Νικολάκου: Η Περιφέρεια καταδικάζει τη βία από όπου και αν προέρχεται- πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό

Νικολάκου: Η Περιφέρεια καταδικάζει τη βία από όπου και αν προέρχεται- πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό

Μάιος 15, 2012 - 22:08
5 σχόλια

Τον 78χρονο Ολλανδό που νοσηλεύεται στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, μετά τον ξυλοδαρμό του από δύο Έλληνες την Κυριακή 13 Μαΐου, επισκέφτηκε πριν λίγο η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του και να εκφράσει την συμπαράσταση της Περιφέρειας στον άτυχο άντρα που έπεσε θύμα βίας.

Μετά την επίσκεψή της η κα. Νικολάκου ανέφερε σε δηλώσεις της: "Η υγεία του δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο. Παρόλα αυτά έχει υποστεί κατάγματα στη γνάθο, συνομίλησα και με τον διευθυντή της αρμόδιας κλινικής τον κ. Τζώρτζη, ο οποίος με ενημέρωσε για την κατάσταση της υγείας του. Η επίσκεψή μας εδώ έχει να κάνει με το ότι το ατυχέστατο περιστατικό, το οποίο καταδικάζεται γιατί είχε έντονη βία, ήταν ένα περιστατικό που έγινε στην Περιφέρειά μας. Ένα περιστατικό που σε καμιά περίπτωση δε συνάδει με τη δική μας άποψη, με την άποψη ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου πρέπει να τηρούνται η νομιμότητα και οι κανόνες από όλους και όλες"

Τόνισε ακόμα πως " δε θέλω να μιλήσω για το περιστατικό γιατί διερευνάται από την αστυνομία και ήδη έχουν γίνει συλλήψεις και η αστυνομία μαζί με τη δικαιοσύνη θα κάνουν το έργο τους έτσι όπως πρέπει να το κάνουν. Αυτό που θέλω να πω είναι  ότι αυτήν τη στιγμή υπάρχει στη χώρα μία κατάσταση μεγάλης ανασφάλειας, κάτι που πρέπει να τακτοποιηθεί σύντομα. Οι Έλληνες πολίτες βιώνουν πολύ άσχημες καταστάσεις και θα γίνουν ανεξέλεγκτες και οι κινήσεις τους, οπότε όταν είχε πει ο Περιφερειάρχης ότι θα πρέπει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να δούμε τι συμβαίνει στη χώρα μας είναι μία πραγματικότητα".

Επεσήμανε πως "το περιστατικό σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην παιδεία ούτε στον πολιτισμό, ούτε τη φιλοξενία της Πελοποννήσου, πόσο μάλλον της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, πόσο μάλλον της Μονεμβασιάς και των Μολάων. Ο Ολλανδός είναι συμπολίτης μας, κατοικεί χρόνια στην περιοχή, έχει δικό του σπίτι, αγαπά την περιοχή..."

Διευκρίνισε επίσης πως "ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου από την πρώτη στιγμή παρακολουθεί το περιστατικό και έχει επικοινωνήσει με τους γιατρούς, τους αστυνομικούς ενώ υπάρχει πρόθεση να επικοινωνήσει και με την Ολλανδική Πρεσβεία", ενώ παραδέχτηκε ότι το γεγονός έχει πάρει διαστάσεις μεγάλες αλλά "η Περιφέρεια με ορθολογισμό και με απόλυτη υπευθυνότητα μιλάμε για αυτό το γεγονός και είναι καταδικαστέο. Υπήρξε βία και είναι εμφανέστατη αυτή η βία πάνω σε έναν 78χρονο και οπωσδήποτε την καταδικάζουμε. Από εκεί και πέρα το περιστατικό το ελέγχει η δικαιοσύνη και το παρακολουθεί η αστυνομία και δεν υπάρχει περίπτωση να θεωρήσουμε ότι είναι ένα περιστατικό που αντιπροσωπεύει την Πελοπόννησο, τους Πελοποννήσιους και τους κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας της Λακωνίας".

Ε.Τ.


5 Σχόλια

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ?

Να είσαι καλά αδερφέ...γελάω απο το πρωϊ!! ΚΡΑΣΙ ΠΑΝΟ...ΠΟΛΥ ΚΡΑΣΙ!! Καλά δεν τους συμβουλεύει κανένας εκεί στην Περιφέρεια που έχουν ξεφύγ....

ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ ΘΑ ΔΕΙΧΝΑΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ? Η ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΣΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ? ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!

ΕΜ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗ ΓΕΛΑΣ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΠΕΚΡΗΔΕΣ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ.ΡΕ ΝΑ ΝΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ Σ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ?