ΝΔ: Φεύγουν οι ΑΝΕΛ και μένουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ...

ΝΔ: Φεύγουν οι ΑΝΕΛ και μένουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ...

Ιανουάριος 14, 2019 - 13:23
0 σχόλια

Σε ενημερωτικό σημείωμά της για τις εξελίξεις της επικαιρότητας η Νέα Δημοκρατία αναφέρει:

Είναι προφανές ότι είναι όλα προσυνεννοημένα ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο για να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ. Τσίπρας έχει 145 βουλευτές και μαζί με την κ. Παπακώστα και τον κ. Δανέλλη, ο κ. Καμμένος του χαρίζει άλλους 4 των ΑΝΕΛ για να φτάσει στους 151. Την κ. Κουντουρά, τον κ. Κόκκαλη τον κ. Παπαχριστόπουλο και τον Ζουράρι. Τους δύο τελευταίους μάλιστα λέει ότι δεν θα τους διαγράψει καν για να μην μείνουν οι ΑΝΕΛ με λιγότερους από πέντε βουλευτές και διαλυθεί η κοινοβουλευτική τους ομάδα. Αυτοί λοιπόν οι έξι βουλευτές, -οι επιπλέον των 145 του ΣΥΡΙΖΑ- θα κληθούν στη βουλή να πουν πώς ξαφνικά είδαν το φως το αληθινό. Τι ανταλλάγματα έχουν πάρει για να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση που καταρρέει; Θα κληθούν επώνυμα να εξηγήσουν τη στάση τους. Διότι όσοι πουν “ναι” στην ψήφο εμπιστοσύνης, λένε επί της ουσίας “ναι” και στην συμφωνία των Πρεσπών.
 
Αυτοί οι επιπλέον έξι -αν τελικά επιβεβαιωθεί η φημολογούμενη ψήφος τους- είναι που θα κρατήσουν την κυβέρνηση ζωντανή και θα της επιτρέψουν να ψηφίσει και την επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών, ακόμη και με άλλη πλειοψηφία. Αυτοί οι έξι, και ειδικά όσοι τάχα αντιτίθενται στην Συμφωνία των Πρεσπών, δεν μπορούν να νίπτουν τας χείρας τους. Κάθε ένας εξ αυτών, είναι ο εκατοστός πεντηκοστός πρώτος. Με πρώτη βέβαια την κ. Παπακώστα η οποία εξελέγη με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Δεν είναι τυχαίο, προφανώς, ότι κάποιοι από αυτούς κρύβονται και αρνούνται να διαψεύσουν τη θετική ψήφο τους, ενώ όλα τα ΜΜΕ δείχνουν εδώ και εβδομάδες τις φωτογραφίες τους και προεξοφλούν την ψήφο τους. Ούτε ασφαλώς είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να τελειώσει η διαδικασία άρον άρον σε μιάμιση μέρα, ενώ όλες τις προηγούμενες φορές η συζήτηση ψήφου εμπιστοσύνης ήταν τριήμερη. Και προφανώς τις επόμενες μέρες στο βήμα της βουλής θα υποχρεωθούν να ανέβουν κυρίως αυτοί οι έξι για
να αιτιολογήσουν πως και γιατί στηρίζουν τον κ. Τσίπρα.
 
Ο κ. Καμμένος είχε την ευκαιρία να αποτρέψει τη συμφωνία των Πρεσπών υπερψηφίζοντας την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία τον Ιούνιο. Αντ’ αυτού προτίμησε να συνταχθεί με τον κ. Τσίπρα, δίνοντας του το στυλό για να υπογράψει την εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών. Έκτοτε και μέχρι σήμερα παίζει θέατρο παριστάνοντας τάχα τον Μακεδονομάχο. Στοιχήθηκε πίσω από όλες τις επιλογές του κ. Τσίπρα παρ’ ότι γνώριζε πως όσο μένει στην κυβέρνηση δημιουργούνται στα Σκόπια τετελεσμένα σε βάρος της χώρας. Άφησε να γίνει το δημοψήφισμα στα Σκόπια. Στη συνέχεια επέτρεψε να αρχίσει και η Συνταγματική αναθεώρηση και χθες να ολοκληρωθεί. Και τώρα έρχεται κατόπιν εορτής - προσέξτε- όχι για να ρίξει την κυβέρνηση, αλλά για να δανείσει τέσσερις βουλευτές των ΑΝΕΛ στον κ. Τσίπρα επιτρέποντας του να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης για να ψηφισθεί και η συμφωνία των Πρεσπών. Και είχε το θράσος να ισχυριστεί χθες ότι τάχα ότι προσπαθεί να αποτρέψει την Συμφωνία των Πρεσπών και να πηγαίνει και στα Ίμια για να παριστάνει τον υπερπατριώτη. Θα μπορούσε να έχει ψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ, αν ήθελε να αποτρέψει αυτή τη Συμφωνία. Δεν το έκανε τότε με το φαιδρό επιχείρημα ότι η συμφωνία αυτή δεν θα περνούσε από τα Σκόπια. Αλλά η υποκρισία του είναι παροιμιώδης ακόμη και σήμερα. Ο κ. Καμμένος δεν θέτει καν θέμα κομματικής πειθαρχίας των βουλευτών του στην πρόταση εμπιστοσύνης του κ. Τσίπρα. Δεν πρέπει να υπάρχει προηγούμενο στην παγκόσμια πολιτική ιστορία που να επιτρέπει ένα αρχηγός στους βουλευτές του να ψηφίσουν κατά συνείδηση σε ψήφο εμπιστοσύνης μιας κυβέρνησης. Γιατί το κάνει; Μα γιατί απλούστατα δεν θέλει στην πραγματικότητα να εμποδίσει τη συμφωνία των Πρεσπών και παράλληλα τρέμει στην ιδέα να διαλυθεί η κοινοβουλευτική του ομάδα. Ο κ. Καμμένος θα μείνει στην ιστορία ως ένας κατάπτυστος πολιτικός τυχοδιώκτης που δεν δίστασε να θυσιάσει ακόμη και το εθνικό συμφέρον της χώρας για να μείνει στην καρέκλα του για λίγους μήνες. Ακόμη και σήμερα αυτός ο πολιτικός τυχοδιώκτης δεν διαγράφει καν τους βουλευτές του που κρατούν στη ζωή τον κ. Τσίπρα γιατί ξέρει ότι αν το κάνει θα χάσει τα προνόμια που διαθέτει ως Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Αλλά για τον κ. Καμμένο η καρέκλα είναι η υπέρτατη αξία. Οι κ. Τσίπρας και Καμμένος επιβεβαίωσαν χθες ότι βρίσκονται σε απόλυτη συνεννόηση για να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών και να παραμείνουν για λίγο ακόμη στην εξουσία. Απύθμενη όμως είναι και η υποκρισία του κ. Τσίπρα. Διότι για να παρατείνει την παραμονή του στην εξουσία δέχεται με πρωτοφανή κυνισμό την ευκαιριακή και οριακή στήριξη της κυβέρνησής του ακόμη και από βουλευτές που έχουν προαναγγείλει ότι θα καταψηφίσουν ύστερα από λίγες μέρες την συμφωνία των Πρεσπών. Το πόσο σκηνοθετημένο άλλωστε ήταν το χθεσινό διαζύγιο αποδεικνύεται από το γεγονός ότι λίγα λεπτά αφότου ο κ. Καμμένος ανακοίνωσε την αποχώρησή του, ο κ. Τσίπρας δημοσιοποίησε και ποιος θα τον αντικαταστήσει, σαν έτοιμος από καιρό.
 
Το θράσος αυτού του πολιτικού τυχοδιώκτη δεν έχει όρια. Λέει ότι θα φύγουν οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση την ώρα που όλοι βλέπουν ότι μένουν δύο υπουργοί του και άλλους δύο δεν τους διαγράφει Με άλλα λόγια τάχα φεύγουν οι ΑΝΕΛ και μένουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ο κ. Καμμένος ας καταλάβει επιτέλους ότι δεν πείθει κανέναν και ότι θα μείνει στην ιστορία μαζί με τον κ. Τσίπρα ως το συνώνυμο του εθνικολαϊκισμού, του καιροσκοπισμού και της πολιτικής απατεωνιάς. Κι αν δεν πέσει την Τετάρτη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, θα πέσει με πάταγο σύντομα. Το πολιτικό προσωπικό που την στηρίζει με μοναδικό συγκολλητικό στοιχείο την καρέκλα, θα βρεθεί στο πολιτικό περιθώριο όπου πάντοτε ανήκε. Αν πραγματικά θέλει να μην περάσει η Συμφωνία ας πει σε όλους τους βουλευτές των ΑΝΕΛ εδώ και τώρα “ρίξτε τον Τσίπρα για να μην περάσει η συμφωνία”. Όποιος ψηφίσει την κυβέρνηση Τσίπρα την Τετάρτη βάζει την υπογραφή του για να ψηφιστεί και η συμφωνία των Πρεσπών. Δεν πρέπει να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης ο κ. Τσίπρας την Τετάρτη. Πρέπει η αυλαία αυτής της κακόγουστης και επιζήμιας παράστασης να πέσει. Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι όμηρος μιας παρέας εξουσιομανών. Όποιος βουλευτής στηρίξει τον κ. Τσίπρα την Τετάρτη, αναλαμβάνει την ευθύνη του απέναντι στην Ιστορία. Η συμφωνία των Πρεσπών δεν θα έχει ποτέ από κάτω της την υπογραφή της ΝΔ κι ας το καταλάβουν οι πρόθυμοι που είναι έτοιμοι να την κυρώσουν.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.