Νέα δεδομένα για το δυστύχημα στα Τέμπη

Νέα δεδομένα για το δυστύχημα στα Τέμπη

Ιανουάριος 05, 2024 - 13:27
0 σχόλια

Eurokinissi

Νέα δεδομένα για τη φονική έκρηξη που ακολούθησε τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη με τραγικό απολογισμό 57 νεκρούς το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023.

Η Siemens με επιστολή της στις δικαστικές Αρχές δεν επιβεβαιώνει την εκδοχή της Πυροσβεστικής ότι η εν λόγω έκρηξη οφείλεται σε ανάφλεξη των ελαίων σιλικόνης 7,5 τόνων που είχαν οι τρεις μετασχηματιστές των μηχανών της επιβατικής και της εμπορικής αμαξοστοιχίας, δηλώνοντας άγνοια για τα αίτιά της. Με τον τρόπο αυτό, επανέρχονται τα ερωτήματα για τα αίτια της τεράστιας πύρινης σφαίρας που προκλήθηκε μετά την έκρηξη και η οποία, σύμφωνα με πραγματογνώμονες που ορίστηκαν από τις οικογένειες των θυμάτων, οφείλεται σε ύποπτο εύφλεκτο φορτίο που μετέφερε εν κρυπτώ η εμπορική αμαξοστοιχία.

Ομως, ερωτήματα προκύπτουν και από τη σχετική αλληλογραφία με τη γερμανική εταιρεία. Aπό δικαστικούς λειτουργούς φέρεται να είχε αναφερθεί σε νομικούς εκπροσώπους θυμάτων ότι η Siemens είχε συντάξει κείμενο δεκάδων σελίδων, στο οποίο γινόταν διεξοδική αναφορά στα κατασκευαστικά δεδομένα των ηλεκτραμαξών καθώς και στα άγνωστα αίτια της έκρηξης.

Μάλιστα, μεταξύ άλλων, όπως επιβεβαιώνεται από έρευνα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ αναφερόταν ότι «υπήρχε πολυήμερη καθυστέρηση στην εμφάνιση της αναλυτικής επιστολής της Siemens λόγω της διαδικασίας μετάφρασης της πολυσέλιδης επιστολής». Ωστόσο, κατόπιν δημόσιων αναφορών στη σημαντικότητα του αναμενόμενου διευκρινιστικού εγγράφου, εμφανίστηκε μόνο μία δισέλιδη επιστολή με λιτές αναφορές, χωρίς σε κάθε περίπτωση να επιβεβαιώνει το «ελληνικό σενάριο».

dikaiologitika.gr

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.