ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας είναι ένας εκβιαζόμενος πρωθυπουργός

ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας είναι ένας εκβιαζόμενος πρωθυπουργός

Οκτώβριος 18, 2018 - 17:01
0 σχόλια

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις σε σχέση με την παραίτηση Κοτζιά, σε ενημερωτικό σημείωμά της η Νέα Δημοκρατία υπογραμμίζει:

Ο κ. Τσίπρας απέπεμψε τον υπουργό Εξωτερικών του υποστηρίζοντας ότι δεν θα ανεχθεί καμία διγλωσσία στο ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών. Απέπεμψε δηλαδή, τον άνθρωπο ο οποίος παραμένει ο θερμότερος υποστηρικτής της συμφωνίας και ταυτόχρονα κράτησε στην κυβέρνηση τον κ. Καμμένο, ο οποίος έχει δηλώσει ευθαρσώς ότι τη συμφωνία αυτή την απορρίπτει πλήρως. Υπάρχει οποιαδήποτε λογική στην επιλογή αυτή; Είναι πια απολύτως ξεκάθαρο ότι ο κ. Τσίπρας δεν είναι απλά ένας αδύναμος Πρωθυπουργός. Είναι ένας εκβιαζόμενος Πρωθυπουργός, όμηρος του κ. Καμμένου. Και όσο πιο γρήγορα τελειώσει αυτή η φαρσοκωμωδία, τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα. Η Ελλάδα, ειδικά σήμερα, σε αυτές τις κρίσιμες γεωπολιτικές συγκυρίες, χρειάζεται μία κυβέρνηση σταθερή, αποφασισμένη η οποία θα μιλάει με μια φωνή και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Δεν την έχει σήμερα. Θα την αποκτήσει, όμως, σύντομα μετά τις επόμενες εκλογές.
 
O κ. Τσίπρας έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες. Διαχειρίστηκε το ζήτημα του σκοπιανού έχοντας ως παράπλευρο στόχο τη διάσπαση της Ν.Δ. και τελικά κατάφερε να διασπάσει την κυβέρνησή του. Υπέκυψε στον εκβιασμό Καμμένου, ο οποίος τον είχε ενημερώσει για τις προτάσεις του στους Αμερικανούς και θυσίασε τον κ. Κοτζιά. Της παραίτησης, άλλωστε, είχε προηγηθεί τόσο το γεγονός ότι τον άφησε ακάλυπτο απέναντι στις καταγγελίες Καμμένου, όσο και δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου που άδειαζε τον κ. Κοτζιά με τη φράση «όποιος δυσφορεί στη διαδρομή, μπορεί να κατέβει από το τρένο». Η αποσύνθεση της κυβέρνησης δεν πρέπει να καταστεί ακόμη πιο επικίνδυνη για τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας. Είναι αδιανόητο η κυβέρνηση να παραμένει άφωνη στις νέες προκλήσεις της Τουρκίας με την έκδοση παράνομων navtex και την αποστολή του “Μπαρπαρός” στην περιοχή που τέμνονται οι θαλάσσιες ζώνες Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου.
 
Η απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας απαιτεί άμεση και αποφασιστική αντίδραση. Και ο πρωθυπουργός καθώς εν απογνώσει αυτοδιορίσθηκε και Υπουργός Εξωτερικών οφείλει με την νέα του ιδιότητα να θέσει το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα τόσο στη Σύνοδο Κορυφής στην Ε.Ε. όπου βρίσκεται, όσο και στο ΝΑΤΟ και τα Ηνωμένα Έθνη.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.