Το νέο ντοκιμαντέρ του Φίλιππου Κουτσαφτή «Αρκαδία χαίρε» (photos+video)

Το νέο ντοκιμαντέρ του Φίλιππου Κουτσαφτή «Αρκαδία χαίρε» (photos+video)

Μάιος 06, 2015 - 22:22
0 σχόλια

Στην ευτυχισμένη Αρκαδία

Η προβολή της νέας ταινίας του Φίλιππου Κουτσαφτή «Αρκαδία Χαίρε» είναι γεγονός. Την Τετάρτη 6 Μαΐου στο κατάμεστο  Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Μιχαήλ Ν.Στασινόπουλος-Βιοχάλκο στο Στάδιο Τεγέας προβλήθηκε στο κοινό της Αρκαδίας το ντοκιμαντέρ «Αρκαδία Χαίρε» του Φίλιππου Κουτσαφτή, που όπως λέει ο ίδιος ο δημιουργός, η ταινία ουσιαστικά είναι μια περιήγηση στα χωριά της Τεγέας, αλλά ταυτόχρονα και για μια προσπάθεια αναζήτησης ταυτότητας.

Η προσπάθεια ήταν να δούμε τους τόπους με τρόπο έξω από την καταγραφή και την περιγραφή, με την ταυτότητά τους

Η ταινία είναι μια περιπλάνηση κάποιων ετών στην Τεγέα, όπου υπάρχουν 18 χωριά με ελάχιστους κατοίκους και μεγάλη ιστορία. Υπάρχει επίσης ο συγκλονιστικός ναός της Αλέας Αθηνάς, καθώς και πολλά γοητευτικά μυθολογικά στοιχεία. Πέρα από το ιστορικό και μυθολογικό πλαίσιο της αρχαιότητας, η Αρκαδία συνδέεται και με έναν μύθο που ήρθε από τη Δύση, τον μύθο του Διαφωτισμού.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το μοντάζ του ντοκιμαντέρ έχει κάνει η Ιωάννα Σπηλιοπούλου, τη μουσική της ταινίας υπογράφει ο Κωνσταντίνος Βήτα, ενώ τα κείμενα, η φωτογραφία και η σκηνοθεσία ανήκουν στον Φίλιππο Κουτσαφτή.

Δείτε το TRAILER ΕΔΩ

Video: 

ΑrcadiaPortal.gr Πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ «Αρκαδία Χαίρ


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.