Νέες εξερευνήσεις στα υποβρύχια σπήλαια της Αρκαδίας (pics)

Νέες εξερευνήσεις στα υποβρύχια σπήλαια της Αρκαδίας (pics)

Ιούνιος 01, 2016 - 11:20
0 σχόλια

Στις 7 Μαϊου του 2016 οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε η 2η αποστολή για το 2016, του Σπηλαιολογικού Ελληνικού Εξερευνητικού Ομίλου(ΣΠ.ΕΛ.Ε.Ο.), στην περιοχή της Αρκαδίας, από τα μέλη Βασίλη Αθανασόπουλο, Βασίλη Βασάλο, Γεώργιο Καρατζήμα, Στυλιανό Κολίσογλου και την φίλη Ιωάννα Κολοκοτσά.

Η αποστολή είχε διάρκεια δυο ημερών. Το κάμπινγκ “Ζαρίτσι” ήταν ο τόπος διαμονής και οργάνωσης της αποστολής. Ο σκοπός της ήταν να εξερευνηθουν υποβρύχια σπήλαια και να εντοπιστούν σπήλαια στη στεριά, στην περιοχή του Τυρού.

Την πρώτη ημέρα έγινε μερική εξερεύνηση και χαρτογράφηση στο υποβρύχιο σπήλαιο “Χερσαίο Ρήγμα”, πλησίον του Αρκαδικού Χωριού. Το μέγιστο βάθος εξερεύνησης έφτασε τα 53μέτρα. Η κατάδυση είχε διάρκεια 48 λεπτών.

Την δεύτερη ημέρα έγινε συνέχεια της εξερεύνησης στο “Χερσαίο Ρήγμα”. Η κατάδυση είχε διάρκεια 71 λεπτών. Το μέγιστο βάθος του σπηλαίου μέχρι στιγμής ξεπερνάει τα 55μέτρα όπου η εξερεύνηση θα συνεχιστεί σε επόμενες αποστολές!


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.