Νεκρή γυναίκα στην Αργολίδα από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Νεκρή γυναίκα στην Αργολίδα από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Αύγουστος 03, 2017 - 08:24
0 σχόλια

Μια ηλικιωμένη γυναίκα από τον Νομό Αργολίδας είναι το πρώτο για το 2017 θύμα του ιού του Δυτικού Νείλου. Η άτυχη γυναίκα μολύνθηκε με τον ιό και εμφάνισε εγκεφαλίτιδα η οποία είχε μοιραία έκβαση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εβδομαδιαίας επιδημιολογικής έκθεσης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), άλλοι δύο ασθενείς νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, εκ των οποίων ο ένας σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), με εγκεφαλίτιδα.

Τρεις εβδομάδες μετά το πρώτο κρούσμα της μόλυνσης με τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Αργολίδα, η εστία της μόλυνσης παραμένει ενεργή, με το Ναύπλιο, το Άργος και τις Μυκήνες να αποτελούν τις περιοχές που επηρεάζονται από τον ιό των κουνουπιών και να καταγράφουν συνεχώς νέους ασθενείς.

«Απρόβλεπτο» χαρακτηρίζουν οι ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) τον ιό του Δυτικού Νείλου, που μεταδίδεται με το τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού -τα κουνούπια μολύνονται από τα πτηνά που αποτελούν την κύρια δεξαμενή του ιού στη φύση. 

Ο ιός ενέσκηψε εφέτος, έπειτα από δύο χρόνια «απουσίας» από την ελληνική επικράτεια, στην περιοχή της Αργολίδας όπου καταγράφεται έντονη κυκλοφορία του, όπως αυτή αποτυπώνεται στα 12 μέχρι στιγμής άτομα που έχουν μολυνθεί και εκδηλώσει λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Οι οκτώ είχαν βαριά λοίμωξη με συμπτώματα από το κεντρικό νευρικό σύστημα, δηλαδή εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα, οξεία χαλαρή παράλυση. Στην πλειοψηφία τους ήταν άνθρωποι ηλικίας άνω των 60 χρόνων. Ο ιός πλήττει κυρίως τους ηλικιωμένους και τους ανοσοκατεσταλμένους, προκαλώντας βαριά μορφή της λοίμωξης. Οι τέσσερις είχαν συμπτώματα γρίπης, με πονοκέφαλο, πυρετό, μυαλγίες.

Η Πελοπόννησος ειναι μια περιοχη που βρέθηκε απο το 2010 στο επίκεντρο των ειδικών του ΚΕΕΛΠΝΟ καθώς τότε στη Λακωνία εμφανίστηκαν πολλά κρούσματα ελονοσίας.

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.