Νέο δίκτυο ύδρευσης από το Μεθύδριο στην ΔΕ Μαντινείας

Νέο δίκτυο ύδρευσης από το Μεθύδριο στην ΔΕ Μαντινείας

Απρίλιος 27, 2012 - 10:14
1 σχόλια

Σημαντικό αναπτυξιακό έργο για την περιοχή

Ένα από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά έργα για την περιοχή της Μαντινείας ξεκίνησε ο Σύνδεσμος Υδατικών Πόρων Μεθυδρίου. Πρόκειται για ένα νέο δίκτυο ύδρευσης μελέτης και προϋπολογισμού 70 χιλιάδων ευρώ.

Το νέο δίκτυο θα κατασκευαστεί από πολυαιθυλένιο τρίτης γενιάς Φ 90 ml και θα ξεκινήσει 700 μέτρα περίπου από τη διασταύρωση της Εθνικής οδού Τρίπολης- Πύργου στο 10ο χιλιόμετρο στη σύνδεσή της με την επαρχιακή οδό που οδηγεί στην Αρχαία Μαντινεία και το Αρτεμίσιο (περιοχή Πλάτσα0.

Σύμφωνα και με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Μεθυδρίου Γιάννη Κατσίρη που μίλησε στο Arcadiaportal.gr πρόκειται για ένα δύσκολο έργο αφού υπάρχει επιτήρηση από την αρχαιολογική υπηρεσία και στη διάρκεια της κατασκευής του, ενώ και μέχρι να πάρουν τις άδειες έκαναν πολύ αγώνα αφού εμπλέκεται και η αρχαιολογία αλλά και η τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας μιας και για να γίνει το έργο απαιτούνται τομές οδοστρώματος. Το έργο είναι μήκους 3,7χλμ και θα φτάσει μέχρι την Εκκλησία της Αγίας Φωτεινής.

Παρόλα αυτά η ικανοποίηση είναι μεγάλη αφού το έργο που ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί σε δύο περίπου μήνες θα βοηθήσει στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, που είναι αρχαιολογική, αφού μέχρι τώρα δε διέθετε πόσιμο νερό και οι τουρίστες δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν. Ενώ η σπουδαιότητα του έργου φαίνεται και από το γεγονός ότι ήδη έχει κατατεθεί ένας μεγάλος αριθμός αιτήσεων για σύνδεση με το νέο δίκτυο, αφού στην περιοχή υπάρχουν και οικίες αλλά και βιοτεχνίες και πολλά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ταβέρνες...)

Δημοπράτηση της συνέχειας του έργου στις 15 Μαΐου

Εξάλλου στις 15 Μαΐου θα γίνει και η δημοπράτηση της συνέχειας του έργου αυτού που θα αφορά από την Αγία Φωτεινή ως τη διασταύρωση του Πικερνίου μήκους 3χιλιομέτρων μελέτης και προϋπολογισμού επίσης 70 χιλιάδων ευρώ.

Εξάλλου άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει και ένα ακόμα έργο που αφορά στην περιοχή της Μαντινείας και συγκεκριμένα στην τοπική κοινότητα Λουκά. Πρόκειται για την αντικατάσταση του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης που είναι από αμιάντο από του Λουκά προς το φρεάτιο της Σκοπής.

Ε.Τ.

 

 

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Μπράβο στον πρόεδρο, είναι έργο σημαντικό για μας τους κατοίκους της Μαντινείας.... που'χουμε πει το νερό νεράκι!!!! με όλους τους χαραμοφάηδες τόσα χρόνια.