«Νέα Βόρεια Κυνουρία»: Το πρόγραμμα για την Παιδεία και τα σχολεία

«Νέα Βόρεια Κυνουρία»: Το πρόγραμμα για την Παιδεία και τα σχολεία

Σεπτέμβριος 23, 2023 - 13:09
0 σχόλια

Η λειτουργία του σχολείου αποτελεί μια ολότητα με επιμέρους πτυχές που συνδέονται με το ευρύτερο σύστημα της κοινωνίας μέσα στην οποία λειτουργεί, για αυτό αποτελεί ένα ανοιχτό κοινωνικό σύστημα. Στο πλαίσιο αυτό καθοριστική σημασία έχουν οι σχέσεις αλληλεξάρτησης και αλληλεπίδρασης ανάμεσα στο σύγχρονο σχολείο και στην τοπική κοινωνία καθώς επηρεάζονται άμεσα και μάλιστα διαφοροποιούνται ανάλογα με τις εκάστοτε πολιτικές, πολιτιστικές και οικονομικές συνθήκες της περιοχής. Πολλές από τις ευθύνες και αρμοδιότητες για την οργάνωση και τη λειτουργία της εκπαίδευσης ανήκουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σύγχρονο σχολείο, δημοκρατικό, ελκυστικό αλλά και αποτελεσματικό, ανοιχτό στην κοινωνία και στη ζωή είναι το σχολείο που συνυπολογίζοντας τις ιδιαίτερες συνθήκες, ανάγκες και δυνατότητες κάθε τοπικής κοινωνίας ανταποκρίνεται στις σύγχρονες κοινωνικές προκλήσεις.

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.