Νέος χώρος αθλοπαιδιών και αναψυχής στην Πλάκα Λεωνιδίου

Νέος χώρος αθλοπαιδιών και αναψυχής στην Πλάκα Λεωνιδίου

Σεπτέμβριος 18, 2015 - 15:37
0 σχόλια

Ο Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ε Ι ηλεκτρονικό δηµόσιο, ανοιχτό διαγωνισµό µε σφραγισµένες προσφορές και συµπλήρωση τιµολογίου, προϋπολογισμού δαπάνης εκατόν τριάντα πέντε χιλιάδων τριακοσίων ευρώ (135.300,00 € ) µε κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή  για την επιλογή αναδόχου για την προμήθεια:  «Χώρος Αθλοπαιδιών και Αναψυχής στην Πλάκα Λεωνιδίου του Δήμου Νότιας Κυνουρίας».

Για τις ανάγκες κατανόησης των διατάξεων της παρούσας διακήρυξης, οι παρακάτω όροι έχουν την αντίστοιχη σημασία.

Αναθέτουσα Αρχή: ΔΗΜΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

Εθνικό Ηλεκτρονικό Σύστημα Δημοσίων Συμβάσεων ΕΣΗΔΗΣ (ή Σύστημα): Ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα αναγκαία στοιχεία για τη διενέργεια της παρούσας ηλεκτρονικής ανοιχτής διαδικασίας ανάδειξης αναδόχου εκτέλεσης της υπόψη σύμβασης προμήθειας.

Διαδικτυακός τόπος ή ηλεκτρονική πύλη ΕΣΗΔΗΣ : Διαδικτυακός Τόπος του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στον οποίο λειτουργεί το ΕΣΗΔΗΣ με την ονομασία στο διαδίκτυο «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» και με ηλεκτρονική διεύθυνση www.promitheus.gov.gr.

Ενδιαφερόμενος ή Οικονομικός φορέας : κάθε ενδιαφερόμενο φυσικό ή νομικό πρόσωπο, ή συνεταιρισμός ή ένωση προμηθευτών που προτίθεται να λάβει μέρος στην παρούσα διαδικασία.

Χρήστες : Οι οικονομικοί φορείς και οι υπάλληλοι και λειτουργοί της Αναθέτουσας Αρχής, που χρησιμοποιούν το ΕΣΗΔΗΣ στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων τους.

Διαγωνιζόμενος : Ο ενδιαφερόμενος που έχει υποβάλει προσφορά, δηλαδή είτε η μεμονωμένη επιχείρηση (φυσικό ή νομικό πρόσωπο), είτε συνεταιρισμός, είτε ένωση προμηθευτών.

Τεύχη διαγωνισμού : Τα περιγραφόμενα στο άρθρο 6 της παρούσας τεύχη, που μετά την υπογραφή της σύμβασης καθίστανται συμβατικά.

Επιτροπή Διαγωνισμού ή Επιτροπή ή ΕΔ : η Επιτροπή διενέργειας του παρόντος Διαγωνισμού, ηοποία συγκροτείται με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, εφαρμοζομένων των διατάξεων περί δημοσίων συμβάσεων και αποτελείται από πιστοποιημένους χρήστες του Συστήματος

1.1  Υπηρεσία που συντονίζει το διαγωνισμό: ΔΗΜΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

Λεωνίδιο Αρκαδίας

ΤΚ: 22300

Τηλ:2757022807

Φαξ:2757022246

‘Άρθρο 2: Αντικείμενο του Διαγωνισμού:

2.1 Ο διαγωνισμός αφορά  στην προμήθεια εξοπλισμού  με τίτλο: «Χώρος Αθλοπαιδιών και Αναψυχής στην Πλάκα Λεωνιδίου του Δήμου Νότιας Κυνουρίας»  και συγκεκριμένα στην προμήθεια και εγκατάσταση υπαίθριων οργάνων εκγύμνασης, γηπέδου καλαθοσφαίρισης και Περιαστικού εξοπλισμού  σε οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί στο Δήμο Νότιας Κυνουρίας με σκοπό τη δημιουργία ενός χώρου αναψυχής.

Βασικός στόχος της παρούσας παρέμβασης είναι η αναβάθμιση τόσο του αστικού περιβάλλοντος όσο και των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων και παροχών του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, ο εμπλουτισμός των κοινοχρήστων χώρων με σύγχρονα, μοντέρνα και πρωτοποριακά όργανα άθλησης, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τις προδιαγραφές που ορίζονται από τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας και πιστοποίησης ΕΝ1176 και ΕΝ957.

 

2.2 Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν προσφορά για το σύνολο της προμήθειας. Επί ποινή αποκλεισμού, η προσφορά θα πρέπει να καλύπτει υποχρεωτικά όλα είδη. Κριτήριο κατακύρωσης είναι η χαμηλότερη τιμή προσφοράς για το σύνολο του προϋπολογισμού της μελέτης.

2.3 Οι τεχνικές προδιαγραφές των ειδών αναφέρονται αναλυτικά στο Τεύχος Τεχνικών Προδιαγραφών ,το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας διακήρυξης.

Άρθρο 3:   Προϋπολογισμός – Συνοπτική αναφορά της διαδικασίας της προμήθειας

3.1 Η δαπάνη για την προμήθεια έχει προϋπολογισθεί στο ποσό των 135.300,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%, και αφορά το σύνολο των προμηθευομένων ειδών για τη δημιουργία ενός χώρου αναψυχής στην Πλάκα Λεωνιδίου.

3.2 Στη μελέτη του τμήματος προμηθειών που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας διακήρυξης περιλαμβάνονται :

Τα δημοπρατούμενα είδη
Η περιγραφή και οι τεχνικές προδιαγραφές των δημοπρατούμενων ειδών

Ο Δήμος αναλαμβάνει όλη την διαγωνιστική διαδικασία μέχρι την απόφαση κατακύρωσης της οικονομικής επιτροπής στον ανάδοχο που μειοδότησε.

Άρθρο 4: Διεξαγωγή διαγωνισμού

Όλοι οι όροι της παρούσας διακήρυξης που αφορούν στη διεξαγωγή του διαγωνισμού και τις προϋποθέσεις συμμετοχής, τίθενται επί ποινή αποκλεισμού. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος ΗλεκτρονικώνΔημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του Συστήματος, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών στις 12/10/2015 και ώρα 12:00 ύστερα από κανονική προθεσμία είκοσι (20) τουλάχιστον ημερών μετά την τελευταία δημοσίευση.

Άρθρο 5: Παροχή διευκρινήσεων

Σε περίπτωση που ζητηθούν από τους ενδιαφερόμενους συμπληρωματικές πληροφορίες σχετικές με τα έγγραφα του διαγωνισμού μέχρι και οκτώ (8) ημέρες προ της εκπνοής της προθεσμίας άσκησης της ένστασης κατά της διακήρυξης κατά το άρθρο 15, παρ.2 περ. α του π.δ. 118/2007, αυτές παρέχονται το αργότερο τρεις (3) ημέρες προ της εκπνοής της ως άνω προθεσμίας. Σε κάθε άλλη περίπτωση που ζητούνται από τους ενδιαφερόμενους οι ως άνω συμπληρωματικές πληροφορίες, αυτές παρέχονται το αργότερο εντός έξι (6) ημερών πριν από την ημερομηνία υποβολής των προσφορών, εφόσον έχουν ζητηθεί εμπρόθεσμα, ήτοι μέχρι την ημερομηνία εκπνοής της προθεσμίας άσκησης της εν λόγω ένστασης, χωρίς ο προσφέρων να έχει δικαίωμα άσκησης της εν λόγω ένστασης. Οι διευκρινίσεις ή συμπληρωματικές πληροφορίες αποστέλλονται το αργότερο τέσσερις  (4) εργάσιμες ημέρες μετά από τη λήψη σχετικής αίτησης.

Τα σχετικά αιτήματα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μόνο στο δικτυακό τόπο του διαγωνισμού μέσω της Διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr, του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. Αιτήματα παροχής συμπληρωματικών πληροφοριών – διευκρινίσεων υποβάλλονται μόνο από εγγεγραμμένους στο σύστημα οικονομικούς φορείς, δηλαδή διαθέτουν σχετικά διαπιστευτήρια που τους έχουν χορηγηθεί (όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης) ύστερα από αίτησή τους. Τα αιτήματα, συνοδεύονται υποχρεωτικά από επισυναπτόμενο ηλεκτρονικό αρχείο σε μορφή αρχείου .pdf, με το κείμενο των ερωτημάτων, το οποίο υποχρεωτικά πρέπεινα είναι ψηφιακά υπογεγραμμένο. Αιτήματα παροχής διευκρινήσεων που υποβάλλονται είτε με άλλο τρόπο είτε το ηλεκτρονικό αρχείο που τα συνοδεύει δεν είναι ψηφιακά υπογεγραμμένο, δεν εξετάζονται.

Άρθρο 6: Τεύχη διαγωνισμού

Τα τεύχη και τα λοιπά στοιχεία τεχνικής έκθεσης και διακήρυξης αλληλοσυμπληρώνονται, είναι δε κατάσειρά ισχύος τους (σε περίπτωση ασυμφωνίας μεταξύ των όρων που περιέχουν) τα παρακάτω :

2        Η Διακήρυξη του διαγωνισμού

3        Η Ενιαία μελέτη (Περιγραφή- Τεχνικές Προδιαγραφές).

4        Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός της μελέτης ανά φορέα και ανά ομάδα ειδών.

5        Η Οικονομική Προσφορά.

Άρθρο 7: Τόπος και χρόνος υποβολής προσφορών

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί µε χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών ∆ημοσίων συβάσεων (ΕΣΗ∆ΗΣ) µέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του συστήματος.

Οι προσφορές υποβάλλονται από τους οικονοµικούς φορείς ηλεκτρονικά, µέσω της διαδικτυακής πύλης, www.promitheus.gov.gr του Ε.Σ.Η.∆Η.Σ. µέχρι την καταληκτική ηµεροµηνία και ώρα που ορίζεται στο παρόν άρθρο και στο άρθρο 4 της παρούσας διακήρυξης, στην Ελληνική γλώσσα, σε ηλεκτρονικό φάκελο, σύµφωνα µε τα αναφερόµενα στο Ν. 4155/13 (ΦΕΚ/Α/29-5-2013), στο άρθρο 11της Υ.Α. Π1/2390/2013 (ΦΕΚ/Β/2677/21-10-2013) «Τεχνικές λεπτομέρειες και διαδικασίες λειτουργίας του Εθνικού Συστήµατος Ηλεκτρονικών ∆ηµοσίων Συµβάσεων (Ε.Σ.Η.∆Η.Σ.)».

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ :

Η ∆ιαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr του Ε.Σ.Η.∆Η.Σ.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΕΣΗΔΗΣ : 18/09/2015

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ και ώρα ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ: 12/10/2015 και ώρα 12:00

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΑΠΟΣΦΡΑΓΙΣΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ:  16/10/2015 και ώρα 12:00

 

Μετά την παρέλευση της καταληκτικής ημερομηνίας και ώρας, δεν υπάρχει η δυνατότητα υποβολής προσφοράς στο Σύστημα.

Ο χρόνος υποβολής της προσφοράς και οποιαδήποτε ηλεκτρονική επικοινωνία µέσω του συστήματος βεβαιώνεται αυτόματα από το σύστημα µε υπηρεσίες χρονοσήμανσης σύμφωνα µε τα οριζόμενα στηνπαρ.3 του άρθρου 6 του Ν.4155/13 και το άρθρο 6 της ΥΑ Π1-2390/2013 «Τεχνικές λεπτομέρειες και διαδικασίες λειτουργίας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών ∆ηµοσίων Συµβάσεων (Ε.Σ.Η.∆Η.Σ.)».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προετοιμάζουν την προσφορά τους στο σύστημα αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του διαγωνισμού στην ιστοσελίδα του ΕΣΗΔΗΣ, θα έχουν όμως τη δυνατότητα να την υποβάλλουν μόνο μετά το πέρας της προθεσμίας που έχει η αναθέτουσα αρχή για παροχή διευκρινίσεων επί όρων της διακήρυξης, η οποία είναι το αργότερο έξι (6) ημέρες πριν την καταληκτικήημερομηνία υποβολής των προσφορών. Επισημαίνεται ότι συμμετέχοντες δεν έχουν δυνατότητα να αποσύρουν ή να ακυρώσουν προσφορά μετά την υποβολή της.

Άρθρο 8: Γλώσσα σύνταξης των προσφορών

Οι προσφορές επί ποινή αποκλεισμού θα είναι συνταγμένες εξ ολοκλήρου στην Ελληνική γλώσσα καθώς και όλα τα έγγραφα που απαιτούνται. Θα είναι πλήρεις και σαφείς σε όλα τους τα σημεία.

Οποιαδήποτε ασάφεια θα ερμηνεύεται εις βάρος του προσφέροντος. Ξενόγλωσσα έγγραφα, πιστοποιητικά κτλ, θα είναι μεταφρασμένα και επικυρωμένα επίσημα σύμφωνα με το Νόμο, εκτός από τυχόν επισυναπτόμενα τεχνικά φυλλάδια (prospectus), που επιτρέπεται η υποβολή τους στην αγγλική γλώσσα

Άρθρο 9: Δεκτοί στο διαγωνισμό – Προϋποθέσεις συμμετοχής

9.1 Δεκτοί στον ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισµό γίνονται:

Όλα τα φυσικά ή νοµικά πρόσωπα ηµεδαπά ή αλλοδαπά, ή συνεταιρισμοί, ή ενώσεις προμηθευτών αντίστοιχης επαγγελματικής δραστηριότητας.

Οι ενώσεις προμηθευτών, υποβάλλουν κοινή προσφορά, η οποία υπογράφεται υποχρεωτικά από όλα ταμέλη της που αποτελούν την ένωση, είτε από κοινό εκπρόσωπό τους εξουσιοδοτημένο μεσυμβολαιογραφική πράξη. Στην προσφορά απαραιτήτως πρέπει να προσδιορίζεται η έκταση και το είδοςτης συμμετοχής του κάθε μέλους της ένωσης προμηθευτών

9.2 Προϋποθέσεις για τη δυνατότητα συμμετοχής στον ηλεκτρονικό διαγωνισμό:

Για την συμμετοχή στο διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς απαιτείται να διαθέτουν ψηφιακή υπογραφή, χορηγούμενη από πιστοποιημένη αρχή παροχής ψηφιακής υπογραφής και να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό σύστημα (Ε.Σ.Η.∆Η.Σ. – ∆ιαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr ακολουθώντας την κατωτέρω διαδικασία εγγραφής.

Οι οικονομικοί φορείς, αιτούνται, µέσω  της  ιστοσελίδας συστήματος και από τον σύνδεσμο  «Εγγραφείτε ως οικονομικός φορέας», την εγγραφή τους σε αυτό (παρέχοντας τις απαραίτητες πληροφορίες και αποδεχόμενοι τους όρους χρήσης του) τακτοποιούμενοι ως εξής :

Όσοι από τους ανωτέρω διαθέτουν ελληνικό Αριθµό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) τακτοποιούνται µε χρήση των διαπιστευτηρίων (όνοµα  χρήστη και κωδικό πρόσβασης) που αυτοί κατέχουν από το σύστημα TAXIS Net της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Εφόσον  γίνει η  ταυτοποίηση, εγκρίνεται η εγγραφή του χρήστη από το Τμήμα Προγραµµατισµού και Στοιχείων της ∆ιεύθυνσης Πολιτικής Προμήθειών της Γενικής ∆ιεύθυνσης Κρατικών Προμηθειών.

Οι οικονομικοί φορείς – χρήστες των κρατών µελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίοι δεν διαθέτουν ελληνικό Αριθµό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) αιτούνται την εγγραφή τους συμπληρώνοντας τον αριθμό ταυτότητας ΦΠΑ (VAT Ιdentification Number) και τακτοποιούνται µε χρήση των διαπιστευτηρίων που κατέχουν από το αντίστοιχο σύστημα. Εφόσον γίνει η ταυτοποίηση, εγκρίνεται η εγγραφή τουχρήστη από το Τμήμα Προγραµµατισµού και Στοιχείων της ∆ιεύθυνσης Πολιτικής Προµηθειών της Γενικής ∆ιεύθυνσης Κρατικών Προμηθειών.

Οι οικονομικοί φορείς – χρήστες τρίτων χωρών αιτούνται την εγγραφή τους και τακτοποιούνται από τη ΓΓΕ αποστέλλοντας:

- είτε υπεύθυνη δήλωση ψηφιακά υπογεγραµµένη µε επίσημή µμετάφραση στην ελληνική.

- είτε ένορκη βεβαίωση ή πιστοποιητικό σε µορφή αρχείου .pdf µε επίσηµη μετάφραση στην ελληνική και σύμφωνα µε τους προβλεπόμενους όρους στο κράτος µέλος εγκατάστασης του οικονομικού φορέα,στα οποία να δηλώνεται / αποδεικνύεται η εγγραφή του σε επαγγελματικό ή εμπορικό μητρώο προσκομιζόμενα εντός τριών (3) εργασίμων ημερών και σε έντυπη μορφή (πρωτότυπο ή ακριβές αντίγραφο) στην αρμόδια υπηρεσία.

Το αίτημά εγγραφής υποβάλλεται από όλους τους υποψήφιους χρήστες ηλεκτρονικά µέσω της διαδικτυακής πύλης του Συστήματος, όπως αναφέρεται ανωτέρω.

Ο υποψήφιος χρήστης ενημερώνεται από το Σύστημα ή µέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά µε την εξέλιξη του αιτήματός εγγραφής του.  Εφόσον το αίτημά εγγραφής εγκριθεί, ο υποψήφιος  χρήστης λαμβάνει σύνδεσμο ενεργοποίησης λογαριασμού ως πιστοποιημένος χρήστης και προβαίνει στην ενεργοποίηση του λογαριασμού του.

 Άρθρο 10: Περιεχόμενο Προσφορών:

Τα περιεχόμενα του ηλεκτρονικού φακέλου της προσφοράς ορίζονται ως εξής:

(Α) ένας (υπο)φάκελος* με την ένδειξη «Δικαιολογητικά Συμμετοχής – Τεχνική προσφορά» και(Β) ένας (υπο)φάκελος* με την ένδειξη «Οικονομική Προσφορά».*(υπο)φάκελος: κατηγορία επισυναπτόμενων αρχείων στο σύστημα

(Α) (Υπο)φάκελος «Δικαιολογητικά Συμμετοχής – Τεχνική Προσφορά» που περιέχει τα δικαιολογητικά,όπως αυτά προσδιορίζονται στο παρόν άρθρο.

(Β) (Υπο)φάκελος «Οικονομικής Προσφοράς». Το περιεχόμενο του (υπο)φακέλου προσδιορίζεται στοπαρόν άρθρο.

Οι προσφορές θα συνταχθούν ηλεκτρονικά και εντύπως κατά το μέρος που τούτο απαιτείται σύμφωναμε τους όρους της παρούσας διακήρυξης. Υπόδειγμα για την Οικονομική Προσφορά προσαρτάται στο Παράρτημα Α. Η χρήση του υποδείγματος της οικονομικής προσφορά είναι υποχρεωτική.

Α. (ΥΠΟ)ΦΑΚΕΛΟΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Περιεχόμενα (υπο)φακέλου «Δικαιολογητικά συμμετοχής – τεχνική προσφορά».

Στον (υπο)φάκελο με την ένδειξη «Δικαιολογητικά Συμμετοχής-Τεχνική προσφορά» υποβάλλονται ηεγγύηση συμμετοχής, και όλα τα απαιτούμενα κατά το στάδιο υποβολής της προσφοράς δικαιολογητικάκαθώς και η τεχνική προσφορά.

 

Συγκεκριμένα, στον προαναφερόμενο (υπο)φάκελο περιλαμβάνονται:

Δικαιολογητικά συμμετοχής

Οι προσφέροντες υποβάλουν ηλεκτρονικά, εγκαίρως και προσηκόντως, επί ποινή αποκλεισμού, τα δικαιολογητικά του άρθρου αυτού, σε μορφή αρχείου .pdf σύμφωνα με το ν. 4155/13(ΦΕΚ/Α/29-5-2013) και το άρθρο 11 της ΥΑ Π1/2390/13 «Τεχνικές λεπτομέρειες και διαδικασίες λειτουργίας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.)».

Α.1 ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ και ΗΜΕΔΑΠΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Α.1.1 Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος – υποβολής προσφοράς στο διαγωνισμό.

Η αίτηση απευθύνεται στην Αναθέτουσα Αρχή και αναγράφει:

-τον τίτλο της προμήθειας

-Την επωνυμία της εταιρείας με τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας (ταχυδρομική διεύθυνση,   αριθμό τηλεφώνου, τηλεομοιοτυπίας, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) και   τα στοιχεία ταυτότητας του διαγωνιζομένου (σε περίπτωση ατομικής επιχείρησης) ή του νόμιμου   εκπροσώπου (σε περίπτωση νομικού προσώπου) Η αίτηση θα συνοδεύεται από τα κάτωθι ομοίως σε μορφή αρχείου pdf:

(α) Από το Φ.Ε.Κ. ίδρυσης και τις τροποποιήσεις του (για διαγωνιζόμενους με μορφή Α.Ε. και ΕΠΕ),καταστατικό του διαγωνιζομένου και των έγγραφων πιστοποιητικών τροποποιήσεών του (για Ο.Ε. καιΕ.Ε.), ταυτότητα (για φυσικά πρόσωπα), στοιχεία και έγγραφα από τα οποία να προκύπτουν τα πρόσωπαπου έχουν δικαίωμα να δεσμεύουν με την υπογραφή τους την εταιρεία και τα έγγραφα της νομιμοποίησης αυτών, αν αυτό δεν προκύπτει ευθέως από το καταστατικό, αναλόγως με τη νομική μορφήτων νομικών προσώπων.

Σε περίπτωση διαγωνιζόμενης Ένωσης προμηθευτών:

-  Ιδιωτικό συμφωνητικό υπογεγραμμένο από όλα τα μέλη της ένωσης ότι αποδέχονται την από κοινού εκτέλεση της σύμβασης και την αλληλέγγυα ευθύνη εις ολόκληρο.

-  Συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο σε περίπτωση διορισμού κοινού εκπροσώπου των μελών της ένωσης.

Όλα τα μέλη θα πρέπει επιπρόσθετα να καταθέσουν και τα δικαιολογητικά σύστασής τους, (Φ.Ε.Κ. ίδρυσης και τις τροποποιήσεις του για νομικά πρόσωπα με μορφή Α.Ε. και ΕΠΕ,  καταστατικό και έγγραφες τροποποιήσεις για νομικά πρόσωπα με μορφή Ο.Ε. και Ε.Ε., ταυτότητα   για φυσικά πρόσωπα, στοιχεία και έγγραφα από τα οποία να προκύπτουν τα πρόσωπα που έχουν  δικαίωμα να δεσμεύουν με την υπογραφή τους την εταιρεία και τα έγγραφα της νομιμοποίησης   αυτών, αν αυτό δεν προκύπτει ευθέως από το καταστατικό, αναλόγως με τη νομική μορφή των νομικών προσώπων).

(β) Κατάλογο συνημμένων εγγράφων (δικαιολογητικών συμμετοχής-τεχνικής προσφοράς). Η ως άνω αίτηση και ο κατάλογος συνημμένων εγγράφων κατά την ως άνω ηλεκτρονική υποβολή τους στο Σύστημα, υπογράφονται ψηφιακά κατά περίπτωση από:

- το διαγωνιζόμενο φυσικό πρόσωπο

- το νόμιμο εκπρόσωπο του διαγωνιζόμενου νομικού προσώπου

- τα μέλη της ένωσης ή τον κοινό τους νόμιμο εκπρόσωπο.

Επισημαίνεται, σχετικά με τη νομιμοποίηση των διαγωνιζομένων ότι η ηλεκτρονική υποβολή προσφοράς στο διαγωνισμό υποδηλώνει ότι έχει νομίμως ληφθεί σχετική απόφαση από τα αρμόδια όργανα του διαγωνιζόμενου, ή τα μέλη της διαγωνιζόμενης ένωσης, εφόσον η αίτηση υπογράφεται ψηφιακά από το νόμιμο εκπρόσωπο της επιχείρησης, ή τον κοινό εκπρόσωπο των μελών της ένωσης. Εφόσον δεν εκδηλωθεί αιτιολογημένη αντίδραση εκ μέρους των καταστατικών οργάνων της εταιρείας κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, η υποβολή προσφοράς, δεσμεύει την εταιρεία.

Α.1.2

Εγγυητική επιστολή συμμετοχής στο διαγωνισμό η οποία εκδίδεται και απευθύνεται στο Δήμο Νότιας Κυνουρίας ποσού που αντιστοιχεί σε ποσοστό 2% επί της συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης, μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, σύμφωνα με το άρθρο 14 της παρούσας διακήρυξης.

Α 1.3.

Πιστοποιητικό του οικείου επιμελητηρίου με το οποίο θα πιστοποιείται η εγγραφή τους σ’ αυτό και το ειδικό επάγγελμά τους, που να έχει εκδοθεί το τελευταίο εξάμηνο και να είναι σε ισχύ την ημέρα του διαγωνισμού.

Α 1.4

Απόσπασμα Ποινικού μητρώου έκδοσης τουλάχιστον του τελευταίου τριμήνου, από το οποίο να προκύπτει ότι δεν έχουν καταδικασθεί για αδίκημα σχετικό µε την άσκηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.

Υπόχρεοι στην προσκόμιση ποινικού μητρώου είναι:

- φυσικά πρόσωπα

- ομόρρυθμοι εταίροι και διαχειριστές Ο.Ε. και Ε.Ε.

- διαχειριστές Ε.Π.Ε.

- πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Α.Ε.

- σε κάθε άλλη περίπτωση νομικού προσώπου οι νόμιμοι εκπρόσωποί του.

Εάν από το υποβληθέν ποινικό μητρώο δεν προκύπτει το είδος του αδικήματος για το οποίο καταδικάσθηκε ο ενδιαφερόμενος, υποβάλλεται από αυτόν ένορκη βεβαίωση ενώπιον δικαστικής ή διοικητικής αρχής ή συμβολαιογράφου ή οποιασδήποτε άλλης αρμόδιας αρχής της χώρας, όπου αναφέρονται με σαφήνεια τα αδικήματα αυτά. Η Επιτροπή Διαγωνισμού μπορεί σε κάθε περίπτωση να ζητήσει από τον ενδιαφερόμενο να προσκομίσει αντίγραφα των καταδικαστικών αποφάσεων.

Α 1.5

Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία θα δηλώνουν όλους τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης στους οποίους οφείλουν να καταβάλλουν εισφορές, ως εξής:

Τα φυσικά πρόσωπα για τους ίδιους και το προσωπικό που τυχόν απασχολούν.
Οι ομόρρυθμες (Ο.Ε.) όλων των μελών και του προσωπικού.
Οι ετερόρρυθμες εταιρείες (Ε.Ε.) μόνο των ομόρρυθμων μελών και του προσωπικού.
Οι εταιρείες περιορισμένης ευθύνης (Ε.Π.Ε.) των διαχειριστών και του προσωπικού.
Οι Ανώνυμες εταιρείες (Α.Ε.) μόνο για το προσωπικό που απασχολούν

 

Α 1.6

Πιστοποιητικά που εκδίδονται από τις αρμόδιες κατά περίπτωση Αρχές, από τα οποία να προκύπτει ότι κατά την ημερομηνία διενέργειας του διαγωνισμού είναι ενήμεροι ως προς τις υποχρεώσεις τους που αφορούν τις κατά την παραπάνω δήλωσή τους εισφορές κοινωνικής ασφάλισης, ως εξής:

Τα φυσικά πρόσωπα για τους ίδιους και το προσωπικό που τυχόν απασχολούν.
Οι ομόρρυθμες (Ο.Ε.) όλων των μελών και του προσωπικού.
Οι ετερόρρυθμες εταιρείες (Ε.Ε.) μόνο των ομόρρυθμων μελών και του προσωπικού.
Οι εταιρείες περιορισμένης ευθύνης (Ε. Π. Ε.) των διαχειριστών και του προσωπικού.
Οι Ανώνυμες εταιρείες (Α.Ε.) θα προσκομίσουν πιστοποιητικό ασφαλιστικής ενημερότητας μόνο   για το προσωπικό που απασχολούν.

 

Α 1.7

Πιστοποιητικό από αρμόδια αρχή από το οποίο να προκύπτει ότι είναι ενήμεροι ως προς τις φορολογικέςυποχρεώσεις τους κατά την ημέρα διενέργειας του διαγωνισμού.

 

Α 1.8

Πιστοποιητικό Αρμόδιας δικαστικής ή διοικητικής Αρχήςέκδοσης τελευταίου εξαμήνου, από το οποίο να προκύπτει ότι ο Υποψήφιος Ανάδοχος:

 

i) δεν τελεί υπό πτώχευση, εκκαθάριση, παύση εργασιών, αναγκαστική διαχείριση, πτωχευτικό συμβιβασμό, ή δεν τελεί σε ανάλογη κατάσταση που προβλέπεται από τις διατάξεις της χώρας εγκατάστασής του και

ii) δεν έχει κινηθεί σε βάρος του διαδικασία κήρυξης σε πτώχευση, εκκαθάριση, αναγκαστική διαχείριση,πτωχευτικού συμβιβασμού ή οποιαδήποτε άλλη παρόμοια διαδικασία προβλεπόμενη από τις διατάξειςτης χώρας εγκατάστασής τους.

 

Α 1.9

Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία να αναγράφεται ότι:

 

1. έχουν λάβει γνώση των όρων της διακήρυξης και της μελέτης και ότι τους αποδέχονται πλήρως και  ανεπιφύλακτα.

2. δεσμεύονται να παραδώσουν τα υλικά σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές και τις λοιπές  απαιτήσεις που περιλαμβάνονται στα τεύχη του διαγωνισμού.

3. δεν έχει αποκλεισθεί η συμμετοχή τους από διαγωνισμούς του Δημοσίου και των ΟΤΑ.

4. η επιχείρηση υπήρξε συνεπής στην εκπλήρωση τόσο των συμβατικών της υποχρεώσεων όσο και των  υποχρεώσεών της προς τις υπηρεσίες του Δημοσίου και των ΟΤΑ.

5. δεν υφίστανται νομικοί περιορισμοί λειτουργίας της επιχείρησης.

6. δεν έχει υποπέσει σε σοβαρό παράπτωμα κατά την άσκηση της επαγγελματικής τους  δραστηριότητας και ότι δεν έχει υποπέσει στο παράπτωμα ψευδούς ή και ανακριβούς δήλωσης κατά  την παροχή πληροφοριών που ζητούνται από τις υπηρεσίες

7. η οικονομική προσφορά ισχύει και δεσμεύει τον συμμετέχοντα για έξι (6) μήνες.

8. ο χρόνος παράδοσης των υπό προμήθεια ειδών σε πλήρη λειτουργία ορίζεται σε  εξήντα (60) ημέρες .

9. η προμήθεια και τοποθέτηση των ειδών, θα γίνει σύμφωνα με τους όρους της Μελέτης και όπως αυτοί θα καθοριστούν από τη σύμβαση.

10. δεν έχουν καταδικασθεί με αμετάκλητη απόφαση για :συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ii) δωροδοκία, iii) απάτη, iν) νομιμοποίηση εσόδων από    παράνομες δραστηριότητες v) κάποιο από τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, της απάτης, της εκβίασης,   της πλαστογραφίας, της ψευδορκίας, της δωροδοκίας και της δόλιας χρεοκοπίας vi) κάποιο από τα   αδικήματα του Αγορανομικού Κώδικα, σχετικό με την άσκηση της επαγγελματικής τους   δραστηριότητας.

Α.2 ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Προκειμένου περί αλλοδαπού φυσικού ή νομικού προσώπου υποβάλλονται ηλεκτρονικά τα ως άνω για τους Έλληνες πολίτες και τα ημεδαπά νομικά πρόσωπα δικαιολογητικά, που όμως εκδίδονται από τη χώρα εγκατάστασής τους.

Α.3 ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ:

Υποβάλλονται ηλεκτρονικά τα παραπάνω κατά περίπτωση δικαιολογητικά, ανάλογα με τη χώρα εγκατάστασής τους και επιπλέον το ακόλουθο δικαιολογητικό:

Α.3.1 Βεβαίωση αρμόδιας αρχής ότι ο Συνεταιρισμός λειτουργεί νόμιμα.

Α.4 ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΕΝΩΣΕΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ

Για κάθε μέλος που συμμετέχει στην ένωση (ημεδαπό/αλλοδαπό φυσικό πρόσωπο, ημεδαπό/αλλοδαπό νομικό πρόσωπο) πρέπει να κατατεθούν όλα τα παραπάνω για τους Έλληνες πολίτες, κατά περίπτωση  δικαιολογητικά.

Επιπλέον καταθέτουν Υπεύθυνη δήλωση υπογεγραμμένη από όλα τα μέλη είτε από τον κοινό τους νόμιμο εκπρόσωπο στην οποία να αναγράφεται ότι με την υποβολή της προσφοράς κάθε μέλος ευθύνεται αλληλέγγυα και εις ολόκληρον. Σε περίπτωση κατακύρωσης η ευθύνη αυτή εξακολουθεί μέχρι πλήρους εκτέλεσης της σύμβασης σύμφωνα με τις παρ.4 και 5 του άρθρου 8 του ΕΚΠΟΤΑ.

Τα δικαιολογητικά των άρθρων Α.1.4, Α.1.6, Α.1.7, Α.1.8 και Α.3.1 του παρόντος εκδίδονται με βάση την  ισχύουσα νομοθεσία της χώρας εγκατάστασης της επιχείρησης. Σε περίπτωση που κάποια δικαστική ή διοικητική αρχή που είναι αρμόδια σύμφωνα με την εσωτερική νομοθεσία της χώρας που έχει την έδρα της η επιχείρηση για την έκδοση των ανωτέρω πιστοποιητικών, δηλώνει αδυναμία έκδοσης, τότε ο συμμετέχων καταθέτει  συμπληρωματικά μαζί με το πιστοποιητικό που δηλώνεται η αδυναμία της δικαστικής ή διοικητικής αρχής ένορκη βεβαίωση ενώπιον δικαστικής ή διοικητικής αρχής ή συμβολαιογράφου ή οποιασδήποτε άλλης αρμόδιας αρχής της χώρας στην οποία θα δηλώνεται : 1) Η αδυναμία έκδοσης από τις ανωτέρω αρχές των ανωτέρω πιστοποιητικών και 2) δεν τελεί υπό πτώχευση ή παύση εργασιών ή πτωχευτικό συμβιβασμό ή διαδικασίας κήρυξης σε πτωχευτικό συμβιβασμό ανάλογα με την περίπτωση που αντιστοιχεί στη κατάσταση ή διαδικασία που πιστοποιούσε το μη εκδιδόμενο πιστοποιητικό.

Σε χώρα που δεν προβλέπεται ένορκη δήλωση δύναται να αντικατασταθεί με υπεύθυνη δήλωση.

Α .5 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Στον (υπό) φάκελο «Δικαιολογητικά Συμμετοχής – Τεχνική Προσφορά», υποβάλλονται ηλεκτρονικά τα κάτωθι :

Η Τεχνική Προσφορά συντάσσεται συμπληρώνοντας την αντίστοιχη ειδική ηλεκτρονική φόρμα του συστήματος. Στη  συνέχεια, το σύστημα παράγει σχετικό ηλεκτρονικό αρχείο, σε μορφή pdf, το οποίο υπογράφεται ψηφιακά και υποβάλλεται από τον προσφέροντα. Τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην ειδική ηλεκτρονική φόρμα του συστήματος και του παραγόμενου ψηφιακά υπογεγραμμένου ηλεκτρονικού αρχείου πρέπει να ταυτίζονται. Σε αντίθετη περίπτωση, το σύστημα παράγει σχετικό μήνυμα και ο προσφέρων καλείται να παράγει εκ νέου το ηλεκτρονικό αρχείο pdf.

Εφόσον οι απαιτήσεις της διακήρυξης για την τεχνική προσφορά δεν έχουν αποτυπωθεί στο σύνολό τους στις ειδικές ηλεκτρονικές φόρμες του συστήματος, ο προσφέρων επισυνάπτει στην τεχνική του προσφορά ψηφιακά υπογεγραμμένα τα σχετικά ηλεκτρονικά αρχεία.

Ειδικότερα η τεχνική προσφορά οφείλει να περιέχει επί ποινή αποκλεισμού:

Α 5.1

Κατάσταση του διαγωνιζόμενου με όλα τα είδη για τα οποία κατατίθεται η προσφορά, µε περιγραφή των προσφερόμενων ειδών και των τεχνικών προδιαγραφών αυτών.

Α 5.2

Υπεύθυνη δήλωση του διαγωνιζόμενου με την οποία θα δεσμεύεται για όλα τα προσφερόμενα υλικά που περιλαμβάνονται στην προσφορά του, ότι είναι αρίστης ποιότητας και καλύπτουν κατ’ ελάχιστο ταχαρακτηριστικά κάθε είδους, όπως αυτά περιγράφονται στις τεχνικές προδιαγραφές της μελέτης και ότιείναι κατάλληλα από κάθε πλευρά για την χρήση για την οποία προορίζονται.

Α 5.3

Υπεύθυνη δήλωση του διαγωνιζόμενου, με την οποία θα δεσμεύεται ότι όλα τα προσφερόμενα  είδη που περιλαμβάνονται και στην προσφορά του τηρούν τα εθνικά και διεθνή πρότυπα ποιότητας και στο εξωτερικό μέρος της συσκευασίας τους αναγράφονται η σύνθεση, οδηγίες χρήσης, προφύλαξης και επισημάνσεις για αποφυγή ενδεχόμενων κινδύνων κατά την χρήση τους.

Α.6 ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΥΠΟΦΑΚΕΛΟΥ «ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ»

Τα ανωτέρω στοιχεία και δικαιολογητικά του (υπο)φακέλου «Δικαιολογητικά συμμετοχής – Τεχνική Προσφορά» για τη συμμετοχή του προσφέροντος στη διαγωνιστική διαδικασία υποβάλλονται από αυτόν ηλεκτρονικά σε μορφή αρχείου τύπου .pdf .

Κατά την υποβολή της προσφοράς από τον Οικονομικό Φορέα σημαίνονται από αυτόν με χρήση του σχετικού πεδίου του συστήματος τα στοιχεία εκείνα της προσφοράς του που έχουν εμπιστευτικό χαρακτήρα. Τα στοιχεία αυτά αφορούν, ιδίως, τα τεχνικά ή εμπορικά απόρρητα και τις εμπιστευτικές πτυχές των προσφορών.

Επίσης προσκομίζονται κατά περίπτωση από αυτόν εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών από την ηλεκτρονική υποβολή, (πλην των ΦΕΚ) στο Πρωτόκολλο του Δήμου Νότιας Κυνουρίας. Η προσκόμιση γίνεται με διαβιβαστικό όπου θα αναφέρονται αναλυτικά τα προσκομιζόμενα δικαιολογητικά και θα είναι συρραμμένα και αριθμημένα κατά φύλλο με συνεχή αρίθμηση.

Επισημαίνεται ότι τα ανωτέρω δικαιολογητικά ή τα άλλα στοιχεία του (υπο)φακέλου «Δικαιολογητικά συμμετοχής – τεχνική προσφορά» που έχουν υποβληθεί με την ηλεκτρονική προσφορά και απαιτούνται να προσκομισθούν στο Πρωτόκολλο του Δήμου Νότιας Κυνουρίας εντός της ανωτέρω αναφερόμενης προθεσμίας είναι τα δικαιολογητικά και στοιχεία που δεν έχουν εκδοθεί/συνταχθεί από τον ίδιο τονοικονομικό φορέα και κατά συνέπεια δεν φέρουν την ψηφιακή του υπογραφή.

Πιο συγκεκριμένα τα ως άνω Α.1.1, Α.1.2 (πλην της υπεύθυνης δήλωσης), Α.1.3, Α.1.4, Α.1.6, Α.1.7,Α.1.8, Α.3.1, δικαιολογητικά του (υπο)φακέλου* «Δικαιολογητικά συμμετοχής – τεχνική προσφορά» των διαγωνιζομένων, πέραν της ηλεκτρονικής υποβολής τους, επιπλέον προσκομίζονται, επί ποινή αποκλεισμού και εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών από την ηλεκτρονική υποβολή τους. Η προσκόμιση θα γίνει στο Πρωτόκολλο του Δήμου Νότιας Κυνουρίας σε έντυπη μορφή, σε απλά, ευανάγνωστα φωτοαντίγραφα σύμφωνα με το Ν. 4250/14 πλην της εγγύησης συμμετοχής που υποβάλλεται  πρωτότυπη και τα οποία σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι στην ελληνική γλώσσα.

Δεν απαιτείται να προσκομιστούν στο πρωτόκολλο του Δήμου οι απαιτούμενες στο παρόν άρθρο δηλώσεις ή υπεύθυνες δηλώσεις του προσφέροντος που έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά διότι υπογράφονται από τον ίδιο και φέρουν ψηφιακή υπογραφή.

Οι απαιτούμενες στο παρόν άρθρο δηλώσεις ή υπεύθυνες δηλώσεις του προσφέροντος υπογράφονται ψηφιακά από τους έχοντες υποχρέωση προς τούτο και δεν απαιτείται σχετική θεώρηση.

Οι ημερομηνίες σύνταξης των υπεύθυνων δηλώσεων του προσφέροντος και των ψηφιακών υπογραφών τους πρέπει να συμπίπτουν με την ημερομηνία υποβολής της ηλεκτρονικής προσφοράς.

Τα δικαιολογητικά που προσκομίζονται στο Πρωτόκολλο του Δήμου, τοποθετούνται σε σφραγισμένο φάκελο στο εξωτερικό μέρος του οποίου θα αναγράφονται ευκρινώς με κεφαλαία γράμματα

Α)η λέξη ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Β) ΔΗΜΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ -ΛΕΩΝΙΔΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Γ) ο τίτλος της προμήθειας και

Δ) Τα στοιχεία του αποστολέα (επωνυμία τηλ. Επικοινωνίας Fax , email),.

Σε περίπτωση κατάθεσης φωτοαντιγράφων ιδιωτικών εγγράφων ημεδαπών, αυτά πρέπει να είναι ευανάγνωστα και να έχουν επικυρωθεί αρχικά από δικηγόρο.

Σε περίπτωση ανάρτησης ή και κατάθεσης φωτοαντιγράφων αλλοδαπών εγγράφων, αυτά πρέπει να είναι ευανάγνωστα και να έχουν επικυρωθεί αρχικά από δικηγόρο.

Σε περίπτωση όπου τα στοιχεία αυτά δεν προσκομισθούν παντελώς εντός της προαναφερόμενης προθεσμίας των τριών (3) εργάσιμων ημερών, η ηλεκτρονική οικονομική προσφορά του υποψηφίου δεν αποσφραγίζεται και αποκλείεται από τη διαδικασία του διαγωνισμού.

Στην περίπτωση όπου προσκομισθούν μεν στοιχεία από τον συμμετέχοντα, αλλά διαπιστωθεί ότι ορισμένα από αυτά που έχουν υποβληθεί με ηλεκτρονικό τρόπο και θα έπρεπε να προσκομισθούν, δεν προσκομίσθηκαν, τότε η αναθέτουσα αρχή τα απαιτεί από τον προσφέροντα ο οποίος είναι υποχρεωμένος να τα προσκομίσει εντός της προθεσμίας που θα του ορισθεί.

Για να θεωρηθούν έγκυρα τα δικαιολογητικά, πρέπει να βρίσκονται σε ισχύ κατά την ημερομηνία καταληκτικής υποβολής των προσφορών. Αν στις ειδικές διατάξεις που διέπουν την έκδοσή τους δεν προβλέπεται χρόνος (μεγαλύτερος ή μικρότερος του εξαμήνου) ισχύος των δικαιολογητικών, θεωρούνται έγκυρα εφόσον φέρουν ημερομηνία έκδοσης εντός των έξι (6) μηνών, που προηγούνται της ημερομηνίας καταληκτικής υποβολής των προσφορών, εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικός χρόνος έκδοσης στα επιμέρους δικαιολογητικά του παρόντος άρθρου.

Β. ΥΠΟΦΑΚΕΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Περιεχόμενα (υπο)φακέλου «Οικονομική Προσφορά»

Στον (υπο)φάκελο με την ένδειξη «Οικονομική Προσφορά» περιλαμβάνεται η οικονομική προσφορά του προσφέροντα.

Επισημαίνεται ότι θα υποβληθεί ενιαία οικονομική προσφορά

Η Οικονομική Προσφορά υποβάλλεται ηλεκτρονικά επί ποινή αποκλεισμού στον (υπο) φάκελο «Οικονομική Προσφορά». Η οικονομική προσφορά, συντάσσεται συμπληρώνοντας την αντίστοιχη ειδική ηλεκτρονική φόρμα του συστήματος. (Σημειώνεται ότι στην Προσφερόμενη Τιμή δεν περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ. Το εκάστοτε ποσοστό Φ.Π.Α. επί τοις εκατό, της ανωτέρω τιμής θα υπολογίζεται αυτόματα από το σύστημα. Κατά την ηλεκτρονική υποβολή της οικονομικής  προσφοράς στο ΕΣΗΔΗΣ οι συμμετέχοντες καλούνται να συμπληρώσουν την τιμή προσφοράς (χωρίς ΦΠΑ). Στη συνέχεια, το σύστημα παράγει σχετικό ηλεκτρονικό αρχείο, σε μορφή pdf, το οποίο υπογράφεται ψηφιακά επί ποινή αποκλεισμού επίσης και υποβάλλεται από τον ίδιο τον προσφέροντα σε περίπτωση φυσικού προσώπου ή τον νόμιμο εκπρόσωπό του σε περίπτωση νομικού προσώπου ή τον κοινό εκπρόσωπο των μελών σε περίπτωση ένωσης προμηθευτών. Τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην ειδική ηλεκτρονική φόρμα του συστήματος και του παραγόμενου ψηφιακά υπογεγραμμένου ηλεκτρονικού αρχείου πρέπει να ταυτίζονται. Σε αντίθετη περίπτωση, το σύστημα παράγει σχετικό μήνυμα και ο προσφέρων καλείται να παράγει εκ νέου το ηλεκτρονικό αρχείο pdf.

Πέραν της ως άνω υποβολής, κατά τα διαλαμβανόμενα στο άρθρο 11 παράγ. 1.2.5 της αριθ.Π1/2390/16-10-2013(Β΄2677) Απόφασης Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ο προσφέρων επισυνάπτει ηλεκτρονικά στον εν λόγω (υπο)φάκελο «Οικονομική Προσφορά» επιπλέον του ανωτέρω αρχείου, επίσης ομοίως και επί ποινή αποκλεισμού ψηφιακά υπογεγραμμένο και σε μορφή αρχείου pdf , το έντυπο προσφοράς όπως αυτό αναφέρεται και στο παράρτημα Α που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας.

Το εν λόγω έντυπο προσφοράς οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το προμηθευτούν σε επεξεργάσιμη μορφή word από το Σύστημα.

Επισημαίνονται σχετικά με την συμπλήρωση του εν λόγω εντύπου (το οποίο προσαρτάται στο παράρτημα Α της αριθ.55/2014 μελέτης), τα κάτωθι:

A. Το έντυπο της οικονομικής προσφοράς πρέπει να αναγράφει τα στοιχεία του διαγωνιζόμενου, όπως αναφέρονται στην αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και να υπογράφεται ψηφιακά από:

α) τον ίδιο τον προσφέροντα (σε περίπτωση φυσικού προσώπου)

β) το νόμιμο εκπρόσωπο του νομικού προσώπου και

γ) σε περίπτωση ένωσης προμηθευτών από όλα τα μέλη είτε από τον ορισθέντα κοινό τους εκπρόσωπο

Δυνατότητα υποβολής προσφοράς υφίσταται για το σύνολο της προμήθειας. Η προσφορά που κατατίθεται θα πρέπει να καλύπτει υποχρεωτικά όλα τα είδη.

Προσφορές που αφορούν μέρος των ειδών δεν γίνονται δεκτές.
Εφόσον από την προσφορά δεν προκύπτει με σαφήνεια η προσφερόμενη τιμή, η προσφορά απορρίπτεται ως απαράδεκτη.
Δεν γίνονται δεκτές εναλλακτικές προσφορές και αντιπροσφορές.
Εφόσον υφίστανται έγκυρες οικονομικές προσφορές που ταυτίζονται απόλυτα, διενεργείται  δημόσια κλήρωση από την Επιτροπή Διαγωνισμού, κατόπιν προσκλήσεως των Διαγωνιζομένων   που υπέβαλαν τις ίδιες προσφορές (οι οποίοι δικαιούνται να παρίστανται στη διαδικασία), με   τρόπο που να διασφαλίζει τη διαφάνεια της διαδικασίας.
Η προσφερόµενη τιµή θα είναι σε ΕΥΡΩ (€). Στην τιμή περιλαμβάνονται οι τυχόν κρατήσεις υπέρ τρίτων ως και κάθε άλλη επιβάρυνση που θα ισχύει κατά την ημέρα της δημοπράτησης, εκτός από  τον αναλογούντα Φ.Π.Α. που θα βαρύνει τον κάθε φορέα-Νομικό Πρόσωπο.
Προσφορά που θέτει όρο αναπροσαρμογής τιμών απορρίπτεται ως απαράδεκτη.
Στην τιµή περιλαµβάνονται οι τυχόν κρατήσεις υπέρ τρίτων ως και κάθε άλλη επιβάρυνση για την  παράδοση των υλικών.
Οι τιµές της προσφοράς είναι δεσµευτικές για τον προµηθευτή µέχρι και την οριστική παραλαβή  της συνολικής ποσότητας της προµήθειας. Αποκλείεται αναπροσαρµογή των  τιµών προσφοράς και   οποιαδήποτε αξίωση του προµηθευτή πέραν του αντιτίµου των ειδών που θα προµηθεύσει βάσει  των τιµών της προσφοράς του.

 

 

Άρθρο 11: Τρόπος διενέργειας διαγωνισμού-Αποσφράγιση προσφορών

 

11.1. Όσοι επιθυµούν να λάβουν µέρος στο διαγωνισµό πρέπει να καταθέσουν ηλεκτρονικές προσφορές µέσω του ΕΣΗ∆ΗΣ µέσα στην προθεσµία και µε τον τρόπο που ορίζεται στο άρθρο 4 της παρούσας διακήρυξης.

Η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών γίνεται τέσσερις  (4)  εργάσιμες ημέρες μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών, δηλαδή στις 16/10/2015 και ώρα 12.00 μέσω των αρμόδιων πιστοποιημένων στο σύστημα οργάνων της Αναθέτουσας Αρχής, εφαρμοζόμενων κατά τα λοιπά των κείμενων διατάξεων για την ανάθεση δημοσίων συμβάσεων και διαδικασιών.

Κατά την προαναφερόμενη ημερομηνία και ώρα γίνεται αποσφράγιση μόνο των ηλεκτρονικών (υπό)φακέλων «Δικαιολογητικά Συμμετοχής – Τεχνική Προσφορά». Οι ηλεκτρονικοί (υπο)φάκελοι των οικονομικών προσφορών αποσφραγίζονται ηλεκτρονικά μέσω των αρμόδιων πιστοποιημένων στο σύστημα οργάνων, σε ημερομηνία και ώρα που θα γνωστοποιηθεί σε αυτούς των οποίων οι προσφορές κρίθηκαν αποδεκτές μετά την αξιολόγηση των λοιπών στοιχείων αυτών.

Αμέσως μετά την ηλεκτρονική αποσφράγιση των (υπο)φακέλων «Δικαιολογητικά Συμμετοχής – Τεχνική Προσφορά», οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό θα έχουν ηλεκτρονική πρόσβαση στο περιεχόμενο των προσφορών που αποσφραγίσθηκαν. Ομοίως, μετά την ηλεκτρονική αποσφράγιση των (υπο)φακέλων «Οικονομική Προσφορά», οι προσφέροντες των οποίων οι οικονομικές προσφορές αποσφραγίσθηκαν, θα έχουν ηλεκτρονική πρόσβαση στο περιεχόμενο των προσφορών που αποσφραγίσθηκαν προκειμένου να λάβουν γνώση των τιμών που προσφέρθηκαν.

Αν η συνεδρίαση της Επιτροπής δεν καταστεί δυνατή την κατά τα ανωτέρω καθοριζόμενη ημερομηνία για λόγους ανώτερης βίας (λ.χ. απεργία των υπαλλήλων, τεχνικά προβλήματα), αναβάλλεται για την ίδια ώρα τρεις ημέρες μετά από την αρχική ημερομηνία αποσφράγισης. Αν η ημέρα αυτή είναι αργία, ο διαγωνισμός αναβάλλεται για την πρώτη επόμενη εργάσιμη ημέρα και την ίδια ώρα. Στην περίπτωση αυτή, ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας ενημερώνει ηλεκτρονικά όλους τους διαγωνιζόμενους για την αναβολή και την ημέρα και ώρα της νέας συνεδρίασης. Σε περίπτωση που το κώλυμα υφίσταται και κατά τη νέα ημέρα και ώρα, η ως άνω διαδικασία επαναλαμβάνεται.

11.2 Διαδικασία ηλεκτρονικής αξιολόγησης των προσφορών

Μετά την ηλεκτρονική αποσφράγιση των ηλεκτρονικών (υπο)φακέλων «Δικαιολογητικά Συμμετοχής -Τεχνική Προσφορά», η Επιτροπή Διαγωνισμού προβαίνει στην αξιολόγηση αυτών, εφαρμοζόμενων κατά τα λοιπά των κειμένων διατάξεων για την ανάθεση δημοσίων συμβάσεων (ΕΚΠΟΤΑ).

Συγκεκριμένα η Επιτροπή Διαγωνισμού,

α) ελέγχει για κάθε έναν από τους διαγωνιζόμενους , σύμφωνα με τις διατάξεις της παρούσας διακήρυξης:  την πληρότητα και ορθότητα των δικαιολογητικών συμμετοχής, τα οποία αποτελούν μέρος του  (υπο)φακέλου “Δικαιολογητικά Συμμετοχής – Τεχνική Προσφορά” κατά το άρθρο 10,  το δικαίωμα συμμετοχής του στη διαδικασία σύμφωνα με το άρθρο 9,  την πληρότητα και ορθότητα των δικαιολογητικών συμμετοχής που θα προσκομιστούν στο Γραφείο  Πρωτοκόλλου του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, όπως αυτά αναφέρονται στο άρθρο 10.Α.6 της  παρούσας

Διευκρινήσεις επί του φακέλου συμμετοχής κάθε προσφέροντα δίνονται µόνο όταν ζητούνται από την Επιτροπή διαγωνισμού, σε κάθε στάδιο αυτού µε ηλεκτρονικό τρόπο µέσω του συστήματος ΕΣΗ∆ΗΣ. Από τις διευκρινήσεις που δίνονται σύµφωνα µε τα παραπάνω, λαμβάνονται υπόψη µόνο εκείνες που αναφέρονται στα σηµεία που ζητήθηκαν

β) συντάσσει Πρακτικό ελέγχου δικαιολογητικών συμμετοχής στο οποίο καταγράφονται όλα τα δικαιολογητικά του σχετικού (υπο)φακέλου, περιληπτικά μεν αλλά με τρόπο που να φαίνεται εάν είναι σύμφωνα ή όχι με τους όρους της διακήρυξης . Στο πρακτικό τέλος καταγράφονται οι πληρούντες τα κριτήρια επιλογής, οι αποκλεισμένοι από τον διαγωνισμό καθώς και οι λόγοι αποκλεισμού εκάστου των αποκλεισμένων.

Ακολουθεί ανακοίνωση στο Σύστημα από τον Πρόεδρο της Ε.Δ., με συνημμένο το Πρακτικό ελέγχου δικαιολογητικών συμμετοχής του διαγωνισμού, με την οποία γνωστοποιείται ηλεκτρονικά στους διαγωνιζομένους ότι μπορούν να υποβάλουν (ενδεχομένως) ένσταση κατ’ αυτού μέχρι και την επομένη εργάσιμη ημέρα από την ηλεκτρονική αποστολή σε αυτούς  της ανωτέρω ανακοίνωσης,  σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 15 της παρούσας.

γ) Εφόσον  δεν υποβληθούν ενστάσεις ή αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία εξέτασής τους, η Επιτροπή Διαγωνισμού ελέγχει για κάθε έναν από τους διαγωνιζόμενους των οποίων οι προσφορές κρίθηκαν αποδεκτές μετά την αξιολόγηση των δικαιολογητικών συμμετοχής σύμφωνα με τις διατάξεις της παρούσας διακήρυξης:  την πληρότητα και ορθότητα των στοιχείων και δικαιολογητικών της Τεχνικής Προσφοράς, τα οποία  αποτελούν μέρος του (υπο)φακέλου “Δικαιολογητικά Συμμετοχής – Τεχνική Προσφορά” κατά το άρθρο 10,  τη συμμόρφωση ή απόκλιση της τεχνικής προσφοράς του προμηθευτή από τις τεχνικές προδιαγραφές  της μελέτης,  την πληρότητα και ορθότητα των στοιχείων και δικαιολογητικών της Τεχνικής Προσφοράς που θα  προσκομιστούν στο Γραφείου Πρωτοκόλλου του Δήμου Νότιας Κυνουρίας όπως αυτά αναφέρονται  στο άρθρο 10.Α.6 της παρούσας.

Διευκρινήσεις επί του φακέλου συµµετοχής κάθε προσφέροντα δίνονται µόνο όταν ζητούνται από την Επιτροπή ∆ιαγωνισµού, σε κάθε στάδιο αυτού µε ηλεκτρονικό τρόπο µέσω του συστήµατος ΕΣΗ∆ΗΣ. Από τις διευκρινήσεις που δίνονται σύµφωνα µε τα παραπάνω, λαµβάνονται υπόψη µόνο εκείνες που αναφέρονται στα σηµεία που ζητήθηκαν

δ) συντάσσει Πρακτικό ελέγχου τεχνικής προσφοράς στο οποίο καταγράφονται όλα τα στοιχεία και δικαιολογητικά του σχετικού (υπο)φακέλου, περιληπτικά μεν αλλά με τρόπο που να φαίνεται εάν είναι σύμφωνα ή όχι με τους όρους της διακήρυξης. Στο πρακτικό τέλος καταγράφονται οι πληρούντες τα κριτήρια επιλογής, οι αποκλειόμενοι από το διαγωνισμό καθώς και οι λόγοι αποκλεισμού εκάστου των αποκλειομένων.

Ακολουθεί ανακοίνωση στο Σύστημα από τον Πρόεδρο της Ε.Δ., με συνημμένο το Πρακτικό ελέγχου τεχνικής προσφοράς του διαγωνισμού, με την οποία γνωστοποιείται ηλεκτρονικά στους διαγωνιζομένους ότι μπορούν να υποβάλουν (ενδεχομένως) ένσταση κατ’ αυτού μέχρι και την επομένη εργάσιμη ημέρα από την ηλεκτρονική αποστολή σε αυτούς της ανωτέρω ανακοίνωσης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στοάρθρο 15 της παρούσας

ε) Εφόσον δεν υποβληθούν ενστάσεις ή αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία εξέτασής τους, η Επιτροπή Διαγωνισμού αποσφραγίζει ηλεκτρονικά τους ηλεκτρονικούς  (υπο) φακέλους των οικονομικών προσφορών σε ημερομηνία και ώρα που θα γνωστοποιηθεί σε αυτούς των οποίων οι προσφορές κρίθηκαν αποδεκτές μετά την αξιολόγηση των λοιπών στοιχείων αυτών.

Συγκεκριμένα η Επιτροπή Διαγωνισμού,

-ελέγχει την ορθότητα συμπλήρωσης της Προσφερόμενης Τιμής στην αντίστοιχη ειδική  ηλεκτρονική φόρμα του συστήματος καθώς και του Εντύπου Οικονομικής Προσφοράς των  διαγωνιζόμενων, κατά το άρθρο 10Β της παρούσας.

- αν υφίστανται έγκυρες οικονομικές προσφορές που ταυτίζονται απόλυτα, διενεργείται δημόσια  κλήρωση από την Επιτροπή Διαγωνισμού, κατόπιν προσκλήσεως των Διαγωνιζομένων που  υπέβαλαν τις ίδιες προσφορές (οι οποίοι δικαιούνται να παρίστανται στη διαδικασία), με τρόπο  που να διασφαλίζει τη διαφάνεια της διαδικασίας

-συντάσσει Πρακτικό ελέγχου οικονομικής προσφοράς στο οποίο καταχωρούνται οι οικονομικές προσφορές, σε πίνακα κατά τη σειρά μειοδοσίας (αρχίζοντας από τη μικρότερη προσφορά). Η αξιολόγηση των προσφορών θα γίνει από την αρμόδια Επιτροπή Διαγωνισμού που συγκροτείται με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, με κριτήριο τη χαμηλότερη τιμή προσφοράς ανά ομάδα ειδών

Ακολουθεί ανακοίνωση στο Σύστημα από τον Πρόεδρο της Ε.Δ., με συνημμένο το Πρακτικό ελέγχου οικονομικής προσφοράς του διαγωνισμού, με την οποία γνωστοποιείται ηλεκτρονικά στους διαγωνιζομένους ότι μπορούν να υποβάλουν (ενδεχομένως) ένσταση κατ’ αυτού μέχρι και την επομένη εργάσιμη ημέρα από την ηλεκτρονική αποστολή σε αυτούς της ανωτέρω ανακοίνωσης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 15 της παρούσας

Εφόσον δεν υποβληθούν ενστάσεις η Επιτροπή Διαγωνισμού υποβάλλει τα πρακτικά για το αποτέλεσμα του διαγωνισμού στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, η οποία είναι αρμόδια να εγκρίνει το αποτέλεσμα και αναδεικνύει τον/τους μειοδότη/ες. Σε περίπτωση κατάθεσης ενστάσεων, κατά οποιουδήποτε πρακτικού, η Επιτροπή Διαγωνισμού συντάσσει γνωμοδότηση την οποία και διαβιβάζει, (μαζί με τις ενστάσεις, το πρακτικό της και τα έγγραφα των φακέλων στα οποία οι ενστάσεις στηρίζονται) στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, η οποία αποφαίνεται επί των ενστάσεων και εν συνεχεία (στην ίδια ή και διαφορετική απόφαση) εγκρίνει το αποτέλεσμα. Οι Διαγωνιζόμενοι οικονομικοί φορείς που υπέβαλαν ενστάσεις, ενημερώνονται ηλεκτρονικά για την αποδοχή ή απόρριψη της ένστασής τους.

Άρθρο 12:  Έγκριση αποτελέσματος Διαγωνισμού – Ανακήρυξη μειοδότη

Η Αναθέτουσα Αρχή αποφασίζει για το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, σύμφωνα με τα άρθρα 20, 21 και 22 του ΕΚΠΟΤΑ.

Η κατακύρωση γίνεται στον/στους προμηθευτή/ές, η προσφορά του/των οποίου/οποίων ανταποκρίνεται στους όρους και στις τεχνικές προδιαγραφές της διακήρυξης και είναι η χαμηλότερη για κάθε µία εκ των τεσσάρων (4) οµάδων του προϋπολογισµού της µελέτης από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Νότιας Κυνουρίας.

Για την επιλογή της οικονομικότερης (χαμηλότερης) τιμής της προσφοράς αξιολογούνται μόνο οι προσφορές που είναι αποδεκτές, σύμφωνα με τους καθοριζόμενους στις τεχνικές προδιαγραφές και στη διακήρυξη ουσιώδεις όρους.

Η απόφαση κατακύρωσης του διαγωνισμού κοινοποιείται ηλεκτρονικά στους διαγωνιζόμενους των οποίων ανοίχτηκαν οι οικονομικές προσφορές και στο/στους μειοδότη/ες, στον οποίο αποστέλλεται συνοδευτικά και πρόσκληση για την υπογραφή της σύμβασης. Ο μειοδότης υποχρεούται να προσκομίσει και την απαιτούμενη εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης.

Άρθρο 13: Χρόνος ισχύος προσφορών

13.1 Οι προσφορές θα ισχύουν για έξι (6) μήνες μετά από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών.

13.2 Προσφορά που δεν ορίζει ή ορίζει χρόνο ισχύος μικρότερο του προβλεπόμενου από τη διακήρυξη απορρίπτεται ως απαράδεκτη. Η ισχύς της προσφοράς μπορεί να παρατείνεται, εφόσον ζητηθεί από την Αναθέτουσα Αρχή πριν από τη λήξη της, κατ’ ανώτατο όριο για χρονικό διάστημα ίσο με το ανωτέρω προβλεπόμενο.

Άρθρο 14: Εγγυήσεις

Οι εγγυήσεις πρέπει να είναι σύμφωνες με το άρθρο 157 του Ν.4281/2014 και το άρθρο 26 του ΕΚΠΟΤΑ, κατά το μέρος που αυτό δεν αντίκειται στον παραπάνω νόμο. Αν οι εγγυήσεις δεν είναι διατυπωμένες στην Ελληνική, θα συνοδεύονται από επίσημη μετάφραση

Α) ΕΓΓΥΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Κάθε προσφορά συνοδεύεται υποχρεωτικά από εγγύηση συμμετοχής υπέρ του Δήμου Νότιας Κυνουρίας για ποσό που αντιστοιχεί σε ποσοστό 2% της συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης μη συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., των προσφερομένων ειδών των ομάδων για τις οποίες κατατίθεται η προσφορά, δηλαδή ποσό 2.200,00 €

Η εγγύηση πρέπει να ισχύει τουλάχιστον επί ένα (1) μήνα μετά τη λήξη του χρόνου προσφοράς που απαιτείται από τη διακήρυξη. Σε περίπτωση που η διάρκεια ισχύος της προσφοράς λήγει, η αναθέτουσα αρχή μπορεί πριν τη λήξη της να ζητά από τον προσφέροντα να παρατείνει, τη διάρκεια ισχύος της εγγύησης συμμετοχής, σύμφωνα με το Ν.4281/2014.

Η εγγύηση συμμετοχής που αφορά τον προμηθευτή στον οποίο κατακυρώθηκε ή ανατέθηκε η προμήθεια, επιστρέφεται μετά την κατάθεση της προβλεπόμενης εγγύησης καλής εκτέλεσης. Οι εγγυήσεις συμμετοχής που αφορούν τους λοιπούς διαγωνιζόμενους που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό, επιστρέφονται εντός τεσσάρων (4) ημερών από την ημερομηνία κοινοποίησης σε αυτούς είτε της οριστικής απόφασης περί απόρριψης της προσφοράς τους από τα επόμενα στάδια της διαδικασίας ανάθεσης είτε της οριστικής απόφασης κατακύρωσης της σύμβασης.

Β) ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΛΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

Για την καλή εκτέλεση των όρων της σύμβασης, ο προμηθευτής είναι υποχρεωμένος να καταθέσει εγγυητική επιστολή εκδιδόμενη υπέρ του φορέα με τον οποίο υπογράφεται η σύμβαση , το ύψος της οποίας να καλύπτει το 5% της συνολικής συμβατικής αξίας των ειδών, χωρίς τον Φ.Π.Α. Η εγγύηση καλής εκτέλεσης πρέπει να έχει διάρκεια μεγαλύτερη από τον συμβατικό χρόνο παράδοσης του υλικού κατά δύο (2) τουλάχιστον μήνες.

Η εγγύηση κατατίθεται προ ή κατά την υπογραφή της σύμβασης.

Η εγγύηση επιστρέφεται μετά την οριστική ποσοτική και ποιοτική παραλαβή των υλικών και ύστερα από την εκκαθάριση των τυχόν απαιτήσεων από τους δύο συμβαλλόμενους και την έγκριση του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Άρθρο 15: Ενστάσεις

15.1. Ένσταση κατά της διακήρυξης του διαγωνισμού ή της νομιμότητας διενέργειας του ή της συμμετοχής προμηθευτή σ’ αυτόν, υποβάλλεται ηλεκτρονικώς ως εξής:

α) Κατά της διακήρυξης του διαγωνισμού μέσα στο μισό του χρονικού διαστήματος από τη δημοσίευσή της διακήρυξης μέχρι την καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των προσφορών.

β) Κατά της νομιμότητας της διενέργειας του διαγωνισμού ή της συμμετοχής προμηθευτή σε αυτόν, µόνο από προμηθευτή που συμμετέχει στο διαγωνισμό ή αποκλείσθηκε απ’ αυτόν σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας του και για λόγους που ανακύπτουν κατά το αντίστοιχο στάδιο κατά την διάρκεια του διαγωνισμού µέχρι και την εποµένη εργάσιμη ημέρα από την ανακοίνωση του αποτελέσματος του αντίστοιχου σταδίου.

15.2. Ενστάσεις που υποβάλλονται για οποιοδήποτε άλλο από τους προαναφερόµενους λόγους, προ της υπογραφής της σύµβασης δεν γίνονται δεκτές.

15.3 Ενστάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τους οικονοµικούς φορείς, σύµφωνα µε το άρθρο 12 της Υ.Α. Π1/2390/2013 (ΦΕΚ 2677/Β -21.10.13) «Τεχνικές λεπτοµέρειες και διαδικασίες λειτουργίας του Εθνικού Συστήµατος Ηλεκτρονικών ∆ηµοσίωνΣυµβάσεων (Ε.Σ.Η.∆Η.Σ.)»], µέσω του συστήµατος και επισυνάπτοντας το σχετικό έγγραφο σε µορφή αρχείου τύπου .pdf το οποίο φέρει ψηφιακή υπογραφή.

15.4 Μετά την υποβολή των ενστάσεων η Αναθέτουσα Αρχή προβαίνει στην αξιολόγηση αυτών µέσω των αρμόδιων πιστοποιημένων στο Σύστημα οργάνων της, εφαρµοζόμενων κατά τα λοιπά των κειμένων διατάξεων για την ανάθεση δημοσίων συβάσεων και των διαδικασιών της Αναθέτουσας Αρχής.

Άρθρο 16:  Έξοδα – κρατήσεις – επιβαρύνσεις

Στη συμβατική αξία της προμήθειας γίνονται οι κρατήσεις που προβλέπονται από το νόμο, εκτός του Φ.Π.Α., ο οποίος βαρύνει το φορέα (δήμος Ν. Κυνουρίας).Η δαπάνη δημοσίευσης βαρύνει τον Ανάδοχο.

Άρθρο 17: Κρίση αποτελέσματος διαγωνισμού

Το αρμόδιο για την αξιολόγηση του αποτελέσματος του διαγωνισμού όργανο με γνωμοδότηση του προς την Οικονομική Επιτροπή που αποφασίζει σχετικά, προτείνει:

α. Κατακύρωση της προμήθειας.

β. Ματαίωση του αποτελέσματος και επανάληψη με ίδιους ή νέους όρους.

γ. Την κατανομή της προμήθειας εφόσον πρόκειται για διαιρετό υλικό μεταξύ ισότιμων προσφορών ή τη διενέργεια κλήρωσης μεταξύ τους. Ισότιμες θεωρούνται οι προσφορές που έχουν την ίδια ακριβώς τιμή και είναι σύμφωνες με τους όρους και τις τεχνικές προδιαγραφές της μελέτης.

δ. Ματαίωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού και απευθείας ανάθεση της προμήθειας ή ανάθεση με διαπραγμάτευση.

ε. Συνέχιση του διαγωνισμού με την υποβολή νέων προσφορών χωρίς τροποποίηση των όρων με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης σε περίπτωση που ο διαγωνισμός είναι άγονος  δηλαδή δεν υποβληθούν προσφορές ή όσες υποβλήθηκαν δεν πληρούν τους όρους της διακήρυξης.

στ. Τελική ματαίωση της προμήθειας και επανάληψη του διαγωνισμού με νέους όρους.

Σε κάθε περίπτωση για την κατακύρωση αποφασίζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου , η οποία απόφαση κατακύρωσης κοινοποιείται με τη φροντίδα των υπηρεσιών του Δήμου στα διοικητικά όργανα των νομικών προσώπων του Δήμου.

Δείτε ΕΔΩ


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.