Νέος αγροτικός συνεταιρισμός στην Βόρεια Κυνουρία

Νέος αγροτικός συνεταιρισμός στην Βόρεια Κυνουρία

Οκτώβριος 21, 2017 - 19:14
0 σχόλια

Δημιουργία ενός νέου Συνεταιρισμού Ελαιοπαραγωγών στην περιοχή μας. Θα θέλαμε, αρχικά να μας ενημερώσετε περί τίνος πρόκειται.

Ναι, πράγματι, δημιουργήθηκε ένας νέος Συνεταιρισμός, ένα νέο εγχείρημα, έχοντας έναν μήνα λειτουργίας μόλις και κρίνω ότι ήταν ΑΝΑΓΚΑΊΟ για την περιοχή μας.Δύο λόγια θα ήθελα να μου πείτε για τον λόγο δημιουργίας του.
Όπως σας είπα, ήταν αναγκαίο για την περιοχή μας. Ήταν αναγκαία η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγροτών της Κυνουρίας στο Συνεταιριστικό κίνημα, κάτι που κατά εμέ είχε χαθεί.

Τι στόχους έχετε;

Αποκλειστικός στόχος μας είναι η λύση των προβλημάτων των αγροτών της περιοχής μας. Αυτό θα γίνει με την εύρυθμη λειτουργία του νέου Συνεταιρισμού μας και κυρίως με το μικρό και ευέλικτο εργαζόμενο προσωπικό που θα αποτελείτε από λίγους υπαλλήλους που θα είναι επιστήμονες και γνώστες του αντικειμένου π.χ. λογιστής, γεωπόνος, κτηνίατρος. η πρόσληψη των οποίων θα γίνει στο άμεσο χρονικό διάστημα. Το κυριότερο όλων, όμως, είναι ότι κανείς, ούτε υπάλληλοι, ούτε Σύμβουλοι και μέλη δεν θα διακατέχονται από κάλυψη ιδίων οφελών.

Πού θα στεγάζεται;

Στεγάζεται, ήδη σε επί ενοικίαση χώρους της Ε.Α.Σ (πρατήρια και γραφεία) και θα λειτουργεί σαν Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών (Κ.Ε.Α.) Κυνουρίας.

Αρχική βάση και πρώτες κινήσεις;

Αποτελούμαστε ήδη από 30 μέλη και μία από τις πρώτες κινήσεις μας ήταν η συγκέντρωση της Πέμπτης μαζί με προέδρους των τοπικών κοινοτήτων όπου συζητήθηκε το πρόβλημα ξηρασίας του τόπου μας.
Πάρθηκε κάποια απόφαση από την συνεδρίαση αυτή;
Να κατατεθεί αίτημα στον ΕΛΓΑ ώστε να πραγματοποιήσει αυτοψία στην περιοχή μας και να προχωρήσει στις ανάλογες κινήσεις

Όσον αφορά την εκδήλωση της Κυριακής δύο λόγια.

Θα συζητηθούν θέματα που θα αφορούν την σφήκα κ άλλες ασθένειες της καστανιάς, όπως επίσης και η μεταποίηση της.

Πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα με την σφήκα στην περιοχή μας;

Δυστυχώς τεράστιο. Φοβάμαι ότι αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα, σε 4 με 5 χρόνια δεν θα συζητάμε για τις καστανιές, με ότι αυτό σημαίνει για την τοπική οικονομία και όχι μόνο.

Υπάρχει κάποια λύση;

Βεβαίως. Η άμεση ένταξη της Αρκαδίας στους νομούς με προγραμμα για την καταπολέμηση της σφήκας. Κάτι, άλλωστε που θα προτείνουμε στην συνάντηση μας με τους αρμόδιους φορείς και τον Υπουργό κ. Αποστόλου. Γι αυτό κάνω κάλεσμα από την σελίδα σας στους αγρότες να δώσουν το παρόν στην εν λόγω εκδήλωση. Δεν γίνεται να δωθεί λύση στα προβλήματα μας αν δεν προσπαθήσουμε όλοι μαζί Συλλογικά.

κ. Περδικάρη, σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη για να συνεχίσετε την προσπάθεια σας.
Εγώ σας ευχαριστώ για τον χώρο που μου δίνεται ώστε να αρχίσει να ακούγεται ποιό δυνατά η φωνή των αγροτών, ενός από τους μεγαλύτερους κλάδους της οικονομίας μας τόσο σε τοπικό όσο και πανελλήνιο επίπεδο ενώ παράλληλα και τόσο θιγμένο.

Συνέντευξη: Κ. Λέγκουρδας

Πηγή: astrosnews.gr


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.