Νίκο Φερνάντεθ: «Σημαντικό βήμα για μένα ο Αστέρας»

Νίκο Φερνάντεθ: «Σημαντικό βήμα για μένα ο Αστέρας»

Απρίλιος 11, 2015 - 18:03
0 σχόλια

Ως ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα του χαρακτήρισε ο Νίκο Φερνάντεθ το γεγονός πως αγωνίζεται στον Αστέρα Τρίπολης σε συνέντευξη που έδωσε στην αθλητική εφημερίδα «Live Sport»

Ο Αργεντινός άσος της αρκαδικής ομάδας μίλησε επίσης για τους στόχους του Αστέρα που είναι η συμμετοχή στα play off του πρωταθλήματος  πηγαίνοντας όσο πιο ψηλά μπορεί, για τον ανταγωνισμό που υπάρχει με βάση το ποιοτικό ρόστερ που διαθέτη ο Αστέρας, για την απόφαση του να αγωνιστεί στο Ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και για την ιστορία με το ραπανάκι από την προηγούμενη ομάδα του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκο Φερνάντεθ

Για τις διαφορές που υπάρχουν στο Ισπανικό πρωτάθλημα και στο Ελληνικό: «Στην Ελλάδα το παιχνίδι είναι πιο άμεσο και στο ελληνικό πρωτάθλημα υπάρχει πιο μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις ομάδες στον βαθμολογικό πίνακα. Στην Ισπανία οργανώνεται διαφορετικά η ομάδα όταν επίκειται επίθεση, με περισσότερες πάσες και θέσεις. Εμείς, ως ομάδα, εφαρμόζουμε και τους δύο τρόπους. Αρκετές φορές δείχνουμε υπομονή και προσεγγίζουμε πιο στρατηγικά μία επίθεση, ενώ κάποιες άλλες επιτιθέμεθα άμεσα».

Για πόσο σημαντικό θεωρεί ο ίδιος το να έχει στην ομάδα του συμπαίκτες να μιλάνε την ίδια γλώσσα:«Η αλήθεια είναι πως είναι αρκετά σημαντικό αυτό για την επικοινωνία. Ιδιαίτερα στο γήπεδο αυτό μας βοηθά να έχουμε καλύτερη και αμεσότερη συνεννόηση την ώρα του αγώνα. Ωστόσο, αυτό δεν μας εμποδίζει να έχουμε εξίσου καλή επικοινωνία στον αγωνιστικό χώρο και με τους υπόλοιπους είτε με νεύματα είτε στα αγγλικά».

Για το πώς και αποφάσισε να δοκιμάσεις την ποδοσφαιρική του τύχη στην Ελλάδα και στον Αστέρα: «Ο Αστέρας μού έδωσε την ευκαιρία να παίξω σε ένα πρωτάθλημα πολύ ανταγωνιστικό αλλά και να συμμετέχω σε ευρωπαϊκά παιχνίδια. Με ποδοσφαιρικά κριτήρια δεν μου ήταν δύσκολο να πάρω την απόφαση. Στην αρχή προβληματίστηκα για το πως θα ήταν η ζωή στην Ελλάδα αλλά δεν το άφησα να με τραβήξει προς τα πίσω». 

Για το αν συνάντησε δυσκολίες για να προσαρμοστεί στον Αστέρα: «Η αλήθεια είναι πως δεν μου ήταν πολύ δύσκολο να ενσωματωθώ στην ομάδα».

Για τον ανταγωνισμό που υπάρχει στην ομάδα με τους υπόλοιπους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που έχει στο ρόστερ του ο Αστέρας: «Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο ανταγωνισμός δεν μπορεί παρά μόνο καλύτερο να σε κάνει. Αν δεν υπάρχει ανταγωνισμός και πίεση δεν μπορείς να βελτιωθείς ως ποδοσφαιριστής».

Για το ποιοι είναι οι στόχοι του Αστέρα: «Σίγουρα ο πρώτος στόχος είναι να ανέβει όσο πιο ψηλά μπορεί η ομάδα στην κατάταξη, να μπούμε στα play off και να αποκτήσουμε όσο μεγαλύτερο πλεονέκτημα μπορούμε».

Για την θέση του αρέσει να παίζει μέσα στο γήπεδο: «Ανέκαθεν έπαιζα ως μέσος και είναι η θέση που μου αρέσει περισσότερο, αν και στα πλάγια είναι εξίσου ωραία. Είναι δύο διαφορετικές θέσεις, εξίσου ωραίες, αλλά η καθεμία με τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά».

Για το αν βλέπει τον Αστέρα σαν σκαλοπάτι στην καριέρα του: «Χωρίς αμφιβολία είναι ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα μου που με βοηθά να εξελιχθώ».

Για τις απαιτήσεις που καλείται να καλύψει στον Αστέρα σε σχέση με την προηγούμενη του ομάδα Χόγια Λόρκα:«Σε κάθε ομάδα προσπαθώ και προπονούμαι για να γίνομαι καλύτερος μέρα με τη μέρα και να είμαι σε εγρήγορση για οποιοδήποτε παιχνίδι κληθώ».

Για την ιστορία με το μπρόκολο όταν και αγωνιζόταν στην προηγούμενη ομάδα του: «Ο πρόεδρος της ομάδας είχε δραστηριοποιηθεί σε μια εταιρεία που σχετιζόταν με μπρόκολα και όπως αναμενόταν η εμφάνιση της ομάδας ήταν πράσινη, φέρνοντας το σχέδιο του μπρόκολου προκειμένου να προωθήσει την εταιρεία. Όταν οι παίκτες είδαμε την εμφάνιση μείναμε κατάπληκτοι, πολλοί μάλιστα γελούσαν κιόλας».

Για το πώς περνά τον ελεύθερο του  χρόνο: «Μ' αρέσει να βγαίνω έξω και να ξεκουράζομαι. Επίσης, παίζω κιθάρα μέχρι να μου πει η κοπέλα μου να σταματήσω γιατί της έχω κάνει ένα κεφάλι καζάνι. Περνάω δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο μου».

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.