Το Ναύπλιο τιμά τον Ζατουνίτη Στρατηγό, Στάικο Σταϊκόπουλο

Το Ναύπλιο τιμά τον Ζατουνίτη Στρατηγό, Στάικο Σταϊκόπουλο

Νοέμβριος 23, 2015 - 08:47
0 σχόλια

Το Ναύπλιο εορτάζει την απελευθέρωση της πόλης και τιμά τον Ζατουνίτη Στρατηγό, Στάϊκο Σταϊκόπουλο, που πήρε με ρεσάλτο, από τους τούρκους, το απάτητο κάστρο, της πόλης.

Θα συμμετέχουν και Ζατουνίτες, όπου ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ζατουνιτών θα καταθέσει στεφάνι, μαζί με τις υπόλοιπες Αρχές, στον Ανδριάντα του δικού μας Στάϊκου.

Ιστορία μέσα από φωτογραφίες:

Σποραδικά οι Ζατουνίτες επισκέπτονταν το Ναύπλιο, σε ανάλογες εκδηλώσεις, ακόμη δε και εκπαιδευτικές εκδρομές πραγματοποιούσε το Δημοτικό Σχολείο Ζάτουνας. Από το πρώτο της φύλλο η τοπική εφημερίδα «Ζάτουνα», 1988, άρχισε να ερευνά και να μελετά, την ιστορία του Στάϊκου και να προτείνει να πραγματοποιηθεί –όπως και έγινε- η Αδελφοποίηση της γενέτειρας του Στάϊκου με την πόλη του Ναυπλίου. Το σχετικό πρωτόκολλο υπέγραψαν στη Ζάτουνα, ο Δήμαρχος Ναυπλίου κ. Γεώργιος Τσούρνος και ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Τάκης Νάκος. (14-8-1996). [staikos4] Πραγματοποιήθηκε δε εορταστική εκδήλωση.

Η δε εφημερίδα «Ζάτουνα», κυκλοφόρησε ειδικό πολυσέλιδο τεύχος, το οποίο μοιράστηκε σπίτι – σπίτι σε όλο το Ναύπλιο! Έκτοτε νέοι δεσμοί αναπτύχθηκαν. Από την χρονιά εκείνη κάθε χρόνο σταθερά ο Σύνδεσμος συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις του Ναυπλίου. Κάποια χρόνια η συμμετοχή ήταν έντονη, και η «κάθοδος» στο Ναύπλιο, γίνονταν μαζικά με πούλμαν. Ακόμη και παρελάσεις μέσα στην πόλη μαζί με την σημαία του Συνδέσμου, (1994-1996), που την κοσμεί η εικόνα του Στάϊκου. Από αυτές τις εκδηλώσεις παλιές και νεότερες παρουσιάζομαι κάποιες φωτογραφίες. Ας θυμηθούμε και κάποιους συμπατριώτες, που δεν βρίσκονται σήμερα στη ζωή.

Περισσότερα στο zatounanews.gr


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.