η κινητή και ακίνητη περιουσία έχει αγγίξει τα 100 εκατ. ευρώ, 92.627.000 ευρώ. Τα αποθέματα, 47.780.000 ευρώ. Οι υποχρεώσεις δεν ξεπερνούν τα 14,5 εκατ. ευρώ», ανακοίνωσε η κυρία Νικολάκου.

Άρα, με καθαρή οικονομική εικόνα η Περιφέρεια Πελοποννήσου μπορεί να πληρώσει το σύνολο των υποχρεώσεών της, αλλά έχει και ένα αποθεματικό 33 εκατ. ευρώ. Από 1.1.17 θα έχουμε διπλογραφικό σύστημα και εκεί θα αποτυπώνεται με απόλυτη σαφήνεια ο τρόπος με τον οποίον διοικείται η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Επίσης, η κυρία Νικολάκου, προλαβαίνοντας εκείνους που θα μιλήσουν, όπως διευκρίνισε, υπογράμμισε: «Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε μια νομοθεσία η οποία θα μας έφερνε στο σημείο αυτό. Έχει πολύ μεγάλη σημασία η πολιτική κατεύθυνση και η υλοποίησή της από τον περιφερειάρχη. Απαντούμε για το τι συμβαίνει με τα παλιά τα χρέη: Στα μέσα του 2012 είχαμε μια πρώτη εικόνα των υποχρεώσεων των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων. Βρήκαμε τεχνικά έργα γκρεμισμένα, απαιτήσεις εργολάβων για έργα από το 2007-2009, βρήκαμε χρέη. Όλες οι υποχρεώσεις που βεβαιώθηκαν από τις οικονομικές υπηρεσίες πληρώθηκαν.

Όλες οι διεκδικήσεις και τα δικαστήρια έγιναν και σε καμία περίπτωση δεν πληρώσαμε για έργα που είχαν γίνει πριν από το 2007. Έχουμε αναπτύξει υπερασπιστική γραμμή του δημόσιου συμφέροντος και αυτό αποτυπώνεται στον ισολογισμό.

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποδεικνύεται ότι με μειωμένα τα λειτουργικά της κατά 60%, με μειωμένες ΚΑΠ, ούτε είναι σπάταλη ούτε κάνει κακοδιαχείριση. Έχουμε μειώσει πάνω από 65% τα έξοδα για την τουριστική προβολή σε σχέση με τις Νομαρχίες», είπε, τέλος, η κυρία Νικολάκου.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.